Okullar hayat olsun

Eğitimde İşbirliği Protokolü ve Okullar Hayat Olsun Projesi değerlendirme toplantısında, toplumun eğitim ile bütünleştirilmesi adına bir protokol imza töreni gerçekleştirildi. Toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof.Dr. Halis Yunus Ersöz de katılım gösterdi.

Eğitimde İşbirliği Protokolü ve Okullar Hayat Olsun Projesi değerlendirme toplantısı dün Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof.Dr. Halis Yunus Ersöz'ün katılımıyla saat 10.30'da ilimiz Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.
Kırklareli Valiliği, Kırklareli Üniversitesi ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü "Eğitimde İşbirliği Protokolü" imzalayan ilk şehir olma özelliğini kazanırken; Üniversite de bu kapsamda protokol imzalayan ikinci üniversite olma özelliğini kazandı.
Ersöz toplantıdan önce ilk olarak Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz ile birlikte Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ı makamında ziyaret etti.

Heyet daha sonra Kültür Merkezi'ne geçti. Burada gerçekleşen programa ayrıca; Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Mustafa Aykaç, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Lütfi Mor, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aktaş ile çok sayıda eğitimci katılım gösterdi.
Saygı duruşunun gerçekleştirilmesi ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, programın açılış konuşmasını Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz yaptı.
Korkmaz konuşmasında şunları kaydetti;
"Bu protokol Türkiye'de bir ilk"
"Kuşkusuz eğitim toplumun bütününü ve geleceğini etkileyen en önemli müşterek sorumluluk alanlarından biridir. Eğitimin gelişmesi bir yandan ülkenin kalkınmasına katkıda bulunurken, bir yandan halkın yaşam kalitesinin yükselmesine imkan vermektedir. Bu nedenle eğitim-öğretim alanında hizmet veren, okul öncesi, temel eğitim, orta öğretim kurumlarıyla, yüksek öğretim kurumlarında, eğitimin niteliğinin artırılması, eğitim hizmetlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla işbirliği içerisinde çalışmamız kaçınılmazdır.
Böylesine işbirliği eğitim kademeleri arasında ilişki ve etkileşimin artmasına, sonuç olarak ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan yetişmesine hizmet edecektir. Bu işbirliği protokolündeki amaç şehrimizin yaşamını daha kaliteli hale getirmek, ilimizin eğitim seviyesini daha da yükseltmektir. Sayın Bakanımızın da dediği gibi okullarımız, mahallelerin, yaşam alanlarının en temiz, en güzide mekanları olmalıdır. Bugün imzalayacağımız protokol Türkiye çapında bir ilktir, dolayısıyla büyük bir önem arz etmektedir."
"Yeri geldiğinde dünyaya biz yol göstereceğiz"
Korkmaz'ın konuşmasının ardından proje kapsamında ilimizde gerçekleşen çalışmalar ile ilgili olarak bir slayt sunumu gerçekleştirildi. Slayt sunumunun hemen ardından, bu kez kürsüye KLÜ Rektörü Mustafa Aykaç davet edildi.
Rektör Aykaç konuşmasında şunları söyledi; "Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Okullar Hayat Olsun" adıyla toplumda etkileşimi en üst seviyeye çıkarmak gayesi ile başlattığı bu proje uygulanmaya başlanmış bulunmaktadır. Birleşmenin, el ele vermenin, bütünleşmenin büyük önemi vardır. Eğitimin hayat boyu devam ettiği de tartışılmaz bir gerçektir. Bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığının; eğitimi toplumun her köşesine yayma çalışmaları, gayretleri gerçekten de göz ardı edilemez.
Bir diğer önemli husus da; geleceğimizi düşünmek durumunda olduğumuz gerçeğidir. Eğer geleceğimizi düşünmüyorsak, iyi bir gelecek beklemek beyhude olacaktır. Bu da bizim dünyadaki gelişmelerden ne kadar bilgi sahibi olmamız gerektiğini gözler önüne seriyor.  Aynı zamanda bu gelişmeleri yönlendirecek bilgilere de sahip olmamız lazım. Geleceği planlayarak, hazırlık yaparak karşılayabiliriz. 20-30 yıl sonrasını düşünmemiz buna göre genç nesilleri geleceğe hazırlamamız gerekmektedir. Bizler Kırklareli Üniversitesi olarak toplumla her zaman her platformda, sivil toplum kuruluşlarıyla ve halkımızla her noktada beraber olmaya el ele vermeye, birlikte çalışmaya önem veriyoruz. Bundan sonra Kırklareli halkı ile birlikte olmaya devam edeceğiz, ama dünyadaki gelişmelerin de takipçisi olacağız, hatta yeri geldiğinde dünyaya biz yol göstereceğiz, bu iddiamızı da sürdüreceğiz. Çünkü böyle olmak zorundayız, bunun için de gayret gösteriyoruz.
Bu anlamda "Okullar Hayat Olsun" projesi toplumla bütünleşme onu kucaklama ve eğitimle iç içe bir toplum oluşturma adına gerçekten de "ilaç" gibi bir projedir. Tam da bizim gayretlerimiz ile örtüşen bir proje olarak karşımıza çıkmıştır. Bu yüzden bu projenin çıkmasından büyük bir sevinç duyduk ve gereken desteği gösterdik."
"2023 hedefine ulaşmak için bu proje çok önemli"
Ardından kürsüye Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof.Dr. Halis Yunus Ersöz davet edildi. Müsteşar Yunus konuşmasında; "Projemizin amacı belli. Çocuklarımızı daha iyi koşullarda yetiştirmek ve geleceğe emin adımlarla yürümek. Çünkü biz toplumu okullarla bütünleştiremezsek, ülkemizi 2023 hedefine ulaştırmamız mümkün olamaz" dedi.
Yunus yaklaşık yarım saatlik sunumunda projenin amacını katılımlara aktardı. Prof.Dr. Halis Yunus Ersöz "Okullar Hayat Olsun" projesi ile okulların toplumla bütünleştirilmesinin sağlanacağını, okulların daha çok sosyal aktiviteler gerçekleştireceğini, üstelik sadece öğrencilere değil 7'den 70'e okul kapılarının herkese açık olacağını vurguladı.  
Ersöz sunumunda proje ile ilgili örnekler de verdi. Sadece öğrencelere değil, velilere yönelik kursları da katılımcılar ile paylaşan Ersöz, vatandaşın mahallede bulunan bir okulda rahatlıkla spor yapabileceğini, çeşitli sosyal aktivitelere katılabileceğini vurguladı. Z-Kütüphane uygulamasından, okul bahçelerinin oyun alanlarına çevrilmesine kadar pek çok çalışmayı kapsayan proje hakkındaki sunumun ardından imza törenine geçildi. Törende imza atan taraflar arasında Kırklareli Belediyesi'nin bulunmaması, Belediye'nin projeye ne ölçüde destek olduğu konusunda kafalarda soru işareti bıraktı.
İmza töreninin sonrasında kapanış konuşmasını yapan Vali Mustafa Yaman, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, toplantıyı bitirdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol