Mahalli yönetimler anlamında son yılların en kalabalık yurt dışı gezisine çıkan Kırklareli'nin mahalle ve Köylerinin Muhtarları, Viyana'dan Prag'a, Budapeşte'den Belgrat'a kadar bir çok Avrupa şehrini ziyaret ettiler
Kırklareli Merkez İlçe ve Kofçaz ilçesine bağlı bazı Köylerin Muhtarları, ihtiyar kurulu üyeleri ve Muhtarlarca tespit edilen kişilerin katılım ile Kırklareli Merkez İlçe Muhtarları Dernek Başkanlığı ve Kırklareli Valiliğince organize edilen Orta Avrupa ülkelerinden Sırbistan, Macaristan, Avusturya, Çek Cumhuriyeti ile Slovakya'ya düzenlenen gezi, masrafları katılımcılar tarafından karşılanmak üzere 09-15 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen Orta Avrupa gezisi sona erdi.
Muhtarların ve katılımcıların bilgi ve görgülerini arttırmak, Osmanlı İmparatorluğunun izlerini taşıyan tarihi,kültürel, turistik yerleri ziyaret etmek, mevcut tarih ve kültür varlıklarını görmek, tarih kültür ve turizm zenginlikleri ile İlimizdeki yerleşimlerde bulunan ayni türden varlıkların korunması, bakımı ve turizm amaçlı kullanımı konularında değerlendirme yapmak, ayni zamanda buralardaki mahalli idarelerin (köylerin) çalışmaları ile ilgili bilgi edinmek amacıyla köy bütçelerinden herhangi bir ödemede bulunmaksızın harcamaların tamamen kendilerinden karşılanmak üzere gerçekleştirilen gezinin öğretici amacına uygun sonlandırıldığı belirtildi.
09.09.2013 günü 18.30 da Kırklareli'nden hareket eden grup Kapıkule sınır kapısından geçerek Bulgaristan'ın ardından Sırbistan'ın Niş Kentine ve başkenti Belgrad'a gelerek rehber eşliğinde Osmanlı donanmasının ikmal merkezlerinden Belgrad kalesi, Kale meydanı ve Taş Meaydanı gezdi. Ardından Sava Katedrali gezilerek Belgrad'ta dört saatlik bir mola ve öğle yemeği ardından Subotica Macaristan gümrük işlemlerini takiben Szeged üzerinden Tuna'nın incisi Budapeşte'ye varan heyet daha sonra Budapeşte'de Estergon kalesi ile Macaristan'ın en büyük katedrali Estergon Basilikası gezildikten sonra Slovakyaya geçildiği belirtildi.
Avusturya'nın Başkenti Viyana'ya da ziyaret gerçekleştirildi. geçildi. Ünlü bir saat olan ankeruhr, Sanat Müzesi, Opera Binası, Antik müzeler, Holfburg Sarayı, Parlemento Binası, Belediye Sarayı, Belvedere Sarayı da gezilen yerler arasında ki yerini aldı.
Çek Cumhuriyetinin başkenti Prag'da yapılan şehir gezisinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı,Prag Kalesi,St.Vitus Katedrali,Dünyaca ünlü yazar Kafka'nın evi, Eskişehir Meydanı ve Astronomik saat kulesi gezilen yerler arasında idi. Muhteşem turun ardından ertesi gün Karlowy Vary turu sonucu alış veriş yapmak üzere serbest zaman değerlendirildiği belirtildi.
Muhtarların Orta Avrupa gezisine İl Hukuk İşleri Müdürü Erhan Türker, İl Mahalli İdareler Müdürü Alaeddin İikican, İl Özel İdaresinden İnsan Kaynakları Şube Müdürü Esat Aslan, Mali İşler Müdürü Engin Marmara, İl Mahalli İdareler Şef V. Hüseyin Özkan, Valilik Yazı İşleri Şefi Seyit Demirel, Kent Konseyi Başkanı Münür Saygın, Muhtarlar Derneği Başkanı Vedat Dengiz, Avukat Zeki Kılıç, Araştırmacı Mustafa Karaca, Arizbaba Köy Muhtarı Ali Özkan, Asılbeyli Köy Muhtarı Yaşar Aksoy, Bayramdere Köy Muhtarı Kemal Gündüz, Erikler köy Muhtarı Bülent İnan, Eriklice Köy Muhtarı Güngör Dinçkan, Çukurpınar Köy Muhtarı Halil Tufan, Demircihalil Köy Muhtarı Hüseyin Tiryakioğlu, Dereköy Muhtarı Remzi Kasap, Deveçatak Köy Muhtarı Cemal Ata, Karıncak Köy Muhtarı Hüseyin Turan, Kayalı Köy muhtarı Recai Çete, Kızılcıkdere Köy Muhtarı Hasan Görgüner, Paşayeri Köy Muhta V. Recai Gönültaş, Ürünlü Köy muhtarı Musa Daloğlu, Yündolan Köy Muhtarı Şevki Atkan, Kocatarla Köy Muhtarı Nurettin Kaynak, Malkoçlar Köy Muhtarı Mustafa Aydoğdu, Beyci Köy Muhtarı Hakkı Bodur, katılmışlardır.
Gezinin en güzel tarafının kamuya ve köy bütçelerine hiçbir yük yüklemeden masrafların kendileri tarafından gerçekleştirilerek böyle yararlı bir geziyi gerçekleştirmeleri olduğu belirtildi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol