Müdür Özel “Kırklareli’nde Lavanta Köyleri Kuracağız”

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı ve Ziraat Mühendisleri Odası ortaklığıyla “Kırklareli’nde Tıbbi Aromatik Bitkiler Üretimi” konulu bir panel düzenlendi. Ziraat Yüksek Mühendisi Önder Ayyıldız ve Ali Sağdaş’ın ayrıca Isparta’dan üretici Huriye Tezcan ve İlimiz Demircihalil köyünden üretici Ayça Özer’in konuşmacı olarak yer aldığı panelde Lavanta başta olmak üzere Tıbbi Aromatik Bitkilerin üretim koşulları, devlet destekleri ve gelişimi için yapılması gerekenler konuşuldu.

12 Şubat Çarşamba saat 13.30’da Rektörlük Kültür Merkezi’nde “Kırklareli’nde Tıbbi Aromatik Bitkiler Üretimi” paneli gerçekleştirildi. Ziraat Yüksek Mühendisi Önder Ayyıldız ve Ali Sağdaş’ın ayrıca Isparta’dan üretici Huriye Tezcan ve İlimiz Demircihalil köyünden üretici Ayça Özer’in yer aldığı panele Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Erol Özkan moderatörlük yaptı.
Yoğun katılım ile hayata geçen etkinlik öncelikle saygı duruşunda bulunulması ve akabinde okunan İstiklal Marşı ile başladı. Programda konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Funda Eylem Özel, Kırklareli’nin lavanta konusunun üzerine gitmesi gerektiğini vurguladı. “İlçeler bazında üertim miktarlarına baktığımız zaman sayımızı arttırmaya çalışıyoruz. Mesela Isparta’da Lavanta Köyleri var. İnşallah biz de Lavanta Köylerimizi kuracağız” diyen Müdür Özel, Isparta’dan panele katılmak adına gelen misafirlere teşekkür etti.
“Ben ilimizin Isparta’dan sonra ülkemizde bulunan ikinci lavanta üreticisi olmasını istiyorum”
Başarı öykülerinin hayata geçebilmesi için çalışmak ve çaba sarf etmenin gerekliğini kaydeden Özel, “Ben çaba sarf ettiğimiz zaman üretim yapmak için çalıştığımız zaman il olarak her şeyin üstesinden geleceğimizi düşünüyorum. Bu yüzden isteği öncelikle yüreğimizde hissetmek gerekiyor. Ben ilimizin Isparta’dan sonra ülkemizde bulunan ikinci lavanta üreticisi olmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından panele geçildi. Panelde moderatörlük yapan Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Erol Özkan, sırasıyla konukları tanıttı. Sonrasında sırasıyla; Ziraat Yüksek Mühendisi Önder Ayyıldız, Ziraat Yüksek Mühendisi Ali Sağdaş, Isparta’dan üretici Huriye Tezcan ve Demircihalil köyünden üretici Ayça Özer konuşmalarını yaparak Tıbbi Aromatik Bitki üreticiliği hakkındaki bilgilerini ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştılar. Panel soru-cevap kısmının ardından sonlandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol