Kirklareli Il Emniyet Müdürlügü, ilimizde 1 Ocak 2008 tarihinden bu yana meydana gelen asayis olaylarinin büyük kismini çözerek failleri adalete teslim etmeyi basardi.
Ilimizde bu tarihler arasinda tam 154 kez 'kasten adam yaralama' suçunun islendigi ögrenilirken, bu olaylarin 145'inde failler yakalandi ve yakalanan 332 süphelinin 8'i tutuklanarak cezaevine konuldu.
Belirtilen tarihler arasinda 'kasten adam öldürme' suçu da bir kez islendi ve bu olayin faili 3 kisi yakalanarak tutuklandi. 'Gasp ve yagma' olaylari ise 12 kez yasandi. 9 olay aydinlatilirken, bu suçlarin faili 23 kisiden 6'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Ocak basindan bu yana Kirklareli'de toplam 25 kez 'evden hirsizlik' suçu islendi. Bunlarin 5'inde failler yakalanarak yargiya teslim edildi ve 7 kisiden 2'si tutuklandi.
Toplam 27 kez yasanan isyerlerinden hirsizlik olaylarinin ise 18'i aydinlatildi. Bu kapsamda 22 kisinin yakalandigi bildirilirken bunlardan 8'i tutuklanarak cezaevine konuldu. Kirklareli 2008 basindan bu yana resmi kurumlar da tam 14 kez hirsizlarin hedefi oldu. Polis bu olaylarin 10'unda failleri yakalayarak adalete teslim etti. 16 failin 5'i hakim önündeki yargilamalarinin ardindan demir parmaklarinin arkasina gönderildi.
Otodan hirsizlik olaylari da bu tarihler arasinda tam 21 kez kayitlara geçti. Polis, bu olaylarin 6'sini aydinlatarak 9 kisiyi gözaltina aldi ve bu kisilerin 2'si tutuklandi. Kirklareli'de 2008 yilinin basindan bu yana 1 kez oto hirsizligi yasandi. Bu olayla ilgili tahkikat da devam ediyor. Belirtilen tarihlerde kapkaç olayi ise hiç yasanmadi. Genel olarak 'sakin' bir kent izlenimi veren Kirklareli'de asayis ve halk güvenligi açisindan siki tedbirler alarak basarili çalismalara imza atan Il Emniyet Müdürlügü, bugüne kadar oldugu gibi bundan sonraki dönemde de '155: Polis Imdat' telefonu araciligiyla halktan destek bekliyor.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol