30.05.2013 Günü Pınarhisar Belediye Başkanı MUSTAFA CİNGÖZ'le sohbet ederken "Pınarhisar'la ilgili projelerinizden, çalışmalarınızdan bahseder misiniz?" dedim.
MUSTAFA CİNGÖZ: "Pınarhisar Belediyesi çok büyük birçok amaçlı kapalı pazar yeri inşaatımız tamamlandığında ihtiyaç halinde düğünlerde, iftar yemeklerinde, yağmur duası organizasyonlarında, festival ve tanıtım organizasyonlarında, spor müsabakalarında, sergi organizasyonlarında vatandaşlarımıza hizmet verebilecektir. Altı bin m2'lik alana sahip kapalı pazar yerimiz iki bin m2'lik üç koridordan oluşmaktadır. Koridor açıklıklarının eni 20 metre, uzunluğu 100 metredir…
Avrupa standartlarına uygun, modern bir mezbaha çalışması devam ediyor.
Atık Su Arıtma Tesisinin ihalesi yapıldı. Yakın zamanda yapım çalışmalarına başlanacak. Temiz su ana dereye salınacak. Ana derede insanlarımız balık tutacak.
İlçemizin kanalizasyon şebekesi 70 km. olmak üzere tümden yenilenecektir. Yağmur sularını toplayan ayrı kanallar olacak.
Eskiden Akşam Kız Sanat Okulu olarak kullanılan binanın Belediyemizce restorasyonu yapılarak KÜLTÜR MERKEZİ olarak kullanılacaktır. Pınarhisar Belediyesi'nin geleneksel festivali Eylül 6-7-8 günlerinde yapılacaktır" dedi. Teşekkürler. Pınarhisar bu güzel projelerle hayat bulacak. Pınarhisar Belediyesi'nde görev yapan tüm arkadaşlara başarılar dilerim… Kapalı pazar yerini, mezbahadaki çalışmaları yerinde gidip gördüm. Her şey insanların mutluluğu içindir. Kapalı pazar yeri ve mezbahanın modernizasyon projeleri Pınarhisar Belediyesi Fen İşleri Müdürü İnşaat Mühendisi Hasan İbrahim Yılmaz tarafından hazırlanmış ve yapım aşamasında devamlı işin takibinde olmuştur. Bu konuda emek veren tüm insanlara başarılar dilerim.
Atık Su Arıtma Tesisleriyle ilgili olarak Bakan Veysel EROĞLU'nun yoğun çalışmalarını ulusal ve yerel basından takip ediyoruz. "ERGENE HAYAT BULACAK" projesi çalışmaları devam ediyor. Kirli Ergene'de Bir Gün İnsanlar Yüzebilecek mi? Balık tutabilecek mi?
Sanayileşen bölgede fabrikaların her türlü atıkları derelerimizi kirletmiştir. Derelerin ıslah projeleri hayata geçerek kısmende olsa iyileştirmeler olacaktır.
Pınarhisar İl Genel Meclis Üyesi Çetin Şinikoğlu'na; "Çalışmalarınızı yerel basından takip ediyorum" dedim. ÇETİN ŞİNİKOĞLU: "İl Genel Meclisi'ndeki arkadaşlarla beraber ilçelerin, beldelerin, köylerin kalkınması ve modernleşmesi için çalışıyoruz" dedi. Üçüncü dünya ülkelerinin kalkınması barış içinde, huzur içinde yaşayarak yeni projelerle mümkün olabilir… Irk, Renk, Dil, Din Farkı Gözetmeden Büyük İnsanlık Kardeşçe Yaşamalıdır… "Yaşamın hiçliğini çok sevdiğimiz bir yakınımızı kaybedince anlıyoruz."
Pınarhisar Tozaklı Köy Muhtarı ALİ İNAN: "Köyümüzün eski bir evini restore edip Çok Amaçlı Kültür Salonu'nun açılışını 03.06.2013 günü güzel bir törenle yapacağız. Sizi de açılışa bekleriz" dedi.
Kapali Pazar yerinin karsisinda bir Daire aldim 2013 de etraf ileride baya senlik olacak tesekkürler Belediye Baskanimiza Bay Cingöz isi biliyor Halkin Nabizin iyi kolluyor.