"Pinar Mahallesi'ni unuttular"

Kirklareli Belediyesi, 2004 yilindaki yerel seçimlerin ardindan il merkezinde çalismalarina hizli bir sekilde baslarken, aradan geçen yaklasik 5 yilda belediye hizmetlerinden tamamen uzak kalan Pinar Mahallesi sakinleri duruma tepkili.

Pinar Mahallesi, 2004 yilinda gerçeklestirilen yerel seçimlerin ardindan bekledigi hizmetleri alamayinca vatandaslar belediyeye olan tepkilerini yüksek sesle dile getirmeye basladi. 2004 seçimleri öncesi altyapi itibariyle Pinar Mahallesi'nin çok daha gerisinde olan mahallelerde tüm ihtiyaçlar karsilanirken, bu bölgenin 'üvey evlat' muamelesi görmesine anlam verilemiyor.

Uzun zamandir, belediye yetkililerinin "Imar çalismasi olmadan hizmet yapilmasi mümkün degil" seklindeki açiklamalarini dinlediklerini söyleyen mahalle sakinleri, Mart 2009'daki yerel seçimlerde oylarini bu dogrultuda kullanacaklarini ifade ediyorlar.

Yüzölçümü bakimindan Kirklareli'nin en büyük mahallelerinden biri olan Pinar Mahallesi'nin özellikle altyapi ve yol sorunu bulundugunu kaydeden vatandaslar, "Pinar Mahallesi, 2000'li yillara büyük bir yol sorunu ile girmisti. Özellikle kis aylarinda sokaklardan ne yaya olarak ne de araçla geçilebiliyordu. Adeta çamur deryasinda yüzüyorduk. Ancak dönemin Belediye Baskani Cengiz Bagdan, büyük bir hamle yaparak tüm ana caddeler ve ara sokaklarda kilit tas dösemesi yaptirdi. Bu sayede çamur deryasindan kurtulduk.

Zaten o tarihten itibaren de mahallemize yapilan köklü bir hizmet yok. Bizler, yapilan hizmetleri de çözülemeyen sorunlari da unutmayiz. Bunun geregini de en yetkili oldugumuz yerde, yani sandikta yapariz. Çalisana hakkini teslim etmek, çalismayana uygun bir sekilde 'yol vermek' gerekir. 2009 yilinin Mart ayinda yapilacak seçimlerde Pinar Mahallesi'nin oylari da buna göre sekillenecektir" diye konusuyorlar.

Kirklareli Belediyesi'nin son dönemde mahalleye kazandirdigi yesil alani da, "Geç kalinmis bir seçim yatirimi" olarak niteleyen vatandaslar, "Bizler su anki belediyeye notumuzu çoktan verdik. Asil cevabimizi vermek için de 29 Mart'i bekliyoruz" diyorlar.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol