Merhaba Kirklareli

3.2.5.2. Diyaliz tedavisi süresince Saglik Bakanliginca yayimlanan Diyaliz Merkezleri Hakkindaki Yönetmelik hükümleri dogrultusunda belirtilen periyotlarla saglik kurumu/kurulusu tarafindan hastalara rutin laboratuar tetkikleri yapilir/yaptirilir. Bu tetkik islemleri ile hemodiyaliz uygulamasi sirasinda ortaya çikan acil durumda gereken diger tetkikler, gerektiginde ve özellik gösteren hastalarda daha sik yapilan Diyaliz Merkezleri Hakkindaki Yönetmelikte belirtilen tetkiklerin tümü fiyata dahil olup ayrica faturalandirilmayacaktir. Hastanin kendi istegiyle bu tetkikleri yaptirmadigi belgelendiginde, bu tetkik ücretleri için SUT ta belirlenen fiyatlar saglik kurumunun/kurulusunun faturasindan düsülerek ödeme yapilir. Tetkiklerin hastaya bilgi verilmeden yaptirilmadiginin tespit edilmesi halinde ise saglik kurumuna/kurulusuna tetkikleri yaptirilmayan hastalarin diyaliz tedavilerine ait ücretleri ödenmez ve sözlesmenin (5.1.10) numarali maddesi geregince islem yapilir.
3.2.5.3.Özel ya da resmî saglik kurumlarinca/kuruluslarinca (3.2.5.2) numarali maddede belirtilen tetkik ücretlerinin Kuruma ayrica fatura edildiginin tespiti halinde bu ücretler diyaliz hizmetini veren saglik kurumundan/kurulusundan bu sözlesmenin (4.7) numarali maddesine göre tahsil edilir ve (5.1.10) numarali maddeye göre islem yapilir.
3.2.5.4. Saglik kurumu/kurulusu kendi bünyesinde ya da sözlesme ile diger hekim tarafindan onaylanmis sonuçlarini ve saglik tesislerinde yaptirilan tetkiklere ait ücretlerin ödendigini gösterir, hasta isimlerinin belirtildigi fatura veya faturayi düzenleyen saglik tesisince onaylanmis ayri bir liste halinde belirtildigi hasta listesi ve fatura/faturalarin fotokopilerini, tetkiklerin yapildigi dönemdeki fatura ekinde Kuruma teslim edecektir.
3.2.5.5. Bu sözlesmenin muhatabi olan saglik kurumu/kurulusu, saglik kurulu veya tek hekim raporu ile yapilan tedavi istemlerinde belirtilecek hemodiyaliz, tedavi sekli (asetatli/bikarbonatli) ve haftalik seans sayisina göre periyodik araliklarla hemodiyaliz tedavisini tibbi zorunluluklar hariç olmak üzere seans süresi 4 (dört) saatten az olmamak kosulu ile uygulamayi kabul ve taahhüt eder. Aksi takdirde bu sözlesmenin (5.1.10) numarali maddesine göre islem yapilir.
3.2.5.6. Saglik kurumu/kurulusu tarafindan hastaya yapilan her türlü müdahale, tetkik, yazilan ilaç ve verilen raporlar kaydedilecektir. Kayitlar; Hemodiyaliz Takip Formu'na yazilacak, bu formun tüm sütunlari doldurulacaktir.
3.2.5.7.Diyaliz tedavisi süresince her fatura dönemine ait imza föyü, her seansin tarihi, seansin baslayis ve bitis saatleri belirtilerek tedaviyi takip eden sorumlu uzman hekim ya da sorumlu hekim ve hemodiyaliz hemsiresi tarafindan imzalanacak, hasta imzasi yada parmak izi, eger alinamiyorsa adi ve telefon numarasi belirtilmek kaydiyla hasta yakinin imzasi da her seans için alinarak fatura ekinde teslim edilecektir.
3.2.5.8. Saglik kurumu/kurulusu hemodiyaliz tedavisi gören her hasta için ayri bir hasta takip dosyasi tutmak ve istenildiginde Kuruma ibraz etmekle yükümlüdür.
3.2.6. Invaziv kardiyolojik girisimler;
Saglik kurumunda/kurulusunda sözlesme, kapsaminda hizmet veren her tam zamanli kardiyoloji uzman hekimi için invaziv kardiyolojik girisimlerde günlük hasta sayisi en fazla 20 (yirmi) ile sinirlidir. Bu sayiya yari zamanli hekimlerin yapacagi invaziv kardiyolojik girisim vakalari da dahildir. Ayrica tam zamanli her bir kardiyoloji uzman hekiminin yapabilecegi en fazla 50 (elli) muayene sayisina girisimsel kardiyolojik islem sayisi da dahildir, Bu sayinin üzerinde yapilan invaziv kardiyolojik girisimlerin ücretleri ödenmez. Bu siniri asan invaziv kardiyoiojîk girisim bedellerinin Kuruma fatura edilmesi halinde ise ayrica bu sözlesmenin (5.1.10) numarali maddesine göre islem yapilir.

Devam Edecek....

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol