Pınar ve Karakaş Mahallesi baştan aşağı yenileniyor

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Pınar ve Karakaş Mahallesinde yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından geçtiğimiz dönemde ana caddelerdeki yollar alt yapı çalışmaları tamamlanarak sıcak asfalt yapılmıştı. Ana caddelerdeki sorunların giderilmesi ile birlikte şimdi Pınar ve Karakaş Mahallesi'nde çalışmalar başlayacak.
Konu ile ilgili bir açıklama bulunan Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Pınar Mahallesinde yağmur suyu çalışması yaptıklarını bildirdi. Mahalledeki yolların genel olarak çok düzensiz olduğunu, bazı yerlerinin ise dere seviyesinin de altında olduğunu söyleyen Çağlayan; "Biz o mahalleyi baştan aşağıya değiştireceğiz. Mahallenin önce bir projesini yaptık. Yağmur suyu çalışmasını bir hafta içinde bitecek. O bittikten sonra GAZDAŞ ile anlaştık.

Her eve doğalgaz almasalar bile kutuları çekilecek. Daha sonra bütün yolları baştan yapacağız. Kaldırımları da düzenleyeceğiz.
 Vatandaşlarımızdan biraz zaman istiyoruz. Doğalgaz çalışmaları tamamlansın diye bekliyoruz.
Yollarlımızı yapıp bir daha kazı yapılmasını istemiyoruz" dedi. Pınar Mahallesi'ndeki çalışmaların yanında Karakaş Mahallesi'ni de baştan yenileyeceklerini ifade eden Çağlayan; "Karakaş Mahallesi çok yıprandı.
 Burada doğalgaz kazı çalışmaları yapıldı, Telekom çalışmaları yapıldı, TREDAŞ'ın kazıları yapıldı, inşaatlar için kazılar yapıldı.
 Gerçekten oldukça fazla yıprandı. Karakaş Mahallesi içinde GAZDAŞ ile anlaştık. Her eve yine doğalgaz alsın almasın, kutuyu koyduracağız.
 Pınar Mahallesi parke kilit taş, Karakaş Mahallesi'ni ise sıcak asfalt olarak baştan aşağı yenileyeceğiz" şeklinde konuştu.
"Roman vatandaşların yaşadığı mahalledeki
kanalizasyonu da yapacağız"

Yapılacak çalışmaların Karakaş Mahallesi ve Pınar Mahallesi ile sınırlı kalmayacağını bildiren Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, "Yayla ve Akalar Mahallesi'nin arka kısımlarında kalan roman vatandaşların bulunduğu alanda kanalizasyon çalışmalarını yapıyoruz.
 Daha önce yıllarda burada böyle bir çalışma yapılmamış. Düzensiz bir yerleşim olmasından dolayı kanalizasyonu olmayan yerler var. Biz burada kanalizasyon çalışmalarını başlattık.
Hastalıkların yaşanabileceğini düşündük. Kanalizasyon yapıyoruz" açıklamalarında bulundu.  
"DSİ Tesisleri
yolu da yapılacak"
Açıklamalarında Kırklarelili vatandaşlarca en fazla tercih edilen yerlerin arasında gelen Devlet Su İşleri Sosyal Tesisleri yolu ile ilgili de bilgi veren Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, "Tabi ki o yol vatandaşlarımızca en fazla kullanılan yolların arasında geliyor.
 Özellikle yaz aylarında piknik alanı olarak kullanılan baraj yolunu yapacağız ama havaların ısınmasını bekliyoruz.
 Kaplama asfalt yapacağız. Kaplama asfalt için havanın çok sıcak olması gerekiyor.  Bunun yanında su yollarını da yapıp yolun tekrar zarar görmesini önlemek istiyoruz.
Yolu tamamen baştan yapacağız. Ama dediğim gibi biraz beklememiz gerekiyor.
Haziran ayının ortalarına doğru çalışmalarımıza başlayacağımızı planlıyoruz" dedi.

 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol