SÖZ SIRASI SENDE KIRKLARELİ; Burada misafir kim?

A - İkametgahını Kırklareli'ne daha almamış Belediye Başkanı…
B - 22 yıldır doğruların kavgasında olan Önadım Medya Grubu…
C - "Eski Başkanımızı istiyoruz" "Evlerimizi yılanlar bastı" diyen HALK…

Mustafa Kemal Atatürk'ün, halkın iktidarını amaçlayarak kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi, yakalarından parti rozetlerini çıkarmayan ve eleştirisel yaklaşımları içeren haberlerin halka sunumunu kabul etmeyen kişiler tarafından yara almaya, halk tabanından koparak başkalaşmaya devam ediyor. "Basına özgürlük" diye son 10 yılda ciddi açıklamaların altına imza atan bahsi geçen partinin Belediye Başkanı yaptığı ve konuştukları ile Kırklareli'de HALKIN GÖZÜNDEN düşmeye devam ediyor. "Evimde sizi istemiyorum" "Siz ve sizin sahibiniz" sözleri ile Kesimoğlu, Avrupa'ya sınır ilimizde İmparatorluğunu ilan etti etmesine ama Partisinin omurgasını oluşturan HALK, "Eski başkanımızı istiyoruz" diyerek, HALKIN SESİ olarak 22 yıldır Kırklareli'nde ikamet eden MEDYA KURULUŞUMUZUN kapısını çaldı

Kırklareli'ne ikametgâhını henüz aldırmamış olan Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun, "Misafirlerimi ben seçerim, onlara nasıl davranacağımı ben belirlerim" şeklinde Medya Kuruluşumuza serzenişi, bahsedilen ev konusunda;
Ev olarak bahsedilen yer Kırklareli mi?
Yıllardır CHP'nin seçim ofisi olarak kullandığı ve Belediye gelirlerinin neredeyse tamamın Belediye personeli olarak isimlendirilmiş partililerin bulunduğu Belediye hizmet binası mı?
Yada ikametgahının bulunduğu ve 30 Mart yerel seçimlerinde oy kullandığı ilçemiz Babaeski mi?
Gibi soru cümlelerini beraberinde getirdi.
Önadım Medya Grubu Haber Muhabirlerimize, "Siz ve sizin sahibinizde." Diyerek yaptığı açıklamasında Kesimoğlu'nun EV olarak neresini İMA ettiği kesin olarak anlaşılamadı.
"Evet, Başkan bizim sahibimiz; senin, iradesinin ve beklentisinin üzerine oturduğun HALKTIR"
Kültür seviyesi yüksek, Çağdaş, demokratik ve asil vatandaşların yaşadığı Kırklareli adındaki evimizde 1 Temmuz Salı günü yaşanan talihsiz konuşma ise şu şekilde.
Önadım Medya Grubu Haber Muhabiri; "Başkanım, sizle bir röportaj talebimiz olmuştu. Henüz bir geri dönüş yapılmadı."
Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu; "Hangi konu ile ilgili"
Önadım Medya Grubu Haber Muhabiri;  "Hem geride bıraktığınız başkanlık sürecini hemde Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ile alakalı olarak merak edilenlerin konuşulduğu. Halkın objektif bir şekilde haber alabilmesi için"
Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu;  "Basın Toplantısı yapılacak. Sadece ona geleceksiniz bir dahada, Kırklareli Belediye Başkanlığının yaptığı hiçbir organizasyona davet edilmeyeceksiniz. Sizin, yani haber muhabirlerinin şahsına yönelik yapılmış bir hareket değil bu… Sizler birer emekçisiniz sizinle uzaktan yakından bir ilgisi yok. Sizin yayın ilkelerinizi belirleyen makam, halkın haber alma ihtiyacını objektif olarak karşılamadığı ve halkı yanıtlığı için hakaret kastını taşıdığı için yalan yanlış bilgileri taşıdığı için ben böyle bir karar aldım. Sizlerle uzaktan yakından ilgisi yok.  Kimden bahsettiğimi sanırım anladınız, bu kadar yanlı bir habercilik yapılmaz."
Önadım Medya Grubu Haber Muhabiri;  "Biz zaten belediyenin çalışmalarını anlatmayı hedeflediğimiz bir haber için sizinle bir araya gelmek istedik. Sizde Kırklareli'deki tüm vatandaşların temsil edildiği bir makamda olduğunuz için bu şekilde bir talebimiz oldu."
Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu;  "Bu tamamen benim aldığım bir karardır. Ev sahibi ben isem misafirlerimi belirlemek benim en doğal hakkımdır. Siz ve sizin sahibinizde, gazetenizin sahibide ilgili yayın politikasını istediği şekilde sürdürebilir. Beni ilgilendirmez. Benim şahsımı ilgilendiren hakaret, onu aşan bir konu varsa yargı yolunu tercih ederim. Ama halkı yanıltma yolunu tercih etiği için, Kırklareli Belediye Başkanlığının ev sahipliğini yaptığı hiçbir organizasyona sizi kabul etmeyeceğimi söylüyorum. Basın açıklaması yapılacak ve ondan sonra dışarıdan bilgilerini edinin nasıl yazarsanız yazın. Tekrar söylüyorum, hiçbir basın emekçisi kardeşimle bir sorunum yok. Şahsı ile ilgili bir sorunumuz yok. Sadece medya kuruluşunuzun sahibesinin taraflı yanın politikasına verilen bir tepkidir bu…"
Önadım Medya Grubu Haber Muhabiri; "Bu gazeteleri okuyan kişilere karşı haksızlık yapıldığını düşünmüyor musunuz?"
Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu; "Peki siz yalan yanlış… Siz derken şahsınızı kastetmiyorum.  Bana haksızlık ettiğinizi düşünüyor musunuz? Gazete objektiftir yorum yapamaz. Köşe yazısında beni eleştirebilir. Ama sizler gazetenin manşetinde doğru olmayan bir olayı yazıyorsanız. Benimde ona tepkim gayet doğaldır. Ben sadece Belediyenin organizasyonlarına o medya kuruluşunun bünyesinde bulunan hiçbir gazetenin davet edilmeyeceği söylüyorum. EV SAHİBİ BENSEM evime davet edeceğim misafirleri ben belirlerim."
Önadım Medya Grubu Haber Muhabiri; "Başbakan Erdoğan'ın, bazı gazeteleri kabul etmemesi gibi mi?"
Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu; "Ben Sayın Başbakanı hiçbir zaman doğrulamam, ONU YAPTIĞINI DOĞRU BULMAM.  Dolayısı ile taklitte etmem. Beni başka şeyle benzeştirmek mecburiyetinde değilsiniz. Ben ne diyorum ben istediğim misafiri kabul ederim, ben ev sahibiyim, kapıma gelen misafiri kabul edip etmemek ise benim elimde olan bir durumdur."
Önadım Medya Grubu Haber Muhabiri; "Peki, İkametgâhınızı Kırklareli'ne aldırdınız mı?
Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu; "İkametgâh olarak Kırklareli'de değilim. Ama aldıracağım. Ev aldım."
"Yaşadığımız şehre sahip çıkmaya, istemese de takip etmeye devam edeceğiz. Gerçekleri Yazıyor, Konuşuyor, Görüntülüyoruz"
22 Yıllık yayın hayatımızda maruz kalmadığımız, "Uyanık hırsız ev sahibini bastırır" ve "Minareyi çalan kılıfını ayarlar" gibi halk deyimlerini aratmayan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun bu açıklaması sonrası, 2 Temmuz günü Önadım Gazetemizde Manşete taşıdığımız ;
http://www.gazetetrakya.com/Haber-Halkci_Baskandan_Halkin_Haber_Alma_Ozgurlugune_TOKAT_Burasi_benim_evim_Sizi_gormek_istemiyorum-349014.gazetetrakya
haberimizi okuyarak bize ulaşan Kırklareli adındaki ailemizin fertlerinin, kendini ev sahibi ilan eden Mevcut Başkan için sıcağı sıcağına söyledikleri ve işaret ettikleri sorunları  
http://www.kirklartv.com/Video-Evimizdekiler_Eski_Baskani_Ariyor_1-879790.kirklartv
http://www.kirklartv.com/Video-Evimizdekiler_Eski_Baskani_Ariyor_2-991700.kirklartv adreslerinden ulaşabilirsiniz.  (Ö.T)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol