Merhaba Kirklareli

3. Programlar
adalet ve iç isleri
Bütünlestirilmis sinir yönetiminin uygulanmasini amaçlayan bir eylem planinin gelistirilmesine destek
Kurumsal yapilanmayi öngören proje, kismen AB fonlariyla desteklenen bir eylem plani hazirlamayi, Türkiye'nin bütünlestirilmis sinir yönetimi stratejisini ve sinir yönetimi politikasini Schengen müktesebati dâhil, AB mevzuati ve en iyi uygulamalar ile uyumlu kilmayi hedeflemektedir. Bunlara ek olarak proje, sinir yönetiminden sorumlu kurumlarin faaliyet kapasitesini iyilestirmeyi de amaçlamaktadir. Toplam bütçesi 685.000 Euro olan proje. Mart 2006 tarihine kadar sürecektir.
Merkezî Finansman ve Sözlesme Birimi (MFSB) programin uygulanmasindan, ihale, sözlesme ve muhasebesiyle Ilgili tüm islemlerden sorumludur. Programdan, Içisleri Bakanligi Emniyet Genel Müdürlügü yararlanacaktir. Fransa ve Ingiltere'den olusan konsorsiyum, eslestirme ortaklari olarak seçilmistir. Baska ihale olanagi olmayacaktir.
irtibat yetkilileri
Içisleri Bakanligi AB Koordinasyon DairesI'nden Senol Arslan (e-posta sarslan@Icisleri.gov.tr). Içisleri Bakanligi Emniyet Genel Müdürlügü'nden Emin Arslan (posta adresi Emniyet Genel Müdürlügü, Ankara) ve
Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu'ndan Burçe Ari (e-posta delegation-turkey@cec.eu.int)
Ifade alma yöntemlerinin ve ifade alma odalarinin iyilestirilmesi
Bu programin amaci, ifade alma faaliyetini kanita dayali takibata yönelmek suretiyle iyilestirmek ve yasa uygulama kurumlari arasindaki adli sorusturmalarla ilgili isbirligi ve esgüdümü güçlendirmektir. Ocak 2004'te baslayan ve iki yil sürecek olan programin bütçesi 2,27 milyon Euro'dur.
Programin üç ana bileseni bulunmaktadir. Bunlarin ilki Türk polisinin (TP) ifade alma ve kanit degerlendirme kapasitesinin güçlendirilmesidir. Ikinci bilesen, ifade alma odalarinin fiziksel kosullariyla ilgili standartlarin belirlenmesidir. Üçüncü bilesen ise, adli sorusturmalarda polis, savcilar ve avukatlar arasinda isbirligi ve esgüdümün güçlendirilmesidir.
Program çerçevesinde, TP'nin mevcut ifade alma yöntemleri degerlendirilmis ve hukukun üstünlügü ye insan haklarina saygi yönünden iyilestirilmistir. Ifade alma faaliyeti ve ifade alan emniyet personeli ile ilgili hizmet öncesi ve hizmet içi egitim ve müfredata iliskin standartlar gelistirilmistir. Emniyet personeli, ifade alma sirasinda kanittan elde edilen bilginin kullanilabilmesini saglayacak sekilde, ifade alma ve sorusturma süresinde toplanan kaniti degerlendirme konularinda egitilmis ve donatilmistir. 30 adet pilot ifade alma odasi donatilarak, ifade alma odalarinin standartlari gelistirilmistir. Adli sorusturma sürecinde polis, savcilar ve avukatlar arasindaki mevcut isbirligi ve esgüdümün güçlendirilmesi için de bir Ortak Çalisma Grubu kurulmustur.
MFSB, ihale, sözlesme ve muhasebe ile Ilgili tüm islemlerden sorumludur. Programin yararlanicisi Emniyet Genel Müdürlügü kanaliyla Içisleri Bakanligi'dir. Ayrica, Içisleri Bakanligi, Emniyet Genel Müdürlügü, Adalet Bakanligi ve kurumsal kapasitenin gelistirilmesi çerçevesinde öngörülen teknik destegi saglayan üye devletlerin üst düzey temsilcilerinden olusan bir Proje Yönlendirme Komitesi (PYK) kurulmustur. PYK, projenin genel ilerlemesini ve uygulamasini izlemekte, denetlemekte ve esgüdümü saglamaktadir. Eslestirme ortagi olarak Avusturya seçilmis ve eslestirme programinin uygulanmasina baslanmistir. Tedarik ve insaat Sözlesmeleri tamamlanmistir.
irtibat yetkilileri
Içisleri Bakanligi'na bagli Emniyet Genel Müdürlügü
Asayis Subesi'nden Özer Zeyrek,
Emniyet Genel Müdürlügü'nden Emin Aslan
(posta adresi Emniyet Genel Müdürlügü, Ankara)
ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu'ndan
Banur Özaydin
(e-posta delegation-turkey@cec.eu.int)
yarin Insan kaçakçiligiyla mücadele eden kurumlarin güçlendirilmesi
hosça kalin
haticekunt@gazetetrakya.com

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol