65 yasini doldurmus muhtaç, güçsüz ve kimsesiz vatandaslara PTT Subeleri'nden yapilan aylik ödemelerinde yeni bir düzenlemeye gidildi. Sosyal Güvenlik Kurumu ve PTT arasindaki görüsmelerin ardindan ödeme günü, ayligi alacak kisinin dogum yilinin son rakamina göre yeniden belirlendi.
Konuyla ilgili bir açiklama yapan SGK Kirklareli Il Müdürü Mehmet Bayram söyle konustu: "Bilindigi üzere, 01/07/1976 tarihli ve 2022 sayili 65 yasini doldurmus muhtaç, güçsüz ve kimsesiz Türk vatandaslarina aylik baglanmasi hakkinda kanunun 3'üncü maddesi ve bu kanunun uygulanmasina iliskin yönetmelik hükümlerine göre baglanan ayliklar, her yilin Mart döneminden baslamak üzere üç ayda bir (Mart-Haziran-Eylül-Aralik) pesin olarak PTT Subeleri araciligiyla ödenmektedir.
Ancak her ayin birinci ve besinci günleri arasi PTT Subelerince memur ve isçi emekli ayliklari ödeme günü olmasi sebebiyle personel yetersizliginden dolayi subeleri sikintiya düsürdügü görülmüstür.
Ödeme sirasinda yasanan olumsuzluklar nedeniyle 01/09/2008 tarihinden itibaren yasli ve özürlü vatandaslarimizin aylik ödemelerinin; Dogum yilinin son rakami 0 ve 5 olanlar her dönemin 5'inci günü, 1 ve 6 olanlar her dönemin 6'inci günü, 2 ve 7 olanlar her dönemin 7'inci günü, 3 ve 8 olanlar her dönemin 8'inci günü ve 4 ve 9 olanlar her dönemin 9 uncu günü ödemelerini alacaklardir. Bu ödeme günlerinin resmi tatile denk gelmesi durumunda tatili izleyen mesai günü yapilmasi kararlastirilmistir" dedi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol