Rekabete Dayali Müzakere Usulü
Bir çerçeve sözlesme uygulanabilir olmadiginda ya da basarisiz oldugunda 200.000 Euro'nun altindaki sözlesmeler için Rekabete Dayali Müzakere Usulü de kullanilmaktadir. Bu durumda, Sözlesme Makami çesitli hizmet saglayicilari seçerek onlara danisir ve onlari teklif sunmaya davet eder. Degerlendirmenin gerçeklesmesi için en az üç geçerli teklifin alinmasi gerekmektedir. Degerlendirme usulü ayni kalir.
Mal alimi sözlesmeleri
Mal alimi sözlesmeleri ekipman ve mal alimi için kullanilmaktadir. Bu sözlesmeler mallarin tasarim, imalat, teslim, montaj ve yaptirilmasinin yaninda bakim, onarim, kurulum, egitim ve satis sonrasi hizmetler gibi diger isleri de kapsamaktadir.
Açik ihaleler
150.000 Euro'nun üzerinde degerlendirilen sözlesmeler uluslararasi açik ihaleye çikarilmaktadir. Bu durumda Ihale yerel basinda duyurulur ve Avrupa Toplulugu Resmi Gazetesi'nde yayinlanir. Tüm duyurularda oldugu gibi ihaleye iliskin bilgi AK Delegasyonu, EuropeAid ve Merkezi Finansman ve Sözlesme BîrimI'nin web sitelerinde yayinlanir.
30.000 Euro ve 150.000 Euro arasinda tahmini degere sahip sözlesmeler için sözlesme basinda ve web sitesinde ilan edilen açik yerel ihale ile yapilmaktadir.
Gerek uluslararasi gerek yerel ihaleler, Üye Devletler ve aday ülkelerin yani sira MEDA ve CÂRDS ülkelerinden uygun tedarikçilere de açiktir.
Ihale dosyasi neleri
içermektedir?
Ihale dosyasi tüm ilgili tedarikçiler tarafindan temin edilebilir olup sunlari içermektedir;
*Ihale daveti ve teklif sahiplerine yönelik talimatlar;
*Özel ve genel teklif kosullari;
*Istenen mallari tanimlayan teknik özellikler;
*Fiyat teklifi formati;
*Taslak sözlesme;
Teknik özelliklerde istenen mallarin niteligi ve performans özellikleri açik bir sekilde tanimlanir. Uygulanabilir oldugu hallerde bu özellikler teslim kosullari ve kurulum, egitim ve takip destegini de belirtmektedir.
Teklif sahibi neyi
saglamalidir?
Teklif sahibi bir teknik teklif bir de fiyat teklifi sunmalidir. Teklif hazirlamak ve sunmak için teklif sahibinin genel olarak uluslararasi ihaleler için 60, yerel ihaleler için 30 günü vardir.
Bazi resmi belgelere ilaveten, teknik teklif talimat el kitabi ve uygun belgeler, imalatçilarin tavsiye edilen yedek parçalarinin listesi, satis sonrasi hizmetler için öneri ve egitim önerisi dahil olmak üzere mallarin teknik özelliklere uygun olarak kapsamli tanimini Içermelidir.
Fiyat teklifinde mallar, yedek parçalar, satis sonrasi hizmetler ve egitim için fiyat verilmelidir. Tüm fiyatlar Euro olarak verilmelidir. Sunulan mallar Için teklif edilen ihale fiyati, kamuya açik olarak yapilan tekliflerin açilis oturumunda duyurulur.
Kazanan teklif sahibi nasil seçilmektedir?
Degerlendirme, hizmet sözlesmeleri ile ayni unsurlari içermektedir. Degerlendirme süreci asagidaki gibidir;
1. Resmi açilis oturumu yürütülerek teklifin sunumuna iliskin talimatlar gibi sunuma yönelik bazi resmi baslangiç kosullari kontrol edilir,
2. Idari uygunluk degerlendirmesi ile tüm gerekli belgelerin ve ihale unsurlarinin dahil edilip edilmedigi ve dogru bir sekilde sunulup sunulmadigi kontrol edilir,
3. Seçim kriterleri kontrolü ile teklif sunanlar için hariçte birakilma nedenleri gözden geçirilir. Bu asamada, teklif sahiplerinin istenen hizmetleri yürütmek için gerekli mesleki ve teknik kapasiteye sahip olup olmadiklari kontrol edilir,
4. Teknik degerlendirme ile teklifin sartnamede ortaya koyulan kosullari karsilayip karsilamadigi incelenir,
5. Önerilen bütçenin mali degerlendirmesi gerçeklestirilir.
Saglanacak mallar için en düsük fiyati veren teklif sahibi ihaleyi alir.
Tek Teklif ve Müzakere Usulü
Rekabete Dayali Müzakere Usulü birim basina degeri 5.000 Euro ila 30.000 Euro arasinda olan ekipmanin alimi için kullanilabilir ve yayin yoluyla duyurum gerekli degildir. En az üç adet kiyaslanabilir teklif alinmalidir. Ödenecek para karsiliginda en fazla degeri sunan teklif seçilir. Tek teklif degeri 5.000 Euro'nun altinda olan birimleri satin almada kullanilabilir. Bu durumda müzakereler sadece bir tek tedarikçi ile yapilabilir.
Nihai olarak Müzakere Usulü acil veya önceden öngörülmeyen vakalarda mallarin herhangi bir degerden saglanmasi için kullanilabilir. Bir tedarikçinin, örnegin patent veya lisans sahipligi gibi özel özellikleri olmasi halinde Müzakere Usulü uygulanabilir.
yarin Is Sözlesmeleri
hosça kalin
haticekunt@gazetetrakya.com
NE ARAMIŞTINIZ ?
ÇOK OKUNANLAR
-
“Kazakistan'dan daha fazla miktarda petrolü ülkemiz üzerinden dünya pazarlarına ulaştırmayı arzu ediyoruz”
15 May 2026 -
Lüleburgaz Belediyesi 15 bin fideyi vatandaşlarla paylaştı
15 May 2026 -
“Türkiye'nin küresel rekabet gücünü artıracak düzenlemeleri yakın zamanda devreye almayı hedefliyoruz”
23 May 2026 -
Demirköy Şampiyonluk Yolunda Taraftarını Bekliyor
31 May 2026 -
Uzunköprü’de Dallık Coşkusu Yarın Başlıyor
30 May 2026 -
“25 yılımızın her anı hizmet ve eser siyasetiyle geçti”
14 May 2026
ÇOK YORUMLANANLAR
-
Türkiye Üçüncüsü Beren İbrikçi Kırklareli'ni Gururlandırdı!
10 Haz 2026 -
Lüleburgaz Belediyesi’ne Avrupa’dan ödül
14 May 2026 -
Demirköylü Sporcular Muay Thai Şampiyonası'ndan Madalyalarla Döndü!
14 May 2026 -
“Hazar Geçişli Doğu-Batı Orta Koridoru'nun ehemmiyeti her geçen gün daha iyi anlaşılıyor”
14 May 2026 -
“25 yılımızın her anı hizmet ve eser siyasetiyle geçti”
14 May 2026 -
“Kazakistan'dan daha fazla miktarda petrolü ülkemiz üzerinden dünya pazarlarına ulaştırmayı arzu ediyoruz”
15 May 2026
Son Yorumlar
- \"KIRMIZI BUĞDAY AYRILMIYOR\": Teşekkürler Uşaktan selamlar doğrusunu öğrendim nihayet...
- Babaeski Kartalları’nda yeni yönetim belli oldu: Bu adamlar ne işe yapar yönetim de mütahit mi fabrika çalışanı mı...
- Yesilyurt Gazetesi sahibi Elmas Cankurt, oglunu evlendirdi: Heyy gidi rahmetli kadir gökçe belediye başkanıyken belediye salonundaki mütavazi düğünümüze davet e...

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol