17 Ekim 2014 günü Babaeski Belediye Başkan Yardımcısı AYHAN SERTGÜN: ''Alt yapı çalışmalarında sona yaklaşıldı. Yıl sonu itibariyle alt yapı çalışmaları bitecektir. Önümüzdeki yıl 2015 Nisan-Mayıs ayından itibaren yolların asfalt yapılmasına ve parke taşların döşenmesine başlanacaktır. Bu çalışmayla Babaeski'nin yüz senesini kurtarıyoruz. Dedem Mestan Sertgün Babaeski'ye Edirne'den gelmiş. Annem Selanik göçmenidir. Dedeme ayakkabıcı Mestan Ağa derlerdi. Babaeski yeniden inşa ediliyor. Yeni projeler var. Fatih Caddesini yayalaştırma projesi ile Belediyenin önündeki cadde Edirne'deki Saraçlar Caddesi gibi yapılacaktır. Cazibe merkezi olacaktır. Babaeski'ye yatırım yapacak kişilere kapımız açıktır. Her türlü desteği vereceğiz.'' dedi.
Bu çalışmalar Belediye Başkanı Avukat Abdullah Hacı Başkanlığında gerçekleştirilecektir. Belediye Başkanlarımız kentlerin alt ve üst yapı çalışmalarıyla, sosyal yaşam alanları yaratarak yaşanabilir bir kenti inşa edecektir. Kırklareli'nin kalbi İstasyon Caddesindeki park sohbetlerinde atar. Babaeski Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Türbeler, Belediye Meclis Üyesi Ertuğrul Kurtpulak da yukarıdaki güzel sohbette vardılar. Ertuğrul Kurtpulak: '' Belediye Başkanımız Abdullah Hacı'nın bu güzel çalışmalarını 15 meclis üyesiyle beraber destekliyoruz.'' dedi. Babaeski bahçeli evleriyle şirin bir ilçemizdir. Öğretmen evinde emekli öğretmenlerle sohbet ettik. Babaeski Anadolu Lise Müdürü, Tarih Öğretmeni SEZER ARSLAN: '' Trakya Üniversitesi tarih bölümü Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek lisans yaptım. Tez çalışması yaparken İstanbul'da Başbakanlık arşivinde çalıştım. Balkan Savaşları ve Balkan göçleriyle ilgili olarak yüksek lisans çalışmaları yaparken yazar H. Yıldırım AĞANOĞLU ile tanıştım. H. Yıldırım Ağanoğlu'nun Osmanlıdan Cumhuriyete Balkanların Makus Tarihi Göç kitabı kaynak kitaptır. Yerel televizyonlarda da Balkan tarihi ile ilgili programlar yapıyor.'' dedi. Yazar H. Yıldırım Ağanoğlu'nun Tek Rumeli'de bir programını izlemiştim. Trakya'da, Anadolu'nun birçok yerinde, İstanbul'da Balkan göçmenleri yaşıyor. İstanbul Bayrampaşa'da dedemin akrabaları, köylüleri yaşıyor. 1965-1967 yıllarında Bayrampaşa'da halamlarda kalmıştım. 1967 yazında Kadırga Yurdunda 1970 yılına kadar kalmıştım. Balkan göçmenlerine selam olsun.
Eski öğrencim tarih öğretmeni '' Taner Taşkıner'e Dedeler nerden gelmişler?'' TANER TAŞKINER: '' Bizimkiler Meriç nehrini yüzerek Uzunköprü'nün Meriç nehri kıyısındaki bir köyüne yerleşmişler. 1930 yılında olmuş bu olay. Ahmet dedem 94 yaşında vefat etti. Uzunköprü’nün köyünden Babaeski'nin Karahalil beldesinde yaşayan akrabalarının yanına yerleşmiş bizimkiler.'' dedi.
''Fizik öğretmeni Basri Poyraz'a Kuantum Fiziğini çok kısa olarak anlatır mısınız?'' diye sordum. BASRİ POYRAZ: '' Elektronların yörüngeler arası geçişlerine denir. Salgıladığı protonları inceliyor. Orada enerji spektrumları var. Her rengin enerjisi farklıdır..'' dedi. Bilimin teknolojide kullanılması önemlidir.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol