Kırklareli Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Divan oluşumu, açılış konuşmaları, çalışma gruplarından gelen projelerin değerlendirilmesi konularının görüşüldüğü toplantı, dilek ve temenniler ile son buldu. Kırklareli İl Halk Kütüphanesi Toplantı Salonu'nda dün saat 14:30'da gerçekleştirilen toplantıda aynı zamanda geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen 4. Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri'nin kritiği yapıldı. Şenliğe maddi ve manevi olarak katkı veren kişi, kurum ve kuruluşlara da birer plaket takdim edildi.
Açılış ile başlayan genel kurul, divan oluşumunun seçimi ile devam etti. Kırklareli Kent Konseyi üyelerinin önerileri üzerine Arif Uzunoğlu ve Sevgi Özmetin divan kuruluna oybirliği ile seçildi. Akabinde ise saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu. Genel kurulun açılış konuşmasını Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Öğretim Görevlisi Münür Saygın yaptı. Saygın yaptığı konuşmasında şunları söyledi, "Arkadaşlar biz geçen yıl sizlerin oylarıyla yönetimin başına geldik. Birlikte birinci yılımızı doldurduk. Bildiğiniz üzere bizlerin senede iki defa, Eylül ve Ocak aylarında genel kurul yapmamız gerekiyor. Eylül ayında göreve geldikten sonra geçtiğimiz Ocak ayında genel kurulumuzu yaptık. 4 aylık faaliyet raporumuzu sizlere sunduk. O zaman da yine projelerimizle huzurunuza gelmiştik, projelerimizi kabul ettiniz. Bu projelerimizin yürürlüğe girmesini bekliyoruz.
Saygın, "İl dışında yaptığımız etkinlikler il içindekilerden daha fazla oldu"
Değerli konuklarımız bizler 8 aylık sürede şunları yaptık; Bunları il içi ve il dışı etkinlikler olarak ikiye ayırmamız gerekiyor. Açıkçası il dışında yaptığımız etkinlikler il içindekilerden daha fazla oldu. Sizlerin bilgisi dışında olduğu için bu çalışmaları şimdi öğreneceksiniz" dedi.
Yapılan konuşmanın ardından 4. Kırklareli Uluslar arası Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri'nde katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara plaket takdim edildi. Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Öğretim Görevlisi Münür Saygın tarafından takdim edilen plaketler sırası ile Kırklareli İl Genel Meclisi Başkanı Behçet Şen, Kızılcıkdere köyü muhtarı Hasan Görgüner, Kırklareli Bağcılar Birliği Başkanı Ali Haluk Korur, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hakan Keçeci, Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Hasan Çetin, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü adına Müjgan Mutlu'ya verildi.
Gerçekleştirilen plaket sunma töreninin ardından ise Kırklareli Kent Konseyi çalışma gruplarından gelen projelerin değerlendirilmesine geçildi. Kent konseyi üyelerinin beğenisine sunulan 12 proje de oybirliği ile kabul edildi. İlk olarak DAYKO Vakfı Kırklareli Temsilcisi Göksal Çidem tarafından sunulan 'Doğaya karşı işlenen suçlar' projesi ile başlayan değerlendirme Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Münür Saygın tarafından sunulan 'Pratik yaşam rehberi' projesi ile son buldu. Değerlendirmeye alınan projeler arasında ayrıca kültür, sanat, engellilere ve kadınlara yönelik projeler yer aldı.
Dilek ve temenniler ile son bulan Kırklareli Kent Konseyi Genel Kurulu'na İl Genel Meclisi Başkanı Behçet Şen, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hakan Keçeci, Kırklareli Esnaflar ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker, Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Hasan Çetin, Kırklareli Bağcılar Birliği Başkanı Ali Haluk Korur, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda kent konseyi üyesi katılım gösterdi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol