Kırklareli Üniversitesi 9. Kariyer Günleri’nde öğrenciler sektörlerinin deneyimle isimleriyle bir araya gelerek bilgi alma ve merak ettiklerini sorma imkanı buluyor. 9.Kariyer Günleri kapsamında “Mezuniyet Sonrasında Kamu Sektöründe Kariyer
İmkânları”, “Sosyal Girişimcilik Atölye Çalışması” ve “Sağlık Sektörü ve Geleceğe Dair” konu başlıklı konferanslar düzenlendi.
Kırklareli Üniversitemiz 9. Kariyer Günleri kapsamında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından “Mezuniyet Sonrasında Kamu Sektöründe Kariyer İmkânları” konulu kariyer konferansı düzenlendi.
KPSS sınavı ve kurumların yaptığı sınavların
içerikleri hakkında bilgiler verildi
15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Hasan Zan Konferans Salonu’nda 09 Nisan 2019 Salı günü Prof. Dr. Yüksel Bilgili Bayraktar’ın katılımıyla gerçekleşen konferansta kamu sektöründe kariyer imkanları ve kariyer basamakları konuşuldu. Kamuda istihdam imkânları, yolları ve türlerini değerlendiren Bayraktar, KPSS sınavı ve kurumların yaptığı sınavların içerikleri ile hangi kadrolarda kullanılabileceğine ilişkin bilgileri öğrencilerle paylaştı. Bayraktar, kamuda A ve B grubu kadrolar olduğunu belirterek A grubunda bulunan müfettişlik, kaymakamlık ve uzmanlık gibi kadroların devlete bürokrat yetiştiren kadrolar olduğunu ifade etti. Kamuda istihdam edildikleri takdirde öğrencilerin karşılaşacağı durumlar ve fırsatlar hakkında da paylaşımlarda bulunan Bayraktar, başarının sihirli anahtarının çok çalışmak olduğuna dikkat çekti. Konferans, soru – cevap kısmının akabinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rengin Ak’ın, Prof. Dr. Yüksel Bilgili Bayraktar’a günün anısına teşekkür belgesi takdim etmesi ile sona erdi.
“Sosyal Girişimcilik Atölye Çalışması” düzenlendi
“9. Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Sosyal Girişimcilik Atölye Çalışması” düzenlendi.
Çözümün Parçasıyız Derneği Başkanı Harun Barış Tahtacı’nın katılımıyla II. Merkezi Derslikler Binası II No’lu Konferans Salonu’nda gerçekleşen atölye çalışması öncesinde öğrencilere sosyal girişimcilik ile ilgili bilgiler verildi. Atölyede adım adım sosyal bir girişim kurma süreci anlatılarak; “Fikir nasıl bulunur?”, “Hedef ve Amaçlar”, “Sosyal Sermaye ve Ortaklık Kurma”, “Hareket Planı”, “Risk Analizi”, “Fon Bulma, Fon Kaynakları ve İkna Yolları” gibi konular ele alındı. Akabinde atölye çalışmasına geçildi.
“Sağlık Sektörü Ve Geleceğe Dair” konulu konferans düzenlendi
Kırklareli Üniversitesi 9. Kariyer Günleri kapsamında Sağlık Yüksekokulu Sağlık Yönetimi Bölümü tarafından “Sağlık Sektörü ve Geleceğe Dair” konulu konferans düzenlendi. II. Merkezi Derslikler Binası II No’lu Konferans Salonu’nda 09 Nisan 2019 Salı günü gerçekleşen konferansa Sağlık Yönetimi Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı. Anadolu Sağlık Merkezi İdari Hizmetler, Kalite ve Hasta Güvenliği Direktörü Dr. Hişam Alahdab ve SEY Danışmanlık kurucusu ve CEO’su Seyyal Hacıbekiroğlu ise konferansta konuşmacı olarak yer aldı.
“İngilizcenin asgari koşul
olarak görülmesi gerek”
Anadolu Sağlık Merkezi İdari Hizmetler, Kalite ve Hasta Güvenliği Direktörü Dr. Hişam Alahdab’ın video konferans ile katılım sağladığı etkinlikte kariyer süreçleri ile ilgili öğrencilere bilgiler aktarıldı. Alahdab, eğitim hayatına devam ettiğinin altını önemle çizerek, yaşamın sürekli öğrenme ve gelişim üzerine kurgulandığını söyledi. Öğrencilerin kariyer, staj, yüksek öğrenim, iş başvuru süreçleri, sağlık yöneticisinin yetkinlikleri ve hastanelerde deneyimlenen kalite süreçlerine ilişkin sorularına yanıtlar veren Alahdab, İngilizcenin değişen dünya koşullarında sadece bir yabancı dil olarak algılanmaması; asgari koşul olarak görülmesi gerektiği ve diğer dilleri katarak bireyin kendini geliştirmesi gerektiğinin önemini vurguladı.
“Sağlık sistemi tüm
sektörleri içerisinde
barındıran multidispliner kompleks bir sistemdir”
Alahdab’ın video konferansının ardından SEY Danışmanlık Kurucusu/CEO’su Seyyal Hacıbekiroğlu, “Sağlık Sektörüne ve Geleceğe Dair” başlıklı sunum yaptı. Sağlık Sektöründe uzun yıllar önemli kademelerde çalıştığı hususunda bilgilendirmelerde bulunan Hacıbekiroğlu, dünyanın değişen projeksiyonu ve çalışanlardan beklentilerinin neler olduğu konusunda öğrencilere tüyolar verdi. Hacıbekiroğlu sunumunda sağlık sektörünün dönüşümü, Türkiye’de nüfusun değişimi ve yaşlanan nüfusa yönelik oluşan hizmet gereksinimlerine yönelik girişimlerin olması gerektiğini vurguladı. Hasta güvenliğinin önemli bir konu olduğu ve sürekli iyileşme perspektifinde sürecin yönetilmesi gerekliliğine değinen Hacıbekiroğlu, “Sağlık sistemi tüm sektörleri içerisinde barındıran multidispliner kompleks bir sistemdir. Öğrencilerin hobi edinmeleri, kitap okumaları ve entelektüel olarak kendilerini geliştirmeleri, sosyal platformlarda alanlarda aktif olmaları, sosyal sorumluluk çalışmalarında yer almaları, mümkün olduğu kadar sosyalleşmeleri ve iletişim süreçlerini etkili yürütebilme yeteneği geliştirmeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı.Hacıbekiroğlu, insan olma kavramı çerçevesinde insanı insan yapan şeylerin “değerler” olduğunu da ifade ederek, kendini geliştiren her bireylerin sağlık sektörü içerisinde kendisine yer bulabileceğini hatırlattı. Soru – cevap kısmının ardından Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serpil Aközcan, Hacıbekiroğlu’na teşekkür belgesini takdim etti. Etkinlik öğrencilerle toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol