Sadece Kırklareli’nde yayılış gösteren 4 bitki fotoğraflandı

Kırklareli’nde Flora envanterine yönelik çalışmalar gerçekleştirildi. Bartın Küre Dağları Milli Parkı Orman mühendisi Hasan Yaşayacak ve DOKU Derneği üyelerinin gerçekleştirdiği Kırklareli İli Flora envanterine yönelik arazi çalışmaları sonucu önemli bilgiler elde edildi.

Sadece Kırklareli’nde yayılış gösteren 4 bitkiye dair fotoğraflama çalışmasında başka türlere dair bilgiler de elde edildi.
Bartın Küre Dağları Milli Parkı Orman mühendisi Hasan Yaşayacak ve DOKU Derneği üyelerinin gerçekleştirdiği Kırklareli İli Flora envanterine yönelik arazi çalışmaları sonucu Türkiye’de sadece Kırklareli ilinde yayılış gösteren 4 bitki türü fotoğraflandı.
Bu türler; Acer pseudoplatanus (Yalancıçınar akçaağacı), Achillea clypeata (Kalkan civanperçemi), Allium saxatile (Taş körmeni), Digitalis viridiflora (Yeşilçiçekli yüksükçiçeği).
Nadir türlere ilave olarak hakkında veri yetersizliği olan (DD) Parietaria officinalis (Tıbbi sırça otu) ve Trakya’da yayılışı bulunmayan Corylus avellana var pontica (Karadeniz fındığı) türlerine Kırklareli’nde ilk defa rastlanarak kayıt altına alındı.
Balkan florasına ait olup ülkemiz için yeni yayılış potansiyeline sahip bazı takson örnekleri toplanarak inceleme altına alındı. Bu taksonlar, yapılacak yayınlarının akabinde Kırklareli ve dolayısıyla Türkiye florasına dahil edilecek. Bu türler arasında;Acer pseudoplatanus(Yalancıçınar akçaağacı), Achillea clypeata(Kalkan civanperçemi), Allium saxatile(Taş körmeni), Digitalis viridiflora(Yeşilçiçekli yüksükçiçeği, Parietaria officinalis(Tıbbi sırçaotu), Corylus avellana var.pontica(Karadeniz fındığı). (E.Yıldırım)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol