Lüleburgaz da yenilenen otogarın işletmeciliği Şöförler ve Otomobilciler Odası ' na verildi. Otogarda yazıhane isteyen Pamukkale ve Nişikli firmalarına yer verilmedi. Yer bekleyen Pamukkale ' nin, Yaman Oteli yanındaki yazıhanesinden yolcu indirip - bindirmesinden dolayı, otobüslere otobüs başına 571 TL ceza yazılıyor.
Lüleburgaz'daki haber ekibimizin tesadüfen farkettiği bir uygulama mercek altına alındı. Pamukkale yazıhanesi önünde nöbet tutan Trafik ekibi, yarım saatte bir yazıhaneye gelerek, yolcu indiren veya bindiren Pamukkale Turizm firmasına ait otobüslere aralıksız ceza kesiyorlardı. Bir ara da, Lüleburgaz Belediye Zabıta Müdürlüğüne ait bir ekip de, yine araç içerisinde gelişmeleri gözleyerek, resimledi.
OTOGAR HARİCİNDE YOLCU İNDİRİP BİNDİRMEK CEZA SEBEBİ
Trafik cezalarını kesen trafik ekibine, cezaların sebebini sorduk. Ancak, cevap alamadık. Bunun üzerine, firma yetkililerine bunun sebebini sorduk. Firma yetkilileri: "Yeni otogarın işletmesini Şöförler ve Otomobilciler Odası aldı. Burada yazıhane almak üzere başvuru yaptık. Hukuki süreç de başlatıldı. Günde 1 tane minibüs ile köylere bile yolcu taşıyan firmalara yer verilirken, ayda 40 bin yolcu taşıyan Pamukkale firmasına yer verilmedi! Bu sayı, diğer tüm firmaların toplam yolcu sayılarından fazladır. Yazıhane konusu için çalışmalarımız ve girişimlerimiz sürerken, bu kez de şehir içindeki yazıhanemizden yolcu indirme - bindirme için cezalar yazılmaya başlandı. Şimdi biz diyoruz ki; bize indirme bindirme yapabileceğimiz bir yer verin. Buna bir çözüm bulunmamışken, yani zaten mağdur durumdayken, bu defa da trafik polisi tarafından ceza uygulanıyor. İki şekilde de firma olarak mağdur oluyoruz"
DİĞER FİRMALARA AYNI YASAK YOK MU
Pamukkale firmasına her seferi için ceza kesilirken, aynı yasaya göre aynı noktada yolcu indirip bindirme yasak olmasına rağmen, diğer firmaların araçlarına ceza yazılmadığı ise dikkatlerden kaçmadı! Üstelik, hemen trafik cezalarını kesen ekibin tam önünde yolcu indirip bindiren firmalara ait araçlar, hiçbir yaptırım ile karşılaşmadan işlerini sürdürüyorlardı!
OTOGAR İLE İLGİLİ İDDİALAR VAR
Öte yandan; geçtiğimiz günlerde yeni ve son derece de beğenilen yüzü ile yeniden faaliyete geçen Lüleburgaz Belediyesine ait otobüs terminalinin işletmeciliğini Şöförler ve Otomobilciler Odası almıştı. Aylık, 42 bin TTL + KDV olarak alındığı belirtilen otogar işletmeciliğinin, aylık olarak sadece otogar kapı girişinden dolayı aylık 200 bin lira civarında gelirinin bulunduğu, buna bir de 24 adet işyerinin eklenmesi gerektiğini, bu durumda da gelirin aylık büyük rakamlara ulaştığı öne sürülüyor.
İDDİALARI ARAŞTIRIYORUZ
Gazetemize otogar ile ilgili olarak ulaşan bazı iddiaların gerçeklik durumlarını araştırıyoruz. Sorumlu gazetecilik ilkeleri gereğince de, tarafların görüşlerini de almadan, kimseyi zan altında bırakmamak üzere şimdilik yayınlamıyoruz. Önümüzdeki günlerde, gelecek yeni bilgi ve belgeler ışığında, tarafların beyanlarını da alarak, gelişmeleri aktaracağız.
OTOGAR HARİCİ YOLCU İNDİRİP BİNDİRMEK İLE İLGİLİ YASA NE DİYOR
Öte yandan terminal dışından yolcu indirip bindiren otobüs firmalarına 4925 Sayılı Karayolu Taşıma Kanunu'nun 32'inci maddesi kapsamında 571 lira ceza yazdığı belirtildi. 32. maddede şu ifadelere yer veriliyor: "Düzenli seferli yolcu taşımalarında kalkış ve varışların bir terminalden yapılması esastır.
Ancak yeri ve zamanı önceden belirlenen ve nitelikleri yönetmelikte tespit edilen ara duraklarda da yolcu indirmesi ve bindirmesi yapılabilir. Yolcu taşımacılarının, en az bir yolcu terminaline bağımsız olarak veya birlikte sahip olmaları veya bu terminalin kullanma hakkını haiz olmaları zorunludur.
Aynı terminalden, nitelik ve niceliğine göre birden fazla taşımacı yararlanabilir. Eşya taşımacılığında terminal bulundurma zorunluluğu aranmaz."
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol