"Peygamberimizin hayati bir rahmet Peygamberi oldugunun en güzel ispatidir"

Kirklareli Sungurbey Ögrenci Yurdu Peygamberimizin Kutlu Dogumlari nedeniyle kutlama programi düzenlendi. Kutlu Dogum Haftasi'nin son gününde düzenlenen programina her zaman oldugu gibi yogun bir katilim vardi. 
Persembe gecesi saat 20.30'da baslayan programa kamu kurum ve kuruluslarinin müdürleri, siyasi parti temsilcileri de katildi.
Show Dügün Salonu'nda gerçeklesen Kutlu Dogum Programda ilk olarak Sungurbey Yurt Görevlisi Yavuz Yanmaz açilis konusmasini yapti. Yanmaz, Peygamberimizin yüce ahlakini ve insanliga getirmis oldugu yüce degerleri ele aldi. Peygamberimizin rahmet kavramini yasantisiyla temsil ettigini ifade eden Yanmaz, "Peygamber Efendimizin hayati sadece Müslümanlara, sadece insanlara degil bütün insanlari kaplayan bir rahmet Peygamberi oldugunun en güzel ispati oldugunu söyledi. Yanmaz, konusmasinda Peygamber Efendimizin hayatindan önemli kesitleri de dinleyicileriyle paylasti. "Ayeti ve me ensel nake illa" ayetini genis bir sekilde ayrintilariyla anlatti. 
Yanmaz, konusmasi sonrasinda uzun süre alkislandi. 
Gecenin sunuculugunu yapan Yurt Müdürü Murat Ünlü okudugu siirlerle geceye bir baska renk katti. 
Konusmalarin ardindan 2006 yili Türkiye 1. Hafiz-i kurra Mehmet Gülez ve 2007 yili Türkiye 2. hafiz-i kurra Hüseyin Hazal sahnedeki yerini aldi. Benzersiz sesleriyle Peygamberimizin mucizesi güzel kuran-imizi tilavetleri okundu. Okunan tilavetler sonrasinda izleyenler büyülendi, gönüller özlemle doldu.
Gece de Sungurbey Yurdu ögrencilerinden Osman Talha "40 yasindasin" adli siiri okudu. Gecenin en etkileyici etkinligi "40 yasindasin" adli siir oldu. Osman Talha'nin seslendirdigi siir sonrasinda salonda bulunanlarin büyük bir çogunlugu gözyaslarina boguldu. 
Peygamber Efendimizin kutlu dogumlari nedeniyle düzenlenen program Sungurbey Yurdu ögrencisi Furkan Üzülmez'in "Sen yoktun" siiri ile devam etti. 
Furkan Üzülmez'in siiri de salondakiler tarafindan büyük begeni topladi. Ögrenciler siirlerini okuduklarindan dolayi mutlu, yurt müdürleri de ögrencilerinin basarisi ardindan onurlu oldugu gözlerden kaçmadi. 
Program da Kirklareli Il Müftüsü Isa Saim'de bir konusma gerçeklestirdi. Saim, programa gelenlerin ve siirleri okuyan gençlerin iyi yolda olduklarini ve ilme sarilan ögrencilerin bu yoldan çikmamalarini istedi. Konusmasinda kuran okuma da geçmis yillarda birinci ve ikinci olan hafizlara da yer veren Saim; "Buraya kadar gelip kuranimizi güzel sesleriyle süslediler. Onlara tesekkür ediyorum" dedi. Kuran'in insanligi aydinlatan kitap oldugunu belirten Saim, kuranin her seyden önce geldigini söyledi. 
Kirklareli Il Müftüsü Isa Saim, son olarak Kutlu dogum haftasinin son gününde yapilan programi düzenleyenlere de tesekkür etti.  
Necmettin Ötün'de düzenlenen programda sahne alarak bir kaside seslendirdi. Ötün'de her zamanki gibi büyük alkis aldi.
Sungurbey Ögrenci Yurdu'nun düzenledigi Kutlu Dogum Haftasi programi Necmettin Ötün'ün kasidesi okumasi ardindan sol buldu. Program çikisindan katilimcilara Muhtasar Ilmihal namaz hocasi kitabi dagitildi.  

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol