Kırklareli İl Genel Meclisi Nisan Ayı 2'nci Birleşimi 5 Nisan 2016 Salı günü yapıldı. Bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunması ve kabul edilmesinin ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Bu sırada CHP'li İl Genel Meclis Üyesi Aptullah Mutluer'in koltuğunda değil de basın ve misafirler için ayrılan bölümde oturması dikkat çekti. Basın mensuplarının kendisine neden yerinde oturmadığı, sessiz bir protestomu olduğu sorulan Mutluer, "Olanları sizlerde biliyorsunuz. Dün gördünüz ne olduğunu " diyerek durumu protesto ettiğini dile getirdi. Oturum boyunca Meclis toplantısına sözlü olarak katılmayan, izlemekle yetinen Aptullah Mutluer, oturumun sona ermesinin ardından ise salonda soğuk rüzgarlar estirdi. Oturumun kapanmasının ardından yüksek sesle "Bu haftayı riyakarlık haftası ilan ediyorum" diyen Mutluer, İl Genel Meclis Başkanlığı için aday olduğu Pazartesi günü gerçekleştirilen birleşimde kendisine destek vermeyen CHP'li üyeleri eleştirdi.
Mutluer'in bu çıkışına partililerden cevap veren olmadı.
Hızlı geçti
Aptullah Mutluer'in CHP'li Meclis üyelerine bu hızlı çıkışı kadar Meclis gündemi de oldukça hızlı geçti. Maddeler hızlı bir biçimde görüşülerek kabul edildi.
Gündemin 2'nci maddesinde idare kadrolarına yapılan atamalar hakkında İl Genel Meclisine bilgi verildi.
Ardından 3'ncü gündem maddesinde İl Özel İdaresi bünyesinde büro görevlisi kadrosunda çalışmakta olan Daran Eyüp Özdirekçi'nin 14 Mart 2016 tarihinden itibaren emekliliğe ayrılmasından dolayı kadrosunun iptal edilmesi onaylanarak kabul edildi. 4'ncü gündem maddesinde ise Lüleburgaz'a bağlı Oklalı Köyü'ne içme suyu sağlayan derin sondaj kuyusunun alınan su miktarının azaldığı ve yeni bir sondaj kuyusunun gerekli olup olmadığının tespit edilmesi teklifi ele alındı. CHP Grubu adına konuşan Bora Terzi, teklifin 2016 yatırım ve çalışma programına ilave edilmesini istedi. AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam'da sondaj maliyetinin ne kadar olacağını, bütçeyi etkileyip etkilemeyeceğini sordu. Meclis üyeleri ise öncelikle sondajın gerekli olup olmadığının tespit edilmesi gerektiğini belirttiler. Teknik inceleme raporunda da kuyudan alınan suyun sağlıklı ve yeterli içme suyu sağlayamadığı, yeni kuyu açılması gerektiği yönündeki görüş üzerine konu 2016 yatırım planına alınmak üzere oyu sunuldu. Yapılan oylama ile kabul edildi. Gündemin 5'nci maddesinde Lüleburgaz'a bağlı Gündoğdu Mahallesi'ndeki 6.475 metrekare arazi üzerine ortaokul yapılmak ve kullanılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığına tahsisi yönündeki teklif Meclis üyelerinin oyları ile tahsisi yönünde karar verildi.
Bu maddenin görüşülmesinin ardından Grup Başkanları yeterlilik önergesi verdi. Verilen önerge üzerine Meclis Başkanı Safet Üresin oturum Çarşamba günü (bugün) saat 10.30'da toplanmak üzere sonlandırdı.
Mutluer, haftayı "riyakarlık haftası" ilan etti
Kırklareli İl Genel Meclisi'nin Salı günkü Nisan ayı 2'nci birleşimi İl Genel Meclis Üyesi Aptullah Mutluer'in sessiz protestosuna sahne oldu. İl Genel Meclis Üyeleri için hazırlanan koltuklara oturmak yerine basın ve misafirler için ayrılan koltuklara oturan Mutluer, oturum boyunca ağzını açmadı. Oturumun bitmesinin ardından ise "Haftayı Riyakarlık Haftası ilan ediyorum" diyerek CHP'li Meclis üyelerine tepkisini gösterdi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol