Kirklareli Belediyesi Itfaiye Müdürlügü'nün Itfaiye Haftasi kapsaminda gerçeklestirdigi dünkü etkinlik Kirklareli Devlet Hastanesi'nde gerçeklesti. Ilk olarak Hastane'nin personeline Toplanti Salonu'nda teorik bilgi verildi. Itfaiye ve Yangin Güvenlik Teknikeri Ayhan Abdullahoglu ve Itfaiye Çavusu Ahmet Dogrukan tarafindan yapilan bilgilendirmede en iyi yangin savunmasinin tedbir almakla mümkün olacagi vurgulandi. Bilgi veren Itfaiye ve Yangin Güvenlik Teknikeri Ayhan Abdullahoglu, yanginin ilk asamasinda haberlesmenin önemine dikkat çekti. Yanginda itfaiye ekibi gelene kadar ki süreyi kapsayan ikinci asamada ise yanginla mücadelenin altini çizen Abdullahoglu, "Hastaneler bizim için özel yerler. Kazan dairesi, elektrik tesisati ve baca bakimi önemli.
Yangin aninda hastalarin tahliyesi dikkatli hareket edilmesi gereken konularin basinda geliyor. Åzu anda Kirklareli'de tüm binalardaki yanginlara müdahale edebilecek durumdayiz. Tüm binalara yetisebilecek 12 ve 24 metrelik iki adet merdivenimiz var. Ancak özellikle kurumlarda çikabilecek yanginlara karsi itfaiye gelene kadar ki sürede personelin bilinçli hareket etmesi gerekiyor. Personel yangin çikisi neresidir. Nerede ne var bilmeli. Tabi yanginla en iyi mücadele önceden tedbir almakla mümkün" dedi.
Gerçek hastalar da tatbikata katildi
Verilen teorik bilgilerin ardindan Hastane B Blok'a geçildi. Senaryo geregi burada 15.15'de çikan yangin üzerine hastane personeli bazi hastalari tahliye etti. Bu sirada itfaiye ye haber verildi. Polis ekipleri de çevrede güvenlik için hazir bulundu. 15.20'de itfaiye Hastane bahçesine giris yapti. Merdivenli itfaiye aracinin yerini almasinin ardindan 1. kattaki Fizik Tedavi Servisi'nde tedavi gören Yasin Savas ve Selçuk Uysal isimli hastalar itfaiye erinin yardimi ile merdivene alinarak asagi indirildi. Asagi indirilen hastalar sedye ve tekerlekli sandalye ile gelen ambulansla olay yerinden uzaklastirildi. Hastalarin tahliye edilmesi ile tatbikatin bu kismi sona ererken tatbikat yangina müdahale sekillerinin anlatildigi uygulamali egitim ile sürdü.
Yangin tüpü personeli kaçirdi
Devlet Hastanesi B Blok girisinde yapilan tahliye tatbikatinin ardindan arka bahçeye geçilerek yangin söndürme metotlari hakkinda önce teorik ardindan uygulamali egitim verildi. Itfaiye Çavusu Ahmet Dogrukan, personele yangin tüpünün nasil kullanilacagini ve yangin söndürülürken yapilmasi gerekenleri anlatti. Daha sonra yakilan atesin yangin tüpleri ile personel tarafindan söndürülmesi istendi.
Yangin söndürme islemi için ilk olarak güvenlik görevlileri gönüllü olurken ardindan diger çalisanlarda tatbikata katildi. Çikan yangini söndürmek için yangin tüpünün çalistirilmasi ile birlikte rüzgârin yön degistirmesi kullanilan tozun personelin üzerine yönelmesine neden oldu. Bunun üzerine bazi personel tatbikati erken terk etti.
Personelin büyük çogunlugu yangin tüpünden yayilan tozla birlikte tatbikat alanini terk ederken güvenlik görevlileri ile hemsireler tatbikata devam etti. Itfaiye görevlileri hemsirelerin istegi üzerine birkaç kez ates yakarak yangin tüpüyle uygulama yapmalarina firsat verdi. Tatbikat yapilan bu uygulamanin ardindan sona erdi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol