Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser'i Önadım Medya Grubu olarak makamında ziyaret ederek gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldık. Kırklareli'ne Kültür ve Sanat Evi'nin ardından yeni projeler ve anlamlı
çalışmalar ile hizmet vermeye devam edeceklerini ifade eden Genel Sekreter Eser, Kırklareli halkı için yeni projelerin yolda olduğunu ifade etti.
Kültür ve sanat evinin yapım aşamasını ele alarak yapılması planlanan projelerin de olduğunu ifade eden Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, “İlimizde kültürel ve tarihi dokuyu canlı tutmak, restore etmek, insanların şuuruna sunamak için büyük bir özveri ile çalışmaktayız.
Bunlardan bir tanesi de eski adıyla Türk Ocağı Evi. Bildiğiniz gibi 1930 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün ilimize geldiğinde konuşma yaptığı yerdir. Tarihi bir değer ifade etmektedir. Tescilli bir binadır. Koruma altındaki bir binadır. Bunu Özel İdare satın almak suretiyle çalışma başlattı. Biz Kırklareli Valiliği ve İl Özel İdare olarak nasıl değerlendirebilecğeimizi düşündük. Nasıl değerlendirsek de bir bina olmaktan öteye halkın ziyaret edeceği ve bizim ilimizin kültürünü, geçmişini yansıtsın ve şuanda hizmettte olan sonuca vardık. Yani kaybolmakta olan yani bizim 10 Kasım 1922'den sonraki kültürel yapımızı, gündelik yaşamımızı ele aldık. Kaybolmakta olan hardaliyeciliğimiz vardı. Sepetçilik önemli bir faaliyetti. Eski adıyla zanaat önemli bir yer tutuyordu. Çömlekçilik, peynircilik gibi meslekleri canlandıralım istedik. Kültür ve Sanat Evi, şuan itibariyle mesai saatleri içerisinde ve hafta sonları dahil gelen ziyaretçilerimize kapılarımız açık.” dedi.
“Butik hotel geliyor”
Kırklareli için kültüren değerleri canlandırmak için yoğun bir çalışmanın sürdüğünün altını çizen Eser, kültürel değerleri aslına uygun şekilde değerlendirmeyi hedef edindiklerinin ifade ederek “İnşallah bir kaç ay içerisinde hizmete sunacağımız hemen Kültür ve Sanat Evi'ne yakın Yayla Mahallesi çıkışına yakın Vali Faik Üstün İlköğretim Okulu olarak bilinen ve 2005 yılında bir yangın geçirerek metrup vaziyette kalan binanın, hemen onun yanındaki eski deferdar evi ile birleştirme suretiyle butik hotel hizmet sunacak şekilde aslına uygun restarasyonunu, bahçe düzenlemeleri dahil bitirmek üzereyiz. Bunları da Kırklareli halkının hizmetine sunmuş olacağız.” sözlerini dile getirdi.
“ Müzik Evi ve
Eğitim Merkezi geliyor”
Kültür ve Sanat Evi'nin güzel bir çalışma olarak hayata geçirildiğini ifade eden Eser, Kırklareli için bir başka güzel projenin de müjdesini vererek “Diğer çalışmalarımız da devam ediyor. Tevfik Fikret İlköğretim Okulu'na karşı eskiden kalma tarihi bir bina yok olma konumundaydı. Onu da İl Özel İdaresi olarak mülküyetini satın alma suretiyle şuanda proje çalışamları Edirne'de Yüksek Anıtlar Kurulu'na sunulma aşamasına getirilmiştir. Orası da ilk aslına uygun şekli Müzik Evi ve Eğitim Merkezi olarak zamanında hizmet vermiş. Daha sonra çeşitli kanallarda hizmet vermiş. Neticede metrup hale gelmiş. Biz şimdi onu ilk aslına uygun şekilde önce projelendiriyoruz. Sonra restore etmek suretiyle onu da Kırklareli halkının hizmetine sunmuş olacağız.” sözlerini kaydetti.
“Geniş bir çalışma
yelpazemiz var”
İl Özel İdaresi'nin çalışma sahasının çok geniş bir alan olduğunu ifade eden Eser, “Özel idare deyince 179 tane
köyümüz akla gelmesi lazım. 6 bin 550 metrekare alan akla gelmesi lazım. Bütün buralardaki yapılaşmada kültürel mirasımıza sahip çıkmaya ve tescilli olan yapılara dokunmaya çalışıyoruz. İmarını ve restoresini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bunlar ile ilgili önümüzdeki süreçte açıklayacağımız şuanda ödeneklerini de temin ettiğimiz, bazı yapılar bazı eserler var. Önce projelendireceğiz sonra restore edeceğiz inşallah.” ifadelerini dile getirdi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol