Remzi Yapici Lisesi, ögretmen okullarinin kurulus yildönümünü coskuyla kutladi

Kirklareli Remzi Yapici Anadolu Ögretmen Lisesi 16 Mart Ögretmen Okullarinin Kurulusunun 162. Yil Dönümü nedeni ile bir kutlama programi gerçeklestirdi. Dün, saat 15.00'da Kirklareli Halk Egitim Merkezi’nde yapilan programa, Vali Yardimcisi Ismail Gültekin, Kirklareli Milli Egitim Müdürü Halil Ecevit, Kirklareli Milli Egitim Müdür Yardimcisi Yasin Özdil, Karayollari 15. Åzube Åzefi Alaattin Koç, Il Mahalli Idareler Müdürü Alaattin Ikican, Kirklareli Remzi Yapici Anadolu Ögretmen Lisesi Müdürü Refik Ipek, ögrenci velileri ve çok sayida ögrenci katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan programda ilk olarak ögretmen yetistirme okullari ile ilgili bir sinevizyon gösterimi yapildi. Sinevizyonda Milli Egitim Bakani Nimet Çubukçu’nun günün anlamina yönelik mesajina da yer verildi. Program, Remzi Yapici Anadolu Ögretmen Lisesi Müdürü Refik Ipek’in konusmasiyla devam etti. Ipek konusmasinda ögretmen okullarinin kurulusunun 162. yil dönümünü kutlamanin sevincini yasadiklarini belirterek sunlari kaydetti:

“Ögretmen adaylarina ögretmenlik ruh ve heyecanini vermek, ögretmenler arasinda birlik ve beraberlik duygularini pekistirmek, ögretmen yetistiren kurumlarin toplumdaki rol ve öneminin daha iyi anlasilmasina vesile olmak amaciyla her yil 16 Mart, ögretmen okullarinin kurulus yildönümü olarak kutlanmaktadir. Ilk olarak ögretmen okullari 16 Mart 1848'de Istanbul'da açilmis olup, o tarihten itibaren de günümüze kadar degisik isimlerle ulasmistir. Ögretmen okullari; mesleki egitim ve heyecanin kazandirildigi, birlik ve beraberlik duygularinin, yurt ve insan sevgisinin islendigi, sicak egitim yuvalari olarak görevlerini yerine getirmisler, basarili ögretmenlerin yani sira pek çok sairi, yazari, sanatçiyi, bilim adimini içinde barindirarak, onurli birer aydin olarak insanliga kazandirmistir.”

Ipek, günümüzde sayilari 217'e ulasan Anadolu Ögretmen Liseleri’nin kuruldugu ilk günden itibaren degisime, gelisime, çaga ve teknolojiye ayak uydurdugunu ve gözde egitim kurumlarindan biri haline geldigini ifade etti. Konusmasinin devaminda Ulu Önder Atatürk’ün önemli vecizelerini de söyleyen Refik Ipek, genç ögretmen adaylarinin gününü kutladi.

Bu konusmanin ardindan, okul ögrencilerinin hazirladigi gösterilere sira aldi. Ilk olarak Remzi Yapici Anadolu Ögretmen Lisesi'nin dünden bugüne yaptigi etkinlikler ile basari gösterdikleri çalismalarin yer aldigi bir slayt gösterisi katilimcilara sunuldu. Slayt gösterisinin hemen sonrasinda ögrencilerin olusturdugu bir koro ile Müzik Ögretmeni Gözde Aydogdu önderliginde Ögretmen Marsi seslendirildi. Okunan mars sonrasinda salonda bulunan herkes ögrencileri alkisladi. Programin devaminda Edebiyat Ögretmeni Baris Özdemir önderliginde bir siir dinletisi gerçeklestirildi. Sunuculugunu Ecem Aykut ve Mert Aydin'in gerçeklestirdigi siir dinletisinde Merve Keskin, Feray Tunca, Seda Kaçan, Kübra Kusçu, Asli Konak, Elif Berna Yilmaz, Birçe Gürer, Furkan Sait Özdemir, Sevgi Aktas, Çigdem Akuç ve Özge Karlidag, okuduklari birbirinden güzel siirler ile salonda bulunanlari adeta büyülediler.

Gerçeklesen siir dinletisi sonrasinda Mustafa Gençay, Merve Alökten, Seda Kaçan, Sezer Çal ve Gizem Büke Kahraman bir müzik ziyafeti ile salonda bulunan arkadaslarini söyledikleri sarkilar ile costurdular. Düzenlenen kutlama programi söylenen sarkilarin ardindan son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol