Öğretmen Okularının 166. kuruluş yıldönümü coşkuyla kutlandı

16 Mart Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 166. Yıl dönümü kutlamaları, Kırklareli Remzi Yapıcı Anadolu Öğretmen Lisesinin düzenlediği etkinlikle Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi.

Saat 14:30 gerçekleşen etkinliğe Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, İl Mili Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziya Eser ile daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katılımda bulundu.
Açılış konuşmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşının ardından Remzi Yapıcı Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Selma Karcebaş  günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.
Etkinliğe katılan misafirlere hoşgeldiniz diyerek konuşmasına başlayan Karcebaş; “Bu gün burda öğretmen okullarının kuruluşunun 166. yıldönümünü kutlamanın mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz. Öğretmen olmak isteyen genç adaylara, öğretmenlik ruh ve heyecanını vermek, öğretmenler arasında sevgi ve kardeşlik duygularını pekiştirmek, Öğretmen yetiştiren kurumların toplumdaki rol ve öneminin daha iyi anlaşmasına vesile olmak amcıyla, her yıl 16 Mart, Öğretmen okullarının kuruluş yıl dönümü olarak kutlanmaktadır.
İlk olarak Öğretmen Okulları 16 Mart 1848 de İstanbul’da Dar’ul Muallimir adıyla eğitime başlamış olup, o tarihten itibaren de değişik isimlerle günümüze kadar ulaşmıştır.
Öğretmen okulları; mesleki birikim ve heyecanın kazandırıldığı, birlik beraberlik ve kardeşlik duygularının, Vatan, Millet Ve İnsan sevgisinin işlendiği, çok kıymetli eğitim yuvaları olarak görevlerini yerine getirmiş, başarılı öğretmenlerin yanı sıra pek çok yazar, sanatçı, ve şair ve bilim adamının yetişmesine büyük katkı sağlamış ve onları insanlığa kazandırmıştır.Bu gün sayıları 300’e ulaşan öğretmen okulları kurulduğu ilk günden itibaren değişime, gelişime ve teknolojiye ayak uydurarak günümüzün seçkin eğitim kurumları haline gelmiştir” diyerek günün anlam ve önemini belirtti.
9/B sınıfı öğrencilerinden İlke Cengiz, öğretmen olmak istiyorum adlı şiiri okudu.
Konuklara slayt ile birlikte Müzik Öğretmeni M. Remzi Karabacak’ın yönetimindeki okul korosu konuklara müzik ziyafeti sundu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol