Uzun yillar önce göbek bölgesine yapilan havuz ve Atatürk Heykeli’nin oldugu kisimdaki yenilemeler, ayrica orta bölgeye konan uçak disinda hiç bir degisiklik yapilmayan meydana, yepyeni bir hava getirmek için kollari sivayan belediye, Valilik ile varilacak mutabakat sonucunda projeyi hayata geçirecek.
Yakin zaman önce projenin prototip çizimlerini de hazirlatan Belediye, genis çapli bir revizyonla Kirklareli’nin ana meydanini hakettigi degere kavusturacak gibi görünüyor. Belediye Baskani Cavit Çaglayan konuyla ilgili olarak yaptigi açiklamada Vilayet Meydani’nin artik eskidigini belirtti ve “Önce Valilikle bir görüsme olacak. Bazi yollari meydana dahil ediyoruz. Yeni bir havuz, yeni bir meydan düsüncemiz var. Pek karsi çikilacak bir sey degil zaten. Ama yine de anlasmamiz gerekiyor. Bu sekilde Vilayet Meydani’ni da güzellestirecegiz. Bununla birlikte tüm çalismalari da gözönüne aldigimizda Kirklareli güzellesiyor, bunu farketmeliyiz” seklinde konustu.
Projeye göre Vilayet Meydani, simdiki Atatürk Parki’nin bulundugu yerden baslayarak, uçagin oldugu yere kadar tamamen yeni bir görünüme kavusacak. Kaldirimlar ve bölgedeki tüm çevre düzenlemeleri yenilenecek. Atatürk Heykeli’nin önünde bulunan havuz ile çelenk töreninin yapildigi kisim da tamamen degisecek. Vilayet Meydani’nin en çarpici yeniligi ise, Atatürk Heykeli’nden karsiya geçilen yolun trafige kapanmasi olacak. Bu çalisma sonucunda çok genis kapsamli ve bambaska bir meydan ortaya çikacak. (Istanbul) Taksim Meydani, (Izmir) Cumhuriyet Meydani, (Ankara) Kizilay Meydani, (Rusya) Kizil Meydan, (New York) Times Meydani, (Londra) Trafalgar Meydani gibi birçok farkli örnegi bulunan meydan kültürü, bu projeyle ilimizde de yeni çaga uygun bir hale gelmis olacak.
Kentin sayfiye yeri olan Istasyon Caddesi’ni yillar önce yenileyen, atil durumda olan istasyon altini mesire yeri haline getirerek vatandaslara Festival Alani olarak kazandiran, geçmisten bugüne herhangi bir niteligi bulunmayan Karaumur’un son kismini dükkanlari kaldirarak yepyeni bir estetikle meydan haline getiren, devaminda sehrin en islek caddesi Karaumur’u da yenileyen, Atatürk Lisesi merdivenlerinin konseptini degistirmek için gerekli çalismalari baslatan Belediye, Vilayet Meydanini da degistirmesi durumunda Kirklareli’nde çok tarihi bir yenilige imza atmis olacak.
Kirklareli Belediye Baskanligi’nin ilerleyen süreçte, Cumhuriyet Meydani’nda da yenileme yapmasi temenni ediliyor. Çünkü bir kentin nüfus cüzdani sayilan meydanlarinin, özellikle ulusal imaj açisindan günümüze uygun bir estetikle birlestirilmesi büyük önem tasiyor.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol