PROJESI OLAN YENI SIYASI OLUSUMLARA IHTIYACIMIZ VAR

Türkiye Genel Seçimlerini izliyoruz AKP 340, CHP 112, MHP 71, Bagimsiz 27 milletvekili çikardi. Her kes sasirdi. Iktidar partisi ikinci kez yine is basinda kaldi. Televizyonlari seyrediyor, Ulusal basini okuyoruz. Çok çesitli yorumlar yapan köse yazarlarimiz var. Kirklareli halkiyla da konustum. Kirklareli için degisiklik yok. CHP'den Turgut Dibek ve Dr. Tansel Baris, AKP'den Ahmet Gökhan Sariçam TBMM'de bizleri temsil edecekler. Kirklareli'ye, Türkiye'ye çagdas anlamda hizmet edecek milletvekilerimize basarilar dilerim. Trakya Insani Avrupali'dir. Feodal bir sosyal yapimiz yoktur. Bizi yönlendirecek agalar, sihlar, seyhler yoktur. Bizler Atatürkçü düsünce sistemine gönül vermis halkin bagrinda yasayan aydinlariz. Halkimiza her zaman gönülden bir merhabamiz saygimiz vardir. Kim olursa olsun, bu böyledir. Kirklareli Genç Parti Milletvekili 1. Sira Adayi Ali Çubuk'la bir söylesim oldu.
ALI ÇUBUK "Seçilen milletvekili adaylarimizi kutluyorum. Türkiye çapinda Genç Parti %3'e düsmesine ragmen, Kirklareli'nde bizlere %11 gibi oy veren halkimizin gösterdigi teveccühten dolayi onlara tesekkür ediyorum. 23165 oy almisim. Seçim sonuçlarinin Türkiye'ye hayirli olmasini diliyorum.
Kirklareli'nin kalkinmasi için Dereköy sinir kapisi tir trafigine açilmalidir. Malkoçlar Sinir kapisi da açilarak hizmete girmelidir. Kirklareli'nin tesvik kapsamina alinmasi gerekmektedir. Kirklareli Organize Sanayi Bölgesi'ne yeni fabrikalar gelsin, Igneada Limani'nin genisletilerek ticari hacmi arttirilmalidir.
Demiryolu ve Otoyol'un Bulgaristan'a kadar uzanarak Kirklareli Organize Sanayi ile de baglantisi olmalidir. Tarim ve hayvancilik, aricilik tesvik edilmelidir. Endüstriyel bitkilerden misir ve kanola ekilmesi tesvik edilmelidir. Bu iki bitkiden mazot üretiminde yararlaniliyor. Bunlar gibi projeleri hayata geçirmeliyiz. Aydin kültürlü bir kentiz" dedi.
Avrupa sinirinda gelisen bir Il olmaliyiz. Bu konuda lobimiz olmalidir. Kirklareli ve Trakya Türkiye'nin Çagdas anlamda kalbidir. Projesi olan Yeni Siyasi Olusumlara ihtiyacimiz var. Yeni sol partiler çok yakinda kurulabilir. Eski tüfek sosyal demokrat CHP'liler, bu yeni olusumda yerini alabilirler. CHP'nin Genel Baskani, yillarin siyasetçisi, yorgun demokrat Deniz Baykal Artik Kendini Emekli Edebilir. Yeni genç CHP'liler, yeni bir liderle yollarina devam edebilirler. Eskiyen yüzler yerine dinamik yeni önderlerle CHP yoluna devam edebilir. Lakin böyle bir hava yok. Deniz Baykal istifa etmiyor. Hayirlisi.
Parti içi demokrasi de sarttir. CHP'nin ufku genis, herkesi kucaklayan, tabanla bütünlesmis, dinamik yeni bir olusuma ihtiyaci var. Ilk oy kullandigim parti CHP'dir benim. 1960'larin Isçi Partisi de farkli söylemleri olan bir partiydi. Arada onlarin toplantilarina katilirdim.
Halkin içinde olan, halki seven, çagdasligi benimsemis, feodal iliskileri paramparça eden, uygar bir toplumun olusumu uzun bir mücadeledir. 1967 yilindan beri politikaya ilgim vardir. 1978 yilinda bir konut yapayim dedim. Yillarca mücadele ettim. Insaat piyasasini, serbest piyasayi, enflasyon canavarini pesinen yasadim. Halkin içinde bulundugu düsünsel yapiyi gözlemledim. Hürriyetin, Insanligin, Paylasimin, Saglam ekonomik yapinin, Ticaretin, Sanayinin gelistigi Bir Sosyal Yapinin Sürekliligi de Çok Önemlidir. Biz 68'liler atilgandik. Hayalciydik. Halktan kopuk entellektüel aydinlardik! Gazi Mustafa Kemal'in kültür devrimi tamamlanamadi. Feodal sosyal yapi doguda, sarkta hala agirligini hissettiriyor. Bir aga dügününde kilolarca altin takiliyor. Aga ne derse o oluyor. Demokrasi ve hukuk gerçek anlamda islemiyor. SILA filmindeki olaylari herkes izledi. Yildizlara çikan ülkeler varken sark insani çagdisi bir sosyal ortamda gelenekleriyle yasayip gidiyor. Kan davasi, töreler hala çok egemen. Haydi Kizlar Okula kampanyasi biraz basari kazandi. Ama bu hareket her an güdük kalabilir. Kumalariyla yasayan sark insaninin bir avlu çocugu oluyor. Babalar, çocuklarinin isimlerini bile bilmiyor. Petrol ve dogalgazin, yeralti zenginliginin oldugu topraklarda huzursuzluk, etnik terör, Amerikan Ordusu'nun vahseti ve sömürüsü hala devam ediyor. Huzuru arayan gönlü yarali aydinlar huzursuzdur. Vahsi zalim bir dünyada yasiyoruz. Dostlar.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol