Plastik sandalyelerle park yapilmasinin engellenmesi ne kadar dogru?

Kirklareli’nde bitip tükenmek bilmeyen trafik sorununun en sikinti yaratan tarafi, otopark ve araçlari park edecek yer bulamamak. Bu sikintiya yönelik olarak bir takim çözümler üretilmis olsa da, yinede kalici rahatliklar saglanamiyor. Çünkü herkes çözümü kendi lehine uygun olarak üretmeye çalisiyor. Araç sayisi fazla olup, yeterli otopark olmamasi, araçlarina park yeri arayan sürücüleri zor durumda birakiyor.

Bundan daha da önemlisi araçlarini geçici olarak park edip, islerini bitirdikten sonra gitmek isteyen sürücüler de esnafin engelleriyle karsi karsiya kaliyor.

Hapishane Sokak’ta yer alan bir mobilya dükkani, kendine has bir yöntemle magazasinin önünü park yapilamaz hale getirmis. Dükkan önüne koydugu plastik sandalyelerle sürücülerin kisa sürede olsa park yapmalarini engelleyen magaza sahibi, vatandaslarin tepkili yorumlarina neden oldu.

Özellikle adliyede isleri oldugu zaman park yeri sikintisini daha çok yasayan sürücüler, plastik sandalyeler nedeniyle durumalainin daha da zorlastigini ve magaza sahibinin bu yaptiginin tamamen kendi keyfiyle alakali oldugunu dile getirdiler.

Vatandaslar; “Kendi dükkaninin önü olsa bile, belediyenin kaldirimini ve belediyenin yolunda da hak sahibi oldugu anlamina gelmez.

Bu uygulamayla vatandaslarin hakkini elinden aliyor. Ayrica plastik sandalyeyle parkin engellenmesi kanuni degildir.” diyerek tepkilerini dile getirdiler. Konu belediye ve trafik yetkililerini ilgilendirdiginden dolayi Kirklarelililer bu tür eylemlerin yaplimasinin önlenmesi gerektigini savundular.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol