8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Önadım Medya Grubu bünyesindeki kadın çalışanların gerçekleştirdiği ziyaretler sürüyor. Kadınlar dünde Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Aydın, Basın Savcısı Eşref Çağdaş Bal ve Sevgi Dünyamız Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı Vali Yardımcısı Tacettin Özeren'i ziyaret ettiler.
Önadım Medya Grubu bünyesindeki Önadım Gazetesi ve Kırklar Haber Gazetesi'nin kadın çalışanları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında çeşitli ziyaretlerde bulundu. Dün gerçekleştirdikleri ziyaretlere Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Aydın ile başlayan Önadım Gazetesi Sayfa Editörü Arzu Kaya, Kırklar Haber Gazetesi Sayfa Editörü Gülben Gökçen ile muhabirler Nesrin Işık Kurt, Bahar Gültekin, Nihal Şensöz'e, Önadım Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ferdi Kurtbayram, Kırklar Haber Sorumlu Yazı İşleri Müdürü H. Murat Taner ve Gazete Trakya Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Serkan Koçtürk'te eşlik etti.
Ziyarette 8 Mart'ın önemine değinen Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Aydın, "Dünya Kadınlar Günü sembolik bir gün ama şahsınızda kutluyorum. Kadınlar artık daha fazla hayatın içinde. Benim eşimde hakim. Dolayısıyla çalışan kadının durumunu gayet iyi bilirim. Annem de öğretmen. Hayatımdaki en önemli iki kadın da çalışıyor. Son günlerde en güncel konu ise kadına şiddet. Kırklareli kadına karşı şiddetin bize yansıyan şekli ile en az yaşandığı illerden biri. Türkiye'nin birçok yerinde çalıştım. Kırklareli özelinde ve Trakya'nın gelişmişliğidir bu aslında" dedi.
8 Mart'ı yalnızca bir gün olarak görmemek gerektiğini ifade eden Aydın, kadının şiddet gördüğü bir toplumda huzurunda olamayacağını belirterek şiddetin yaşandığı ortamda büyüyen çocuklarında bu durumdan etkilenerek şiddete eğilimli hale geleceğine işaret etti.
Çekilen fotoğrafın ardından Önadım Medya Grubu çalışanları bu kez Basın Savcısı Eşref Çağdaş Bal'ı ziyaret etti.
Karşılıklı sohbet havasında gerçekleşen ziyarette konu Kırklareli'deki gazetelerdi. Kırklareli'de çıkan tüm gazeteleri aynı zamanda görevi gereği tek tek okuduğunu anlatan Bal, yazılan bazı haberlerde suç unsuru oluşmaması ve haksızlığa neden olunmaması için kullanılan dile ve kelimelere çok dikkat edilmesi gerektiğine işaret etti.
Önadım Medya Grubu çalışanları da Bal'a görevinde başarılar diledi.
'Sevgi Dünyamız'dan önemli projeler…
Önadım Medya Grubu çalışanlarının Basın Savcısı Eşref Çağdaş Bal'a yaptığı ziyaret daha sonra Sevgi Dünyamız Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı Vali Yardımcısı Tacettin Özeren ile sürdü. Buradaki ziyarete Önadım Medya Grubu Sahibesi Öznur Tüzün'de katıldı.
Ziyarette Özeren, Önadım Medya Grubu'na Dernek binasını gezdirerek kütüphane, kurs sınıfı, konferans salonu, bilgisayar sınıfı gibi hazırlanan bölümleri tanıttı.
Sohbet toplantıları ve seminerler düzenlediklerini, isteyenlere kitap okuma fırsatı sunduklarını aynı zamanda dışarıya okumak isteyenler için ödünç kitapta verdiklerini belirten Özeren, bunun yanı sıra gerek yurt içi gerekse yurt dışına yardımlarda da bulunduklarını anlattı.
Kitap bağışı da kabul ettiklerini dile getiren Özeren, kimi bilgisayarı olmayan öğrencinin gelerek bilgisayarlardan faydalanabildiğini kimi öğrencinin de dizüstü bilgisayarı ile gelerek interneti kullanabildiğini aktardı.
Ziyarette Özeren, Önadım Medya Grubu çalışanlarına Çanakkale Savaşı'nın anlatıldığı birer kitap hediye etti.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol