Otistik çocuklara özel egitim siniflari açildi

"Egitim her engeli asar" kampanyasi kapsaminda Merkez Istiklal Ilkögretim Okulu bünyesinde otistik çocuklarin bireysel egitimlerinin saglanabilecegi özel egitim siniflari açildi.
 
Åzimdilik 2 ögretmen 4 ögrenci ile egitime baslanan ve her biri 20 metrekareden olusan siniflar Cumhurbaskanligi Genel Sekreterligi, Kirklareli Valiligi ve Il Milli Egitim Müdürlügü Ar-Ge biriminin destekleriyle faaliyete geçti. 
Saat 10.30'da Istiklal Ilkögretim Okulu'nda otistik çocuklarin özel egitim siniflarinin açilisina Kirklareli Vali Yardimcisi Volkan Köksal, AK Parti Milletvekili Ahmet Gökhan Sariçam, Türkiye Beyazay Dernegi Genel Baskani Istanbul Milletvekili Lokman Ayva, Il Milli Egitim Müdürü vekili Resul Yesilyurt, Rehberlik ve Arastirma Merkezi Müdürü Serkan Dündar ve Kirklareli Sakatlar Dernegi Baskani Irfan Özeklioglu katildi. Açilista konusmalari öncesinde otistik çocuklarin durumunu anlatan bir tanitim filmi sunumu yapildi. Tanitim filmi gösterimi ardindan ilk olarak konusan Rehberlik ve Arastirma Merkezi Müdürü Serkan Dündar, slaytlarla ilimizde bulunan 644 zihinsel engelli, 52 otistik, 169 bedensel engelli, 14 görme engelli ve 48 isitme engelli çocuk oldugu bilgisini verdi. Dündar konusmasinda "423 ögrenci kaynastirma egitiminden, 54 ögrenci egitim uygulama okulundan, 55 ögrenci is egitim merkezinden 29 hafif düzeyde zihinsel ögrenme yetersizligi olan ögrenci özel egitim siniflarindan, 7 otistik ögrenci bagimli OÇEM'den faydalanmaktadir" dedi. Dündar, Ilimizdeki kurumlar bazini da konusmasinda degerlendirdi. Okulda su anda 2 ögretmen oldugunu baska bir ögretmen atandiginda bir sinifin daha açilacagini belirten Dündar otizm hakkinda da bilgiler paylasti. Bir annenin dogum sonrasinda çocugunun özürlü olma oranlarini da yine slaytlarla anlatarak amaçlarinin otizm çocuklarinin teke tek ya da mümkün oldugu kadar az sayili siniflarda ögretmenle egitimi görmelerini saglamak oldugunu belirtti. "Çocuklarin problemi ne olursa olsun öncelikle bir çocuk oldugunu lütfen unutmayalim" diyen Dündar, kendisini dinleyenlere tesekkür edip konusmasini tamamladi. 
"Ugrasacaksiniz, çözeceksiniz ve problem çözülmüs olacak"
Türkiye Beyazay Dernegi Genel Baskani Istanbul Milletvekili Lokman Ayva; Kirklareli'ne hizmet getirmek için çaba sarf edenlere tesekkür edip selamlarini sunarak konusmasina basladi. Ayva Konusmasina söyle devam etti; "Problemleri önce iyi tarif edecegiz sonra ona uygun çözümler üretecegiz ve en güzelini o çocuklarin sorunlarini çözüp hayata geçirecegiz. Bu konuda en temel olan egitim meselesi vardir.
 Egitim ev hayatindaki huzurdan baslar, günlük hayattaki mücadelelere ve sikintilari ve ileriki hayattaki baskalarinin yaninda sokakta yürüyebilmenize ve bir ise girip çalismaya kadar her alanda ilgilidir önemlidir. 
Anahtari dogru yerde aramak lazim, karanlik diye vazgeçmemek lazim" dedi. Egitim isittirir, gördürür, yürütür ve düsündürür diyen Ayva, bu hizmeti bu güzelligi yapan herkese tesekkür ederek konusmasini tamamladi. 
Ardindan AK Parti Kirklareli milletvekili Ahmet Gökhan Sariçam'da bir konusma yapti. Sariçam " Bugün Kirklareli'mize çok önemli bir hizmeti daha kazandirmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu hizmet belki de geç kalmis bir hizmet ama bunlarin hayata geçirilmesi pek kolay olmuyor" diyerek böyle projeler için bazi engellerin oldugunu belirtti.
Sariçam, bugün Kirklareli'nin çok önemli bir sinifa kavustugunu, bu okul bünyesindeki herkesin iki sinifin hak ettigi tüm ilgiyi göstereceklerine inandigini belirterek ilimizde ihtiyaci olan çocuklarin hak ettiklerini vermeye baslayacaklarini söyledi. 
Kirklareli Vali Yardimcisi Volkan Köksal da bir konusma yaparak, Okuldaki iki sinifi açmaktan ötürü Kirklareli Valiligi adina bu hizmetin tüm ihtiyaç sahiplerine ve tüm Kirklareli'ne hayirli olmasini diledi. 
Konusmalarin ardindan otizm ögrencilerine özel egitim verilmesi için yeni açilan siniflar gezildi. Verilen ikramlarla açilis sona erdi. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol