"Neden isten çikarildilar?"

CHP Kirklareli Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Tansel Baris, Burgaz Raki'dan çikarilan 260 isçinin durumunu TBMM gündemine tasidi. Baris, konuyla ilgili olarak  Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Ömer Dinçer'in yanitlamasi istemiyle bir soru önergesi hazirladi ve önergeyi Meclis Baskanligina sundu. Baris, su sorulara yanit istedi: "Tasarruf Mevduati Sigortacilik Fonu (TMSF) tarafindan Burgaz Raki'nin Mey Içkiye satilmasindan sonra devir islemlerinin baslatilmasi ile birlikte Mey Içki, Burgaz Rakida çalisan 262 isçinin isine hiçbir gerekçe göstermeden son verdigine dair basinimizda çikan haberler dogru mudur? Dogru ise isçilerin gerekçe gösterilmeden çikarilmasinin sebebi nedir?
Isçilerin islerine 7 Ekim 2010'da son verildigi, isverenin de bir iki gün içerisinde tazminatlarinizi ödeyecegiz demesine ragmen aradan geçen onca zamana karisin henüz isçilerin tazminatlarinin ödenmedigi iddialari dogru mudur?
Burgaz rakiyi alan Mey Içki'nin TMSF ile yapilan devir anlasmasinda Burgaz Raki'nin üretimine son verilerek fabrikanin baska bir yere tasinacagi seklinde bir maddenin de yer aldigi iddia edilmektedir. Bu iddialar dogru mudur?
Issizligin çig gibi büyüdügü bir dönemde, issizlere yeni is alanlari açilip istihdam yaratilmasi gerekirken, mevcut isyeri kapatilarak 262 çalisanin isine son verilerek issizler ordusuna yenileri eklenmektedir. 
Bu duruma göz mü yumulacak, yoksa dur denilip isyerinin kapatilmasinin önüne geçilerek, isçilerin tekrar islerine kavusturulmasi saglanacak midir?"

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol