Ramazan ayinin gelmesinin ardindan Kirklarelili vatandaslari alisveris telasi sardi. Ramazan'in ikinci Çarsamba Pazari'nda vatandaslar yine en uygun fiyat için dolastilar. Bayraminda yaklasmasi sebebiyle bazi fiyatlardaki artis vatandasi endiselendirirken esnaf ta elindeki mallari satma telasina düstü.
Çarsamba Pazari bu hafta vatandas tarafindan pek fazla talep görmedi. Havalarin serin oldugu sabah saatlerinde vatandaslarin Çarsamba Pazari'na fazla ilgi göstermemesine ragmen ögle saatlerine dogru pazarda yavas hareketlenmeler basladi. Pazarci esnafi ürünlerini satabilmek için havanin sicakligina aldiris etmeden büyük bir çaba sarf ederken vatandaslar ise pazarda dolasip bütçesine en uygun ürünü satin alabilmek için dolasti. Ramazan dolayisiyla oruçlu birçok vatandasin olmasi da Çarsamba Pazari'na ilgiyi azaltirken ihtiyaci olan vatandaslar alisveris için Çarsamba Pazari'ni seçti.
Çarsamba Pazari'nda geçen haftaya göre meyve fiyatlarinda artis yasanirken sebze fiyatlarindaki düsüs dikkat çekti. Pazarci esnafi meyveye ilginin düsmesinden sikayetçi oldugunu belirtti. Çarsamba Pazari'nda bu hafta göze çarpan fiyatlar ise su sekilde; biber 1,00 TL - 2,00 TL, patlican 1,00 TL - 1,50 TL, sogan 0,60 TL - 1,00 TL, patates 0,50 - 1,50 TL, kavun (tane) 2,00 TL - 4,00 TL, limon (6 tane) 2,00 TL, fasulye 2,50 - 3,00 TL, barbunya 3,00 TL, maydanoz 0,50 TL - 0,75 TL, marul 0,75 TL - 1,00 TL, domates 1,00 TL - 1,50 TL, salatalik 1,00 TL, elma 1,50 TL, armut 3,00 TL - 3,50 TL, incir 3,00 TL göze çarpti. Fiyatlarin farkli degerler göstermesi bazi vatandaslarin alisverislerinde sikinti olustururken bazilarinin ise eve elleri dolu dönmesine imkân verdi.
Çarsamba Pazari'nda dolanan vatandaslar daha çok ögleden sonra ilgi göstermeye baslarken balik pazari ise fazla hareketli degildi. Balik pazarinin bulundugu yerde sadece tek tezgah olmasi dikkat çekti. Tezgâha gelen vatandaslar fiyatlari arastirdi. Balikçi esnafi, yaz balikçiliginin zor bir is oldugunu belirterek, "Yaz mevsiminde herkes balikçilik yapamaz. Bu zor bir is. Yaz mevsiminde bazi baliklara da avlanma yasagi var. Bu yüzden herkes yaz mevsiminde balik satamaz" dedi. Balikçilar gelen müsterilerle ilgilenirken vatandas da fiyatlarin yüksek oldugundan sikâyet etti.
Balik tezgâhinda bulunan fiyatlar ise su sekilde; çupra (tane) 3,00 TL, levrek (tane) 3,00 TL, alabalik (tane) 3,00 TL, somon (tane) 15 TL, palamut (tane) 8,00 TL, mezgit 10,00 TL tezgâha yansidi. Balikçi tezgâhinin önünde toplanan vatandaslar fiyatlara ragmen bütçesine göre tezgâhlardan alisverislerini tamamladi. Geçen haftaya göre daha az ilgi gören giyim pazari ise bu hafta oldukça bos geçti. Giyim tezgâhlarinin önlerinin hemen hemen bos olmasi esnafin is yapamamasina neden oldu. Daha çok pazarin Waldorf Caddesi'nin yukari tarafinda yogunlasan kalabalik, giyim pazarini olusturan esnafa sikintili anlar yasatti. Fiyatlarin giyim pazarinda geçen haftaya oranla çesitli bölümlerde düsüs göstermesine karsin vatandasin talebinin azalmasi esnafin mallarinin satisina engel oldu.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol