"Sen hep Samsun'a mi çikacaksin ay ogul ay Kemal'im / Hele bir de buralara / Çik hele bir / Çik hele bir / Kemal'im.
Yol uzak / Hane viran / Dersen eger Kemal'im / Diledigin yere çik / Çik hele bir / Çik hele bir / Kemal'im.
Gör ki ne haldedir. Bursa'da dediklerin / Gör ki ne haldedir "Bu yurdun Efendisi" / Sen hep Samsun'a mi çikarsin ay ogul ay Kemal'im / Hele bir de oralara / Çik hele bir / Çik hele bir de oralara / Çik hele bir / Çik hele bir / Kemal'im".
Mustafa Kemal dinler mi sairleri? Duyar mi halkin ona seslendiklerini? "DERSIMIZ BAÄzIMSIZLIK BUGÜN" der mi Mustafa Kemal ulusuna irticadan arinmak, kirlenmis siyasetten arinmak, yolsuzluklardan arinmak, Temiz Toplum haline gelmek diye söyler mi Mustafa Kemal halkina. Hele bir dinleyelim Mustafa Kemal'in dersini:
"Benim isigim / Halk isigi efendiler / Evrimlerin devrimlerin yolu / Ayaklariniz alismamissa eger / Uygarligin kapilari / kapanmamissa yüzünüze / Nasil varacaksiniz nasil / benim gösterdigim yere.
Bir sabah / Hiç ummadiginiz bir sabah / Kucagimda binlerce günes / Kapinizi vuracagim / Duran saatlerin ibresi / Dönmeye baslayacak."
Sair Ali Yüce'nin siirle diyecekleri bu kadar degil. Daha söyleyecekleri vardir. Mustafa Kemal de halkina her seyi söylemistir. Ancak söyledikleri unutulmustur. Dediklerinin disina çikilmistir. Yolu terkedilmistir. 19 Mayislarin amaci kaybolmustur. Varsin çocuklar, gençler stadyumlarda gösteri yapsinlar, resmi geçitlerde bulunsunlar. Mustafa Kemal'in Ruhu, Mustafa Kemal'in Hedefi ve de Mustafa Kemal'in kendisi kaybolduktan sonra..
Unutmayin, gerçek 19 Mayislar dagbasinda Mustafa Kemal olmaktir. Karanligin, bagnazligin, irticanin, çürümenin, yozlasmanin, ruhsuzlugun yamuklugun, namussuzlugun, isbirlikçiligin üzerine yürümektir. Bu olmadikça, ekonomi bagimsiz olmadikça siyasetimiz bagimsiz degildir. 19 Mayislar genç ve Yeni bir Türkiye demektir. Sunun bunun dayattigi söyle yapin böyle yapin dedigi bir Türkiye degildir. Ingiliz Kralligi modern tarihin en büyük devlet adami Atatürk'ün önünde egilirken, sen nerde, Mustafa Kemal nerede, biliyor musun?
Derim ki gerçege dönelim. Mustafa Kemal'in basladigi yerden baslayalim. 19 Mayislar'a ruh, 19 Mayislar'a hedef ve amaç kazandiralim. Türkiye'yi yabancilarin agzindan, dayatmalarindan kurtaralim. Amerika, Avrupa neredeyse Türkiye'nin sahibi gibi göstermektedirler. Benim bildigim, Mustafa Kemal'den devraldigim 19 Mayislar disardan müdahaleleri reddeden bir tarih, bir Gençlik Bayrami'dir. Onurumuzu, gururumuzu koruyarak, basimiz dik, sözü tok olalim. 19 Mayis'in basina dönelim. Yeniden kurtulmak için bir mücadelenin, bir Kutsal kavga'nin içine girelim. Kendimizle degil, ülkemizin ilerlemesine, halkimizin kalkinmasina engel teskil eden sorunlarla bogusalim. Türkiye kendi içinde kavgali bir ülke imajindan kurtulmali, insanlarimizin yüzü gülmeli, Mustafa Kemal sevinmelidir. Ama yine de 19 Mayis Kutlu olsun derim.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol