Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak tutuklandı.
Savcılıktaki ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen Koçak tutuklandı. Koçak, polis ekiplerince Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki askeri ceza infaz kurumuna götürüldü.
Ayrıca Alınan bilgiye göre FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda, darbe girişiminde yer aldıkları belirlenen 13 hakim ve savcı daha gözaltına alındı. Böylece gözaltına alınan hakim ve savcı sayısı 21'e çıktı.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, Kırklareli'nde 1 yarbay, kurmay yarbay ile yüzbaşı daha gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda, darbe girişiminde yer aldıkları tespit edilen üç askeri personel daha gözaltına alındı. Böylece gözaltına alınan askeri personel sayısı 198'e çıktı.
Operasyon kapsamında daha önce 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak ile Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan ve 165 askeri personel gözaltına alınmıştı... (AA)
Tuggeneral Bekir Kocak esi ve cocuklari tatilde iken darbe girimi olmustur yani darbe plani ile uzaktan yakindan alakasi olmayan bir yerde olup darbecilere prim vermemek icin ve muhtemel girisimleri engellemek icin gece gec saatlerde birligine gelip tek bir askerin bile disariya cikmasini yasaklamistir devletimiz adina kendi gorev yerinde yapilmasi gereken her seyi yapip darbecilerin planini bolgesinde bitirmistir ve bununla birlikte Kirklarelinde hicbir olay yasanmadan bitmesinde onemli rol oynamistir. Sayin Bekir Kocak'in yaptiklari olayin sicakligi ile anlasilmamis olacak ki boyle bir talihsizlik yasandi Kirklarelinin cok sey borclu oldugu pasamiz icin en kisa zamanda yanlis anlasilmanin bitecegine ve gerekli degerli gorecegine inancimiz tamdir. Pasam dik durusun her zaman devam edecek. Darbeci alcaklarin girisimlerini sen ve senin gibi kahraman polislerimiz askerlerimiz beraber bitirdiniz size daha cok ihtiyaci olacaktir vatanimizin. Gaziligini serefle tasidigin vatanin icin dik dur Türkiye adaletinin tecelli etmesini bekle.
Tuğgeneral Bekir KOCAK olay gunu esi ve cocuklari ile tatildeydi darbe girisimi yapmasi anlasilacagi uzere imkansizdir. Ayrica Bekir bey tatilini vatani ve demokrasinin devamliligi icin bölerek geldiği Kirklarelinde darbeye karsi koyan kahraman askerimizden olup bolgeye darbe girisiminin sicramasini engellemistir ve bolgede sifir problem ile emniyet güclerine yardimci olarak durusnu kararliligini demokrasiden yana olusunu goatermistir bunu bölgede olay cikmamasindan anlayabiliriz. Adaletimiz elbet gorecektir bunlari olayin sicakligi ile yasanmis bir aksakliktir kimsenin suphesi olmasin.