AK Parti Kirklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sariçam, Vakiflar Bölge Müdürlügü’nün Kirklareli’ndeki hizmetlerini anlatan bir açiklama yayimladi. Sariçam açiklamalarinda su cümlelere yer verdi:
“Dünyanin birçok ülkesinde oldugu gibi bizim ülkemizde de çesitli amaç ve niyetlerle kurulmus olan vakiflar, çok genel anlamiyla insanlar arasindaki yardimlasma duygusunu yasatma ve sürdürme ihtiyacindan dogmustur. Yüzlerce yillik tarihi olan vakiflar oldugu gibi, yeni kurulmus veya kurulacak vakiflar da bulunmaktadir. Anadolu Selçuklu Devleti ve Osmanli Imparatorlugu devirlerinde, zamanin sartlarina göre yönetilen vakiflara, Cumhuriyetin kurulusundan sonra 1926 yilinda kabul edilen Medeni Kanunla ilk düzenleme getirilmistir. Halen, 27 Subat 2008 tarihinde yürürlüge giren 5737 sayili Vakiflar Kanunu yürürlükte bulunmaktadir.
5737 sayili Vakiflar Kanunu, AK Parti iktidari döneminde çikarilan çok önemli ve yararli kanunlarimizdan biridir.
Çagdas ve evrensel hukuk kurallarina uygun sekilde hazirlanmis olan bu kanunla, günümüzün kosullarina göre yeni düzenlemeler yapilmis uygulamada yasanilan birçok aksaklik giderilmistir. Muhafazakar demokrat yapisiyla AK Parti, tarihi degerlerimize verdigi önemi bir kez daha göstermistir.
Kanunun içinde yer alan; vakif kültür varliklarin muhafazasi, onarimi ve yasatilmasi ile vakif varliklarinin ekonomik sekilde isletilmesi ve degerlendirilmesinin saglanmasina iliskin hükümler, Vakiflar Genel Müdürlügü’nün misyonuna önemli katkilar saglamis, tarihi yapilarin restorasyon faaliyetleri ile vatandaslarimiza yapilan sosyal yardimlar için hatiri sayilir kaynaklar yaratilmistir. Ülke genelinde Vakiflar Genel Müdürlügü tarafindan yapilan hayirli hizmetlerden Kirklareli de payini almis, son üç yilda gerçeklestirilen; Vize / ‘Gazi Süleyman Pasa Camii’ restorasyonu, ‘Hasan Bey Camii’ restorasyonu; Kirklareli / ‘Hizirbey Bedesteni’ restorasyonu, ‘Hizirbey Camii’ kursun degisimi ve onarimi, ‘Kadi Camii’ restorasyonu, ‘Karaca Ibrahim Bey Camii’ restorasyonu, ‘Pasa Camii’ restorasyonu çalismalarinda 3 205 000 TL lik harcama yapilmistir.
Kirklareli merkezdeki Hizirbey Hamami, Lüleburgaz’daki Kadi Ali Camii, Pinarhisar’daki Hundi Hatun Camii ve Babaeski’deki Cedit Ali Pasa Camii onarimlari ile yine Babaeski Fatih Camii projesinin çizimi de, Edirne Vakiflar Bölge Müdürlügü’nün 2009 yili programinda yer almaktadir. Ayrica, Vakiflar Bölge Müdürlügü’nün sosyal faaliyetler kapsaminda yürüttügü ‘sicak yemek dagitilmasi’, ‘kuru gida paketi dagitilmasi’, muhtaç ayligi ve ögrenim bursu ödenmesi gibi çok hayirli hizmetleri de bulunmaktadir.
Il genelinde 19 kisiye muhtaç ayligi, 63 ögrenciye egitim bursu verilmektedir. Halen Kirklareli merkezde 700 kisiye günde bir ögün 3 çesit yemek verilmekte, ilçeler toplaminda 450 kisiye her ay ‘10 çesit gidadan olusan erzak paketi’ dagitilmaktadir.
Bu hayirli hizmetler için 2006-2007-2008 yillarinda toplam olarak 3 000 000 TL harcama yapilmis, 2009 yili faaliyetleri için de Vakiflar Bölge Müdürlügü’nce Kirklareli’ne (yaklasik olarak) 800 000 TL. ödenek ayrilmis durumdadir.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol