2013 yılı, 61'nci hükümet kandında Kırklareli'ni yakından ilgilendiren gelişmelerin yaşandığı bir yıl olarak Kırklarelili vatandaşın hafızasında yerini almak üzere. Senenin ilk aylarında Trakya'ya Bir Bakan Hediye eden ve spordan eğitime, kültürden sağlığa bir çok alanda yatırım sağanağına AK Partinin tek başına iktidarında maruz kalan Kırklareli'nde tarım Konusunda da, daha önce; Süleyman Demirel ve Merhum Turgut Özal'ın Başbakanlık dönemlerinde çok istediği ve mutlaka yapılmalı diyerek işaret ettiği Kırklareli'nde tarım arazilerinin susuzluğunun giderilmesinin en net adımı da atıldı
Haziran ayında Kırklareli'ne gelerek ilimize yapılacak olan milyar dolarlık yatırımların listesini açıklayan ve Özellikle Kırklareli'nin tarım ve hayvancılık Konusunda hedef bölge olduğunu söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Orman Genel Müdürlüğü'nün 5 ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 1 adet projesinin yer aldığı toplam 48 projenin DSİ'ye ait 42 projesi bulunuyor." Diyerek Çiftçiler adına hesaplanan geleceğin ne denli sağlam temellere oturtulacağını belirtmişti.
DSİ'ye ait 42 müjde kapsamında 2 adet sulama, 6 adet gölet ve sulaması, 1 adet içme suyu isale hattı, 4 adet evsel atık su arıtma tesisi, 29 adet dere ıslahı yapılacak. DSİ'ye ait bu işlerle 63 bin 770 dekar arazi sulanacak. Lüleburgaz'a yılda 10 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edilecek. Kırklareli Merkez, Vize, Babaeski ve Pınarhisar Belediyeleri'nin 2045 yılı için öngörülen evsel atık suları arıtılacak. 27 adet yerleşim yeri ve 20 bin 280 dekar zirai arazi taşkınlardan korunacak. Bu projelerden biri olan ve 14 bin 220 dekar zirai araziyi sulayacak Maliyeti 20 milyon TL olan projenin Kızılcıkdere için önemi büyük. İşte İhalesi olan, İhalesi olacak olan, yapımına başlanan ve başlanacak olan yatırımlar listesi ise son zamanların çiftçiler adına en kalabalık yaptırımlarını içinde barındırıyor.
Başlayan yatırımlar zinciri
Kızılcıkdere Sulaması: 14 bin 220 dekar zirai araziyi sulayacak. İhalesi Haziran 2013'te yapıldı. Maliyeti 20 milyon TL'dir. Çayırdere Barajı Sulaması: 25 bin 830 dekar zirai araziyi sulayacak. Bakan Eroğlu'nun katılımı ile 25.05.2013 tarihinde resmi temel atma merasimi gerçekleştirildi. Maliyeti 22 milyon TL. Kırklareli Merkez Atıksu Arıtma Tesisi: Kırklareli Belediyesi'nin 2045 yılı için ön görülen evsel atık suyu arıtılacak. Bakan Eroğlu'nun katılımı ile 25.05.2013 tarihinde resmi temel atma merasimi gerçekleştirildi. Maliyeti 13,3 milyon TL.
Vize Atıksu Arıtma Tesisi: Vize Belediyesi'nin 2045 yılı için ön görülen evsel atık suyu arıtılacak. Bakan Eroğlu'nun katılımı ile 25.05.2013 tarihinde resmi temel atma merasimi gerçekleştirildi. Maliyeti 5,1 milyon TL.
Babaeski Atıksu Arıtma Tesisi: Babaeski Belediyesi'nin 2045 yılı için ön görülen evsel atık suyu arıtılacak. 23.05.2013 tarihinde sözleşmesi imzalandı. Maliyeti 10,8 milyon TL.
Pınarhisar Atıksu Arıtma Tesisi: Pınarhisar Belediyesi'nin 2045 yılı için ön görülen evsel atık suyu arıtılacak. 23.05.2013 tarihinde sözleşmesi imzalandı. Maliyeti 6,4 milyon TL.
Lüleburgaz Umurca Köyü ve Arazilerinin Kavak Dere Taşkın Koruma Tesisi: 2 bin 500 dekar zirai arazi ve 1 adet yerleşim yer taşkınlardan korunacak. Haziran ayında ihalesi yapıldı. Maliyeti 4 milyon TL.
Evren sekiz Beldesi Taşkın Koruma Tesisi II. Kısım: Evrensekiz - Ahmetbey karayolu ve 1.250 dekar zirai arazi taşkınlardan korunacaktır. ihale Temmuz 2013'te gerçekleşti Maliyeti 1,9 milyon TL'dir. Ahmetbey Beldesi Taşkın Koruma Tesisi II. Kısım: 1 adet yerleşim yeri taşkınlardan korunacaktır. ihale Temmuz 2013'te gerçekleşti. Maliyeti 1,1 milyon TL'dir. Lüleburgaz Büyükkanştıran Beldesi Taşkın Koruma Tesisi: 1 adet yerleşim yeri taşkınlardan korunacaktır. İnşaatına başlanan işin 25.05.2013 tarihinde resmi temel atma merasimi gerçekleştirildi. Maliyeti 3,9 milyon TL'dir.
Vize Akıncılar Köyü Taşkın Koruma Tesisi: 1 köy taşkınlardan korunacaktır. İnşaatına başlanan işin 25.05.2013 tarihinde resmi temel atma merasimi gerçekleştirildi. Maliyeti 1 milyon TL'dir. Vize Topçuköy Taşkın Koruma Tesisi:1 köy taşkınlardan korunacaktır. İnşaatına başlanan İşin 25.05.2013 tarihinde resmi temel atma merasimi gerçekleştirildi. Maliyeti 1 milyon TL'dir. Vize Müsellim Köyü Taşkın Koruma Tesîsi: 1 köy taşkınlardan korunacaktır. İnşaatına başlanan işin 25.05,2013 tarihinde resmi temel atma merasimi gerçekleştirildi. Maliyeti 1,2 milyon TL'dir. Vize Çövenli Köyü Taşkm Koruma Tesisi: 1 köy taşkınlardan korunacaktır. İnşaatına başlanan işin 25.05.2013 tarihinde resmi temel atma merasimi gerçekleştirildi. Maliyeti 1,1 milyon TL'dir,
Lüleburgaz Çiftlikköy Taşkın Koruma Tesisi:
1 köy taşkınlardan korunacaktır. İnşaatına başlanan işin 25.05.2013 tarihinde resmi temel atma merasimi gerçekleştirildi. Maliyeti 0,5 milyon TL'dir.
Babaeski İlçesi Taşkın Koruma Tesisi:
1 adet yerleşim yeri taşkınlardan korunacaktır. 04.06.2013 tarihinde ihalesi yapıldı. Maliyeti 9,2 milyon TL'dir.
Çiğdemli Köyü Taşkın Koruma Tesisi:
1 adet yerleşim yeri ve 500 dekar zirai arazi taşkınlardan korunacaktır. 04.06.2013 tarihinde ihalesi yapıldı. Maliyet! 1,3 milyon TL'dir.
Katranca Köyü Taşkın Koruma Tesisi: 1 adet yerleşim yeri ve 700 dekar zirai arazi taşkınlardan korunacaktır. 04.06.2013 tarihinde ihalesi yapıldı. Maliyeti 2,2 milyon TL'dir.
Nadırlı Köyü Taşkın Koruma Tesisi:
1 adet yerleşim yeri ve 300 dekar zirai arazi taşkınlardan korunacaktır. 04.06.2013 tarihinde ihalesi yapıldı. Maliyeti 2,1 milyon TL'dir.
Karamcsutlu Köyü Taşkın Koruma Tesisi:
1 adet yerleşim yeri ve 420 dekar zirai arazi taşkınlardan korunacaktır. 04,06.2013 tarihinde ihalesi yapıldı. Maliyeti 1,2 milyon TL'dir.
Taşağıl Köyü Taşkın Koruma Tesisi:
1 adet yerleşim yeri ve 400 dekar zirai arazi taşkınlardan korunacaktır. 04.06.2013 tarihinde ihalesi yapıldı. Maliyeti 1 milyon TL'dir.
Yeniköy Taşkın Koruma Tesisi:
1 adet yerleşim yeri ve 830 dekar zirai arazi taşkınlardan korunacaktır. 04.06.2013 tarihinde ihalesi yapıldı. Maliyeti 1,6 milyon TL'dir.
Nacak Köyü Taşkm Koruma Tesisi:
1 adet yerleşim yeri ve 480 dekar zirai arazi taşkınlardan korunacaktır. 04.06.2013 tarihinde ihalesi yapıldı. Maliyeti 1,9 milyon TL'dir.
Karabavır Köyü Taşkın Koruma Tesisi: 1 adet yerleşim yeri ve 380 dekar zirai arazi taşkınlardan korunacaktır. 04.06,2013 tarihinde ihalesi yapıldı. Maliyeti 2,1 milyon TL'dir. Değirmencik Köyü Taşkın Koruma Tesisi: 1 adet yerleşim yeri ve 710 dekar zirai arazi taşkınlardan korunacaktır. 04.06.2013 tarihinde ihalesi yapıldı. Maliyeti 1,4 milyon TL'dir,
Asılbeyli Köyü Taşkın Koruma Tesisi: 1 adet yerleşim yeri ve 270 dekar zirai arazi taşkınlardan korunacaktır. 04.06.2013 tarihinde ihalesi yapıldı. Maliyeti 1,2 milyon TL'dir. Pınarhisar Kurudere Göleti ve Sulaması: 3 bin 420 dekar zirai araziyi sulayacak. Maliyeti 12 milyon TL.
Merkez İnece Beldesi Kazımpaşa Mahallesi Yenibağlık Deresi Taşkın Koruma Tesisi: 1 adet yerleşim yeri taşkınlardan korunacak. Maliyeti 1,3 milyon TL.
Merkez Dokuzhöyük ve Karahalil Köyleri Arazilerinin Teke Dere Islahı: 8 bin dekar zirai arazi taşkınlardan korunacaktır. Maliyeti 6,8 milyon TL.
Merkez-Kavaklı Beldesi Yerleşim Alanı Karahıdır Deresi (İncidere) Taşkın Koruma Tesisi:
1 adet yerleşim yeri taşkınlardan konulacak. Maliyeti 5,7 milyon TL.
Merkez-Karahıdır ve Bademlik Mahallelerinin İnci Dere Taşkın Koruma Tesisi:
2 adet yerleşim yeri taşkınlardan korunacaktır. Maliyeti 7,7 milyon TL'dir.
Demirköy-Sivriler Köyü Longoz Orman Fidanlığı Bulanık Dere Taşkın Koruma Tesisi: 2.500 dekar zirai arazi taşkınlardan korunacaktır. Maliyeti 3,4 milyon TL'dir.
Pınarhisar-Cevizköy Köy İçi Deresi Taşkın Koruma Tesisi: 1 adet yerleşim yeri taşkınlardan korunacaktır. Maliyeti 4,3 milyon TL'dir.
Lüleburgaz-Sakızköy Beldesi Belde İçinden Geçen Tırtan, Killîk ve Karadere Taşkın Koruma Tesisi: 1 adet yerleşim yeri taşkınlardan korunacaktır.
Maliyeti 4,5 milyon TL'dir.
Yatırımların Aralık ayını bekleyen ihaleleri
Kırklareli Merkez Kadıköy Göleti ve Sulaması: 3 bin 500 dekar zirai araziyi sulayacak.
Muhtemel ihale tarihi Aralık 2013. Maliyeti 12,5 milyon TL. Pınarhisar Yenice Göleti ve Sulaması: 11 bin dekar zirai araziyi sulayacak.
Muhtemel ihale tarihi Aralık 2013. Maliyeti 39 milyon TL. Kofçaz-1 Göleti ve Sulaması: Bin 500 dekar zirai araziyi sulayacak. Muhtemel ihale tarihi Aralık 2013. Maliyeti 6 milyon TL. Kofçaz-2 Göleti ve Sulaması: 3 bin 300 dekar zirai araziyi sulayacak. Muhtemel ihale tarihi Aralık 2013. Maliyeti 11 milyon TL. Demirköy Sivriler Göleti ve Sulaması: Bin dekar zirai araziyi sulayacak. Muhtemel ihale tarihi Aralık 2013. Maliyeti 4 milyon TL.
Lüleburgaz Ahmetbey Göleti - Lüleburgaz İçme Suyu İnşaatı: Lüleburgaz ilçesine yılda 10 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edilecektir. Muhtemel ihale tarihi Aralık 2013. Maliyeti 56 milyon TL.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol