SGK Kırklareli İl Müdürlüğü 19.08.2013-23.08.2013 tarihleri arasında kayıt dışı istihdama yönelik yaptığı denetimlerde 47 kişinin kayıt dışı çalıştığını tespit etti. Her bir kişi için işyerlerine 2 bin 43 TL idari para cezası uygulandı.
SGK Kırklareli İl Müdürlüğü'nce 19-23 Ağustos 2013 tarihleri arasında işyerlerine yönelik denetim yapıldığı bildirildi. Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Stratejisi Eylem Planı kapsamında Gelir İdaresi Başkanlığına bağlı Kırklareli ve ilçelerdeki Vergi Dairelerinde görevli personel ve Kırklareli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nde görevli Sosyal Güvenlik Denetmenlerinin tarafından 19.08.2013-23.08.2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen yaygın ve yoğun denetimde 1 işyerinin açılış tescilinin bulunmadığı ve 47 kişinin kayıt dışı olarak çalıştığının tespit edildiği açıklandı.
Söz konusu kayıt dışı (sigortasız) işçi çalıştıran işyerlerine sigortasız çalışan her bir kişi adına 2.043,00-TL İdari Para Cezası uygulanırken, işyerleri; işyerlerinin yararlanmış olduğu prim teşvikinden 1 yıl süre ile yararlandırılmaması yönünde işlem tesis edildiği, işyerlerinin ağır cezai müeyyideler ile karşı karşıya kalmaması için çalıştırdığı kişilerin mutlaka Anayasal bir hak olan sosyal güvenliğinin sağlanması için sigortalı tescillerinin yaptırılması, kayıt dışı işçi çalıştırılmaması gerektiği Kırklareli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü yetkililerince uyarıldı.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol