Merhaba Kirklareli

Insan kaçakçiligiyla mücadele eden kurumlarin güçlendirilmesi
Kurumlari güçlendirmeyi amaçlayan bu proje, bir insan kaçakçiligi ile mücadele stratejisinin benimsenmesini destekleyecek ve hem ulusal hem de uluslararasi kurumsal aglar için temel bir çerçevenin ve standartlarin olusturulmasina yardimci olacaktir. Çözümlenecek sorunlar arasinda yasalarin uygulanma kapasitesinin güçlendirilmesi, sosyal destek mekanizmalarinin olusturulmasi, psikolojik/yasal yardimin saglanmasi ve geri dönüs programlarinin gelistirilmesi de bulunmaktadir. Bu da etkin bir insan kaçakçiligiyla mücadele stratejisini ve farkli alanlardaki farkli kurumlarin katilimini gerektirmektedir.
Program 30 Kasim 2005'de baslamistir. 18 ay sürecek programin bütçesi 1,2 milyon Euro'dur.
Programi Merkezi Finansman ve Sözlesme Birimi (MFSB) uygulayacaktir. Yararlanan birim ise. Emniyet Genel Müdürlügü araciligiyla T.C. Içisleri Bakanligi'dir. Eslestirme ihalesi sonuçlanmis ve Almanya ile Macaristan eslestirme ortaklari olarak seçilmistir. Bu programla ilgili baska bir ihale açilmayacaktir.
irtibat yetkilileri
Içisleri Bakanligi Emniyet Genel Mlüdürlügü'nden
Mehmet Tokgöz
(posta adresi Emniyet Genel Müdürlügü, Ankara),
Içisleri Bakanligi Yabancilar, Sinirlar ve Siginma Dairesi'nden Mehmet Terzioglu
(e-posta iliegalmig@egm.gov.tr) ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu'ndan
Burçe Ari (e-posta delegation-turkey@cec.eu.int)
Kara paranin aklanmasina karsi yürütülen mücadelenin güçlendirilmesi
Demokrasinin saglamlastirilmasi ve AB Müktesebati'nin uygulanmasi için gerekli kurumsal ve hukuki kapasitenin güçlendirilmesini saglamak amacini tasiyan bu program, kara para aklama ile mücadelede AB mevzuati ve uygulamalarina uygun verimli bir yasal, kurumsal ve teknik çerçeveyi gelistirmeyi hedeflemektedir.
Haziran 2004'te baslayan program iki yil sürecektir. Projenin 9,25 milyon Euro'luk toplam bütçesinin 7,75 milyon Euro'luk bölümü AB tarafindan saglanmaktadir. Eslestirme projesi 5 bilesenden olusmaktadir Kara para aklama ve terörizmin finansmanina karsi yasal çerçevenin iyilestirilmesi; kuskulu alim satim islemlerinin izlenmesi sisteminin güçlendirilmesi ve konuyla ilgili yol gösterici ilkelerin ayrintili biçimde hazirlanmasi ve yayilim yeteneginin iyilestirilmesi; kara paranin aklanmasiyla mücadele eden Türk kurumlari arasindaki isbirliginin gelistirilmesi; uluslararasi isbirliginin gelistirilmesi ve farkli kara para aklamayla mücadele sistemlerine iliskin bilginin ve uygulamadaki deneyimlerin karsilikli degisimine odaklanilmasi.
Uygulama birimi Merkezi Finansman ve Sözlesme Birimi (MFSB) olan projeden yararlanan kurum ise Mali Suçlari Arastirma Kurulu'dur. Ilgili taraflar arasinda saglikli bir isbirligi olusturma amacini tasiyan idari komitede Maliye, Içisleri ve Adalet Bakanliklari temsilcileri yer almaktadir. Projenin teknik yardim bileseni ile özel malzemenin temini Için açilan ihale, Kasim 2004'te sonuçlanmistir. Her iki bilesen de halen yürütülmektedir.
irtibat yetkilileri
Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu'ndan Gamze Kösekahya
(e-posta delegation-turkey@cec.eu.int)
yarin "kara paranin aklanmasina, mali suç kaynaklarina ve terörizmin finanse edilmesine karsi yürütülen mücadelenin güçlendirilmesi"
hosça kalin
haticekunt@gazetetrakya.com

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol