Motosiklet sürücülerine "Genel Trafik Kuralları" semineri verildi

Kırklareli'ndeki motosiklet sürücülerine dün Kırklareli Polis Evi'nde Genel Trafik Kuralları Semineri verildi. Seminerde sürücüleri bilgilendiren Kırklareli Emniyet Müdürlüğü, Trafik Şube Müdür Yardımcısı Başkomiser Yener Kahyaoğlu, Kırklareli'de 20 binden fazla tescilli motor olduğunu söyledi. Kahyaoğlu, motosiklet sürücülerinin trafikteki kurallara kesinlikle uyması gerektiğini, 2014 yılında Kırklareli'de gerçekleşen 39 trafik kazasının 15'ine motosikletlerin karıştığını ifade etti

Dün Kırklareli Polis Evi Toplantı Salonu'nda, Kırklareli'ndeki motosiklet sürücülerine Genel Trafik Kuralları hakkında seminer verildi. Seminerde sürücüleri bilgilendiren Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdür Yardımcısı Başkomiser Yener Kahyaoğlu, motosiklet kullanıcılarının trafikte diğer sürücülere oranla çok daha fazla dikkatli olması gerektiğini belirtti. Seminere Kırklareli Motosiklet Kullanıcıları Derneği Başkanı Şenol Uçan başta olmak üzere birçok motosiklet sürücüsü katıldı. Seminerde trafik kurallarının yanı sıra, sürücüler uygun ekipmanlar konusunda da bilgilendirildi. Trafikte motosiklet sürücülerinin uyması gereken kuralları sıralayarak konuşmasına başlayan Kahyağolu; "Trafiğe çıkan bisiklet, motorlu bisiklet ve motosikletlerin ikiden fazlasının aynı şeritte yan yana gitmemesi gerekiyor. Bu, çok büyük kazalara davetiye çıkarabilir. Bunların sürücü arkasında yeterli bir oturma yeri olmadıkça başka kişilerin arkalarına bindirilmemesi gerekiyor. Trafikte seyir halindeyken, diğer araçlar izlenirken, geçilirken, manevra yapılırken, karayolu yolunu kullanmaları, diğer sürücülere tehlike doğurucu davranışlardan kaçınmaları gerekiyor" dedi.
"2014 yılında gerçekleşen 39 trafik kazasının 15'ine                motosikletler karıştı"
Bu yıl yaşanan trafik kazalarına değinen Kahyaoğlu; "Kırklareli'de 2014 yılında toplam 39 trafik kazası gerçekleşti. Bunların 15'ine motosikletler karıştı. Neyse ki yaşanan trafik kazalarının hiçbirinde yaşamını yitiren vatandaşımız olmadı. Ortalama olarak bakarsak gerçekleşen trafik kazalarının hemen hemen yarısında motosikletler mevcut. Diğer motorlu taşıtlara nazaran daha korumasız olan motosikletleri kullanan sürücülerin, kurallara iki kat daha fazla uyması gerekiyor. Motosiklet kullanmak için gerekli olan ekipmanın tam olması, trafik kurallarına tam anlamıyla uymaları gerekiyor. Sürücülerin motosikletleri üzerinde oynamalar yapmamaları gerekiyor. Aksi taktirde yaşanacak bir kazada büyük facialar yaşanabilir" şeklinde ifade etti.
"Kırklareli'de 20 bin tescilli motor var"
Kırklareli'de toplamda 20 bin tescilli motor olduğuna da değinen Kahyaoğlu; "Kırklareli nüfus bakımından çok büyük bir şehir değil fakat motor sayısını, şehrin nüfusuyla orantıladığımızda ortaya büyük rakamlar çıkıyor. Motosiklet sürücülerinin trafikte seyir halindeyken, tüm kurallara uymaları gerekiyor. Çünkü diğer araç sürücülerine göre daha büyük tehlike altındalar. Kırklareli'de bu kadar çok motor sürücüsü varken, bu tür seminerlerin sürekli yapıyoruz. Sürücülerimizi bilinçlendirmek, onların hayatlarının daha güvenli bir hale getirmemizi sağlıyor. Trafik Şube olarak, yapmamız gereken her şeyi yapıyoruz. Trafikte tehlikeli motor kullanan sürücülere göz açtırmıyoruz. Amacımız, ne kadar çok sürücüyü bilinçlendirirsek, o kadar çok riski azaltmış oluruz" şeklinde belirtti.
"155'e yaptığınız tüm ihbarlar değerlendirilir"
Vatandaşların tehlikeli motor kullanan sürücülerle karşılaştıklarında, olayı direk 155'e bildirmeleri gerektiğini vurgulayan Kahyaoğlu; "Emniyetimize bildireceğiniz tüm şikayetler kayda alınıyor. Vatandaşlarımız 155'e yapacakları ihbarlar dikkate alınmaz diye, ihbar yapmaktan kaçınıyorlar. Bu gibi durumlarda kesinlikle şikayetinizi bildiriniz. Emin olun ki 155'e düşen tüm ihbarlar değerlendiriliyor. Özellikle trafik konusunda yapılan ihbarlarda, diğer sürücülerin ve yayaların zarar görmemesi adına elimizden gelenin en iyisini yapmaya ben dahil olmak üzere tüm meslektaşlarım gayret gösteriyor. Bu konuda vatandaşlarımızda yapacakları ihbarlarla bizlere yardımcı olurlarsa işimiz çok daha kolay olur. 155'e düşen hiçbir ihbarda, ihbarda bulunan kişinin adres bilgileri, adı, soyadı, telefon numarası gibi bilgileri alınmaz. Sizden sadece ihbarın nerede olduğuna dair adres istenir hepsi budur" şeklinde konuştu.
"Kazalarda korunabilmek açısından ekipmanınız tam olsun"
Seminere katılan Kırklareli Motosiklet Kullanıcıları Derneği Başkanı Şenol Uçan motosiklet sürücülerinin çok dikkatli olması gerektiğine vurgu yaparak; "Motosikleti herkes kullanmamalı. Ekipmanınız, ehliyetiniz ve motorunuzun bakımları tam olmalı. Olası bir kaza esnasında daha az zarar görmeniz adına bunların kesinlikle olması gerekiyor. Tedbirsiz bir şekilde motosiklet kullanan sürücüler, hem kendilerini hem de çevredekileri çok büyük tehlikeye atıyorlar" şeklinde şoförleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol