Saray 2. Uluslararası 9. Geleneksel Bahar ve Kültür Festivali 10-15 Haziran 2014 tarihleri arasında yapıldı. 13.06.2014 günü DÜNDEN BUGÜNE EDEBİYAT VE MÜCADELE söyleşisini izledim. Söyleşiden notlar: Yazar HÜSEYİN DUYGU: "Sanatçılar, aydınlar sorunlara estetik çözümler sunarlar. Hayvanları severler. Hayvanların kendi doğasıyla yaşamasını savunurlar. Küçük Yoncalılı şair ve yazar Hasan Akarsu çağdaş edebiyatı öğreten iyi bir şairdir. Yazar Ahmet Sungur bir mücadelenin adamıdır. Müziğe ilgisi vardır. Kırklareli'nin Kocahıdır Köyü'nden olan Sedat Göçmen FIRTINALI DENİZİN YOLCULARI adlı kitabı yazdı. Kuvatist ocağına karşı imza kampanyası açıldı. İmzalamayanlar imzalasın. Bizleri burada bir araya getiren çok değerli arkadaşımız Belediye Başkanı NAZMİ ÇOBAN'A teşekkür ederiz" dedi. Belediye Başkanı NAZMİ ÇOBAN: "Sarayı geçmişten günümüze taşıyan değerleri vardır. Sanat, kültür, eğitim doğa damarlarımız bizi geçmişten geleceğe taşımaktadır. Aydın olmak çağına karşı sorumlu olmaktır" dedi. Saray Belediyesi Mavi Masa Sorumlusu Mehmet Bilecen arkadaşımın çalışmaları Saray halkına ve kültürüne hizmeti harikadır. Belediye Başkanı Nazmi Çoban halkını seven bir insandır.
Şair, yazar Hasan Akarsu'nun şiir kitaplarını okumuştum. Bir makalesini Cumhuriyet Kitap Dergisinde çok beğenmiştim. Saray'da karşılaştığımızda oturup konuşmuştuk. Onu mali müşavir Bülent Kardeşle tanıştırmıştım. Edebiyatın güçlü olduğu ülkeler çağdaş toplumların aydınlığının izlerini taşırlar. Edebiyatın gücünü çocukluğumdaki okuma alışkanlığımdan almışımdır. Gençlik, üniversite günlerimde elimden kitap düşmemiştir. İyiliğin, umudun, sevginin dostluğun, insanlığın pozitif bir gücü vardır. Şair ve yazar Hasan Akarsu edebiyatın dününün bugüne yansımasını şiirlerle donattı. İyi, güzel ve toplumsal şiirler gerçeğin estetik halidir. Arkadaşların konuşmaları hoşuma gitti. Edebiyatın romantik ruhunu sevenlerdenim. Tekirdağ'da Özgün Kitapevi'nin sahibi Muzaffer Yamaner'de aramızdaydı. Karakaş Mahallesinin Muhacir Çocuklarıyız. Babası ünlü Osman Yamaner'in lakabı KRAL OSMANDI. Osman Ağbi çok yakışıklı kibar bir insandı. Karakaş Mahallesinde zahireciler çoktu.
Şair ve yazar HASAN AKARSU: “Sanat insanların yaşamını güzelleştirmek için vardır. Güzel bir şenlikte olmaktan mutluyum. Övgüleri sevmem. Nesimi'yi hatırlayalım. Nemsimi'yi düşüncelerinden dolayı derisini yüzerler. Prometeyi hatırlayalım. Ateşi tanrılardan çalıp insanlara ulaştıran Promete her gün işkencededir. Namık Kemal'i, Mehmet Akif Ersoy'u, Tevfik Fikret'i, Atatürk'ü, Yunus Emre'yi, Kırklarelili şair Niyazi Akıncıoğlu'nu, Mehmet Başaran’ı hatırlayalım..." dedi.
Yazar HÜSEYİN DUYGU: "Sarışın, ince güzel bir Danimarkalı şair kardeşimiz aramızda olup sizlere bir şiirini okuyacak" dedi. Güzel bir Danimarkalı bayandan uzun duygulu bir şiir dinledik. Ahmet Sungur Depreli Dramalı Hasan'nın türküsünün tar,hsel konumunun hikayesini anlattı. “Dramalı Hasan’a Rumeli'nin Çakırcalası derlerdi" dedi. Kırklarelili yazar Sedat Göçmen kitabını imzalayıp verdi. Kırklareli'ne gelirken dolmuşta kitabın kırk sayfasını okudum. 68 ve 78 kuşağının belgesel anlamda hikayesini İlbay Kahraman Sedat Göçmenle söyleşi yaparak hazırlamış. Sedat Göçmen arkadaşım eski arkadaşlarını dostlarını anlatırken coşkuluydu." Edirne Öğretmen Okulunda okurken Ahmet Eşit güzel konuşurdu. Boksör İrfan Akalın arkadaşımızda burada. Muzaffer Yamaner'de aramızda. Mamak’ın sıkıntılarını çektik. Bizim dönemimizde arkadaşlar çok kitap okurdu. Elimizden kitap düşmezdi.
Arkadaşlar arasında paylaşım ve yardımlaşma vardı. Bizleri Fahri Saraylı sayabilirsiniz. Yaşayan insanların değerini onlar yaşarken bilmeliyiz. Selahattin Demiraco arkadaşımızda burada. Demokrasi mücadelesinde ölenleri saygıyla anıyorum" dedi. Yazar Hüseyin Duygu:'nun kardeşi Nazmi Duygu'ya "Dedeler nereden gelmişler?"diye sordum. NAZMİ DUYGU, Bizimkiler Erzurum'dan Ali Paşa tarafından (Erzurum Karlıova'dan) alınıp Velikatırnovanın Karlıovası'na yerleştirilmişiz" dedi. Sarayda Enerji Yapı Elektrikçi SEÇKİN TONGUÇ: “Dedeler Kırımdan Saraya gelip yerleşmişler. Dedemin atkoşum takımlarını hala saklarım. Atların zil takımı vardır. Zillerden bir tanesi rafta duruyor" dedi. Trakyanın öz kültürünü seviyoruz.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol