Özel İdare'nin projeleri kıskandırıyor

Kırklareli İl Genel Meclisi'nin dünkü toplantısında Kırklareli İl Özel İdaresi'nin hazırladığı projelerle Trakya Kalkınma Ajansı ve Avrupa Birliği fonlarından yararlanarak yaptığı çalışmalar ele alındı.

Kırklareli İl Özel İdaresi'nin hazırladığı projelerin hemen hemen tamamının kabul edilerek fonlardan Kırklareli'nin yararlanmasını sağladığını ifade eden Meclis Başkanı Cavit Çağlayan, İl Özel İdaresi'nin proje hazırlamada başarılı hale geldiğini söyledi. İl Özel İdare Projelerini İzleme Komisyonu da hazırladığı raporda İdare ve proje personeline teşekkür etti.
Kırklareli İl Genel Meclisi Ağustos Ayı 3. Birleşimi Cavit Çağlayan Başkanlığında Valilik Binası Atatürk Toplantı Salonu'nda yapıldı. Saat 10.55'de başlayan toplantıda Kırklareli İl Özel İdaresi Proje Birimi'nin hazırladığı projelere ve İl Özel İdaresi Proje Birimine övgü vardı. Gündemin 3'ncü maddesinde görüşülen, Kırklareli genelinde uygulanacak Trakya Kalkınma Ajansı, Avrupa Birliği gibi projelerin önemi ve önceliklerine göre ne tür projeler üretilebileceğinin araştırılması hususunda İl Özel İdare Projelerini İzleme Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü.
2012 yılında iki proje
Raporu okuyan İl Genel Meclis Katip Üyesi Seyhan Delioğlu, İl Özel İdaresi'nin 2012 yılından bu güne kadar hazırladığı ya da ortağı olduğu projeler hakkında özet bilgi verdi.
2012 yılında Trakya Kalkınma Ajansı'na sunulan Coğrafi Bilgi Sistemi Kurulum Projesi ve Kırklareli Çevresi Doğal Arıtma ile Yenileniyor Projesi'nin kabul edildiğini toplamda 790 bin TL'yi aşan proje bedeli ile iki önemli projenin gerçekleştirildiğini kaydetti.
Seyhan Delioğlu, "2012 yılı Proje Mali Destek Programında Ajansa sunulan Coğrafi Bilgi Sistemi Kurulum Projesi'nin toplam bedeli 491 bin 234 liradır. Trakya Kalkınma Ajansı'ndan 368 bin 425 lira 50 kuruş hibe alınmıştır. 122 bin 808 lira 50 kuruş ise İl Özel İdaresi'nden karşılanmıştır. Proje tamamlanmıştır.
Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü altında ilimizde toplam 17 köyün doğal arıtma ve fosseptik yapımı çalışmaları için Kırklareli Çevresi Doğal Arıtma ile Yenileniyor Projesi hazırlandı. Trakya Kalkınma Ajansı'ndan 227 bin 6 lira hibe alınmış, 75 bin 668 lira 75 kuruş ise İl Özel İdaresi'nden karşılanmıştır. Proje tamamlanmıştır" dedi.
Özel İdare'nin 2013'de ikisi Ajans ikisi IPA'dan 4 projesi onaylandı
2013 yılında ise yine Trakya Kalkınma Ajansı'na sunulan iki projenin daha onaylandığı belirten Delioğlu, özellikle Kırklareli Merkez'deki Şeker Depolarının cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacak ve önemli bir kısmı tamamlanan Şeker Fabrikası Depolarının Kongre Turizmine Açılması Projesi hakkında bilgi vererek, "Şeker Fabrikası Depolarının Kongre Turizmine Açılması Projesi'nde depo binalarından bir tanesi proje kapsamında toplantı salonuna dönüştürüldü. Binanın içi ve dışı mimari özelliği korunarak restore edildi. Projenin toplam bedeli 460 bin TL idi. Yüzde 75'i Ajans, yüzde 25'i İl Özel İdaresi tarafından karşılandı. Restorasyon işi bitmiş olup proje faaliyetlerinden olan açılış ve basın toplantısı ile proje sonlandırılacaktır" diye konuştu.
Kırklareli İl Özel İdaresi'nin Trakya Kalkınma Ajansı'nın açtığı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında teknik personelinin teknik yeteneklerini artırmak amacıyla NETCAD 6 Eğitimi verildiğini de aktaran Delioğlu, proje kapsamında 3 hafta boyunca teknik elemanlara uzmanlarca hizmet verildiğini, proje karşılığında 15 bin TL'nin tamamının hibe alındığını kaydetti.
2013 yılında ayrıca IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında hazırlanan projelerle iki de hibenin alındığını anlatan Deiloğlu, "IPA Sınır Ötesi İşbirliği 3'ncü Teklif Çağrısı kapsamında Kırklareli İl Özel İdaresi ve Majerova Belediyesi ile ortaklaşa Gastronomi Merkezi gerçekleştirilecektir. Proje bedeli 167 bin 599, 07 Avro olup tamamı hibedir. Proje imza aşamasında olup Eylül ayında başlanacaktır. Kırklareli Halk Eğitimi Merkezi ve ASO'ya aşçılık eğitimi verilmek üzere Gastronomi Eğitim Merkezi kurulacaktır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın IPA Bileşeni kapsamında Kırklareli İl Özel İdaresi, Kırklareli Meslek Yüksek Okulu ve Mesleki Eğitim Merkezi ile ortaklaşa yapılan Mesleki Eğitimle Açılan Fırsatlar Penceresi isimli projesini sunmuştur. Proje ön elemenden başarılı bir şekilde geçmiştir. Projenin başarılı bir şekilde sonuçlanması durumunda yüzde 40'ı bayan yüzde 60'ı dezavantajlı grup tekstil eğitimi bölgedeki tekstil fabrikalarında istihdam edilecektir. Proje bedeli 265 bin Avro olup yüzde 10'u İl Özel İdaresi'nden karşılanacaktır" şeklinde konuştu.
2014 yılında iki proje daha
2014 yılı Trakya Kalkınma Ajansı'ndan alınan hibelere ilişkin de bilgi veren Delioğlu, Trakya Kalkınma Ajansı Sosyo-Ekonomik Altyapı Programı kapsamında Kırklareli İl Özel İdaresi ve Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği ile ortaklaşa Basamak Taksi Yollarda Projesi'nin hibe almaya hak kazandığını, projenin sözleşme aşamasında olduğunu söyledi. 159 bin 26 lira bedeli bulunan proje kapsamında bedensel engelli vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarına ulaşımının ücretsiz sağlanabilmesi için servis aracı alınacağını bildiren Delioğlu, Trakya Kalkınma Ajansı Küçük Ölçekli Mali Altyapı Programı kapsamında ise Kırklareli İl Özel İdaresi Dupnisa Mağarası ve Çevresindeki Köylerin Eko Turizme Kazandırılması Projesi'nin hibe almaya hak kazandığını açıkladı.
Projenin sözleşme aşamasında olduğu aktaran Delioğlu, "Proje bedeli 831 bin 713 lira 12 kuruştur. Proje kapsamında Trakya'nın turizme açılmış tek mağarası olan Dupnisa Mağarası'nın çevre düzenlemesi yapılacak olup, mağara girip kapıları değiştirilecektir. Çevresindeki Armağan, Çukurpınar ve Beypınar köylerinde turizm durak noktası niteliğinde meydan düzenlemeleri yapılacaktır" ifadelerini kullandı.
Komisyondan İdare ve proje çalışanlarına teşekkür
Komisyon raporundaki 2013 yılı İl Özel İdaresi'nin eş finansmanı olduğu projeler hakkında da açıklamalarda bulunan Delioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;
"Kırklareli İl Özel İdaresi 2013 yılında Trakya Kalkınma Ajansı projeleri kapsamında çeşitli kurumlara eş finansman desteği sağlamıştır. Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü Billur Gözler Projesini 32 bin 601 lira 65 kuruş, Babaeski Halk Eğitim Merkezi Kadınlarımız Gelişiyor Geliştikçe Babaeski Kazanıyor projesine 5 bin 380 lira 38 kuruş, Babaeski Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nu Seviyorum Projesine 2 bin 967 lira, Kırklareli Kız Teknik ve Meslek Lisesi Montessori Eğitim Kırklareli'de Projesine 14 bin lira 60 kuruş, Hüsamettin Ateş Anaokulu Yap Eğlen Öğren Projesi'ne 9 bin 206 lira 45 kuruş, İl Kültür Turizm Müdürlüğü Taşınmaz Kültür Varlıkları Envanteri Projesi'ne 29 bin 605 lira 62 kuruş, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sultanların Yolu Projesi'ne İl Özel İdaresi 6 bin 38 lira 49 kuruş, Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı İletişim Kuralım Projesine 4 bin 776 lira 60 kuruş, Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü Bu Ekranda İş Var projesine 45 bin lira 746 lira 26 kuruş olmam üzere toplamda 150 bin 483 lira 5 kuruş yardımda bulunulmuştur.
İl Özel İdaresi olarak gerek ajans gerekse AB projelerine başvurularda bulunulduğu ve başvurulan her projenin de hibe almaya hak kazandığı görülmüştür.
Proje çalışmalarına devam edilerek yeni başarılar ve kazanımlar elde edileceğine inanmaktayız. Bu yönde tüm idare ve proje çalışanlarını tebrik ederiz."
Özel İdare proje yapmada
başarılı hale geldi
Seyhan Delioğlu'nun Komisyon raporunu okumasının ardından Meclis Başkanı Cavit Çağlayan, konuya ilişkin görüşlerini aktararak Çağlayan, "Özel İdare hem Trakya Kalkınma Ajansı'ndan proje yapmakta hem de AB'ye proje yapmada başarılı hale geldi. Bende yine proje müdürüne ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Esasen biz sadece proje yapmıyoruz en az 7-8 sivil kuruluşun yaptığı projelere de partner olarak destek olduk ve o projelerin geçmesi sağlandı" dedi.
Komisyon raporu oylanarak kabul edilirken, Meclis üyeleri de söz alarak çeşitli proje düşüncelerini dile getirdiler. Özellikle sokak köpeklerinin kısırlaştırılmasına yönelik bir projenin yapılıp yapılamayacağı konusu ele alındı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol