Trakya ve Marmara Esnaf Kredi ve Kafalet Kooperatifleri Bölge Birligi kongresi hafta sonunda Tekirdag' da yapildi.
Katilimin büyük oldugu genel kurulda bir konusma yapan Kirklareli kooperatif 2. Baskani Rahmi Saglik "Basarili olmus yönetici kim olursa olsun mutlaka takdir edilmelidir" dedi. Saglik söyle konustu;
"Degeli katilimcilar; önce 1971 yilinda genel merkezimizi kuran ve uzun çalismalarindan sonra ayni yil bag-kur kanununu hazirlayip kanunlasmasini saglayan ve bugün yaklasik 15 milyon insanin yararlandigi bag-kurun mimari merhum Genel Baskanimiz Kasim Önadim'i ölümünün 12 nci yilinda rahmet ve minnetle anarak sözlerime baslamak istiyorum.
Degerli arkadaslar, yapacagim kisa konusmamda birilerine yaranmak ya da halk diliyle yagcilik yapmak degil, sadece vicdani ve insani duygularimi dile getirmek istiyorum.
Uzun yillar basarili yöneticilik ve baskanlik yapanlarin mutlaka ödüllendirilmesi gerektigine inaniyorum. Eger basarili olmuslarin basarilarini biz görmezlikten gelir takdir etmezsek bizim basarilarimizi da kimse görmez ve takdir etmez. Takdir edelim ki taktir edilelim.
Basari deyince bana göre son asirlarda padisah ve krallara bile nasip olmayan basarilarla dolu tam 50 yil, "dile kolay" yarim asir araliksiz ayni koltukta kalan Ali Geyik'in basarilarindan bahsetmek istiyorum.
Ali Geyik her yil genel kurulunu toplayip alninin akiyla hesabini vererek görev tazelemis ve on binlerce esnaf ve sanatkara kredi saglamis ve bir o kadarda yeni girisimciye istihdam yaratmis, bunlarla kalmayip 1973 yilinda Tekirdag'da bölge birligini kurarak 37 yil araliksiz baskanligini yapmis, bugünlere tasimistir. Böylece yalniz Tekirdag esnaf ve sanatkarina degil birlik baskani olarak kurdugu ve kurdurdugu ölüm fonlari gibi fonlar ve önerilerle Trakya'daki Esnaf ve Sanatkarlara da yararlar saglamistir.
50 yili askin hizmet vermis olan, Ali Geyik'in isminin Tekirdag'da bir caddeye, bulvara, parka veya çay bahçesine verilmesini, basta belediye baskani ve belediye meclisine, esnaf oda baskanlarina ve odalar birlik baskanina diger yetkililere teklif ediyorum. Ben de 20 yil gazetecilik yapmis biri olarak basin mensubu arkadaslarimdan destek vermelerini istirham ediyorum.
Bu teklifi etmeden önce sunu düsündüm; 3 Åzubat 2010 tarihli Haber Türk gazetesinin yarim sayfalik haberinde, geçen yil öldürülen Münevver Karabulut' un ailesi Besiktas belediyesine basvurarak cesedin bulundugu sokaga Münevver Karabulut isminin verilmesini istemis.
Yarim asir baskanlik yaparak hizmet vermis ve genel merkez yönetiminde bulundugu siralarda da bag-kur kanunun hazirlanmasinda Kasim Önadim'a da yardimci olan Ali Geyik için bunu teklif etmeye ve gerçeklesmesini istemeye hakkimiz var ve bu bir vefa borcudur.
Insallah basta Tekirdag Belediye Baskani ve meclisi ile destek veren diger kamu kuruluslar ve esnaf odalari, yine esnaf odalari birlik baskanin verecegi destek sayesinde bundan sonraki kongrelere gelince Ali Geyik adini tasiyan caddede volta atmak ya da çay bahçesinde çayimizi yudumlamak nasip olur.
Diger basarili bir kooperatif baskani da Kirklareli Kooperatif Baskani Hasan Kiraz'dir. Hasan kiraz 10 yil yöneticilik, 37 yil da baskanlik yaparak 47 yillik basarili bir kooperatifçidir. Bundan sonraki genç baskanlar da Kiraz Baskani örnek alarak bu rekorlari insallah egale ederler."
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol