Merhaba Kirklareli,

BENI BIR KOOPERATIF OKUTTU.
KIBRIS ERGAZI KÖYÜ KOOPERATIFI.
Bu yaziyi yazdigim 21 Aralik dünya kooperatifçilik gününde Kirklarelinde sehrimizde düzenlenen (sadece üç ilde düzenlenmis) etkinliklerde misafiirdik. Degisik köylerimizdeki kooperatifçilik faaliyetlerinin ne kadar güzel oldugunu benim söylemem gerekmiyor çünkü aynesi istir kisinin lafa bakilmiyor her köy kendi faaliyet konularini ellerinden geldigince en iyisi ile yapiyor.
Basarilar onlarin olsun.
Tütk kooperatif kurumu temsilcisinin konusmasi, Il tarim Müdürümüzün vurgulayici ve özet bilgilerle derledigi bilgiler, Namik Kemal Ünüversitesi Ziraat Fakültesi Tarim Ekonomisi Bölüm Baskani Prof. Dr. Ismail hakki Inan'in bilgilerini tüm okuyucularimizin dinlenmesini (ve hocam söz verdi sizler için gönderecek.) isterdim.
Atatürkün kooperatifçilik ve çiftçilikle ilgili görüsleri ve hocamizin arastirmalari ilginç ve bilgilendirici idi.
Valimiz Hüseyin Avni Cos Oda ve birlik yetkililerimiz çiftçiler ve misafirler. Ama ne yazikki kooperatiflerde kadin üye yoktu. Insallah ben ölmeden kooperatiferde kadin üyelerimizi de görecegiz.
Valimizin topraklarimizin ne kadar mümbit oldugunu vurguladigi bu firsat dilerim köylüme en iyi mesaj olsun. Tarlasinin toprak yapisini bilmeyen çiftçi kalmasin evdeki çocuguna bakar gibi topragina (her ne kadar baktini gördügümüz çiftçilerimiz olsad ) bakabilsin imkansizliklar olsa bile elinden geleni yapsin. Köy toprak kimlikleri iilçe ve Il toprak kimliklerimiz olussun.
Müsterek makine parklari toplulastirilmis ekimler olussun. Köydeki çocuklarimiz babasinin tarlasinda ne var bilsinler.agacini çiçegini varsa göletindeki baligini anlatabilsinler. Sevgili Milli egitim Müdürüm. Ne olur çocuklarimiza bu görevi verelim yazili olarak anlatabilsinler emin olun ne harikalar ortaya çikacaktir.Iste kirklareli tarim kimligi ordumuz gençler hem topragini tanuyacak hem de ona sahip çikacak.
Geçen yil sanirim Mayis ayinda Sehirden Kiz meslek Lisesi Ögrencileri çiftlikteki agaç ve baglari çiçekleri ve sebzelerin yetisme sekillerini görünce bir günde ögrendiklerinin onlarin hayat görüslerini ne kadar degistirdigini bana yazan satirlarini aglayarak okudum. Gençlere kollektif çalismayi kendini ve topragini tanimayi ögretmeliyiz. Fatma hocam diger yetkililerle bunu gördü.
devam edecek...
haticekunt@gazetetrakya.com

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol