"OKULLAR HAYAT, Eğitim ise; Beşikten, Mezara kadar OLSUN"

Projenin değerlendirme toplantısı kapsamında, Kırklareli'ne gelen MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz'a bizzat teşekkür ederek, adı eğitim ile anılan Kırklareli'ne duyduğu hayranlığı gösterdi. Korkmaz ise, yaptığı konuşmada, "Eğitim, öğretim dinimizin vecibelerindedir." "Eğitim beşikten, mezara kadardır" cümleleri ile alkışında en büyüğünü aldı

13 Aralık 2011 tarihinde imzalan "Okullar Hayat Olsun Projesi" 67 il ve 638 ilçede hedefini 12'den vurdu. Türkiye genelinde bulunan binlerce okulu sosyal hayatın içinde bulunan herkese açan proje  Kırklareli'nin eğitim'de örnek il olduğunu da 2013 - 2014 Eğitim ve Öğretim yılında bir kez daha gözler önüne serdi.  "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında İlimiz genelindeki kurumlarında yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere dün, Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezinde saat 11,00'da MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli'nin katılımları ve Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ın iştirakleri ile, "Okullar Hayat olsun Projesi Değerlendirme Toplantısı Programı" gerçekleştirildi.
"İlimiz Halk Eğitimi Merkezlerinde 2013-2014 eğitim öğretim yılında 1 Eylül 2013 tarihinden itibaren "Okullar Hayat Olsun"  projesi  kapsamında 309 kurs açılmış, 6754 kursiyer kurslara katılmış olup, kurslarımız devam ederken, İlimiz Merkezinde 47, Babaeski İlçesinde 23,Demirköy İlçesinde 11, Kofçaz ilçesinde 2, Lüleburgaz ilçesinde 53, Pehlivanköy ilçesi  3, Pınarhisar ilçesi 15, Vize ilçesinde 19 okul ve kurum, olmak üzere toplam 173 okul ve kurumun proje kapsamında bulunmaktadır." Denilerek, Kırklareli ilini eğitimde üst sıralara çıkartan İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan slayt gösterisinde sayısal veriler  gelen misafirlere izletilirken, Projenin amacı ise "Okullarımızın ve Kurumlarımızın eğitim ve öğretim dışında kalan zamanlarda tüm birimlerinin öğrencilerimizin, velilerin ve halkımızın istifadesine sunulması için gerekli alanların oluşturulması ,Protokol çerçevesinde okul ve kurumlarımız Belediyeler ve Orman işletme Müdürlükleri ile işbirliği yapılarak, ağaçlandırılması, oyun alanlarının çizilmesi, fiziki mekânların iyileştirilmesi, bilgi teknoloji sınıflarının, kütüphanelerin zenginleştirilmesi için gerekli iş birliğinin yapılarak faaliyetlerin yürütülmesidir." Şeklinde ifadelere taşındı.
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Proje Faaliyetleri Sunumu detaylı bir şekilde kalabalık katılımcı guruba, iftiharla gösterilirken, Proje Ortakları Belediye Başkanlıkları, Orman İşletme Müdürlüğünün bu kapsamdaki faaliyetleri de görsellerde yer aldı.
Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Mustafa Aykaç, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Kırklareli İl Sağlık Müdürü Çiğdem Çerit, Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser'in katıldıkları "Okullar Hayat olsun Projesi Değerlendirme Toplantısı" ayrıca, Kırklareli'nde görev yapan onlarca Muhtarında uğrak yeriydi.
Kırklareli Merkez İlçeye bağlı ilçe Kaymakamlarının da katılım gösterdikleri toplantıya, Öğretmenlerin ve Okul Müdürlerinin de ilgisi çok yoğundu. Öğrenci velileri ve proje itibari ile okul ile tanışmış olan vatandaşların da ilgisi ile 7 yıllık tarihinin en kalabalık programına ev sahipliği Yapan Kültür merkezinde, "OKULLAR HAYAT OLSUN" diyerek,  ilk konuşmayı; Okullarda görev yapan öğretmenleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürleri, Öğrencileri, Projeleri ile, kısa bir sürede Kırklareli'ni, Türkiye'de eğitimde örnek il yapan, Mütevazi Kişiliği ve eğitimci duruşu  itibariyle de Kırklareli'nde eğitim camiasında örnek alınan bir isim olan, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz yaptı.
"Okul bina ve eklentileri ile okul bahçelerinden yeterince yararlanılması,  Okul-aile ilişkisi ve ailelerin okula aidiyetlerinin güçlendirilmesi,   Halkın artan mesleki, sosyal ve kültürel hizmet talebinin karşılanması,  Hayat boyu öğrenmenin yaygınlaştırılması,  Ülke kaynaklarının etkin kullanılması,  Fiziki kapasitenin, okul alanları ve bahçeleri ile sınırlı olduğu çoğu il ve ilçede hizmet üretme potansiyelinin ortaya çıkarılması,  Belediyelerin, okul bina ve bahçelerini okul saatleri dışında kullanarak hizmet üretmeleri,  Kamu birimleri arasında işbirliğinin kurumsallaşmasına katkı sağlanması,  Belediye hizmetlerinin yaygınlaştırması,
Toplumun öğrenme imkânlarının genişletilmesi projenin başlıca faydalarını oluşturmaktadır.
Bu kapsamda Projenin Belediyelere Sağladığı Başlıca Yararlar, Proje kapsamında düzenlenen eğitim faaliyetlerinde eğitici görevlendirilmesi,  Millî Eğitim  Bakanlığınca yapıldığından Belediyelerin bununla ilgili bütçelerinden pay ayırmalarına  gerek kalmayacaktır.  
Belediyeler  düzenleyecekleri etkinliklerde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı kurumları  ücretsiz  kullanabilecek ve  kira, ısınma, elektirik ve su  masrafları için bütçelerinden pay ayırmayacaktır.   Belediyeler, Okullar Hayat Olsun projesi uygulanan eğitim  kurumlarındaki atölye ve donanımı ücretsiz kullanabilecek ve bunun için bütçesinden pay ayırmayacaktır." Gibi projenin artılarını sıralayan Korkmaz, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen, Okullar hayat olsun isimli proje sonrasında, Okullarımızda resmen bir seferberlik ilan edildi. Tüm eğitim camiası kenetlenerek, "neler yapılabilir" sorusunun etrafında faydalı işler yapmak için gönüllü olarak proje kapsamında hizmet ettiler."dedi. Bu cümlesi ile Kırklareli'nin eğitimde örnek il olmasının, ip uçlarınıda veren Korkmaz,  eğitimin Beşikten mezara kadar olması gerektiğinin altını ustaca çizdi. Eğitimin, öğretmenin Dinimizin bir vecibesi olduğunu vurgulayan Korkmaz, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'a ve MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli'ye teşekkür etti.
Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, projenin protokolünü yaklaşık 2 yıl önce yaptıklarını anımsatarak, "Yaklaşık 2 yıl önce Sayın Valimizin başkanlığında tüm belediye başkanlarımızın, kaymakamlıklarımızın katılımlarıyla, "Okullar Hayat Olsun" projesi protokolü imzaladık. Protokol imzalandığı günden bugüne okulumuzda öğrencilerimi daha rahat, temiz eğitim görüyor" şeklinde konuştu.
MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, "Kırklareli İl Türkiye'nin ortalamasının bir hayli üstünde olan bir il. İnsanı okumaya, yazmaya, yeni şeyler öğrenmeye meraklı bir halkı var. Yüzde 70 gibi çok büyük oranda Türkiye'nin en çok katılım sağlanması beni çok etkiledi." şeklinde konuştu. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın selamını da getirdiğini söyleyen Biçerli, Kırklareli'nin eğitimde örnek il olmasında pay sahibi olan isimlere candan teşekkür etti. Başta İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz'ın ismi'ni söyleyen biçerli, eğitime gönül vermiş bir salon gönüllü eğitimciyi bir arada görmenin gururunu uzun süre üzerinden atamadı.
Kırklareli Valisi Mustafa Yaman ise, "Projeye katılan belediyelere, kaymakamlıklara teşekkür ederek, proje kapsamında öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceklerini." belirtti. Kırklareli'nin eğitimde, örnek İl olması, Milli Eğitim Bakanlığı'nın da dikkatini çektiğini belirten Yaman, "Geliştirdikleri projelerde ilk öncelikli iller arasında Kırklareli var." dedi. Yapılan konuşmaların ardından öğrencilerin oluşturduğu koro ile yöresel türküler seslendirildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol