Merhaba Kirklareli

Bag hastaliklari ve zararlilari
Bag Küllenmesi Kurak bölgelerde daha çok rastlanan bu hastalik, omcanin tüm yesil organlarinda (yaprak, sap, sürgün salkim ve tane) görülür. Yapraklar çok küçükken hastaliga yakalanabilir ancak belirtileri yapraklar büyüdükten sonra kendini gösterir.
Hastaliga yakalanan yapraklar önce normal yesil rengini kaybeder, yapragin alt ve üst yüzeyleri kirli beyaz renkte kül serpilmis gibi bir görünüm kazanir daha sonra yapraklarin kenarlari kivrilir ve normal sekillerini kaybeder. Hastaliga yakalanan çubuklarin üzerinde yer yer gri renkli lekeler belirir. Meyveler ben düsme zamanina kadar hastaliga yakalanabilirler ve hasta taneler çatlar ve küçük kalirlar. Kimyasal Mücadele Bir yil önce hastaligin görüldügü yerde mücadele yapilir. Hastaligin görüldügü yerlerde mücadelenin her yil yapilmasi gerekir. ilkbaharda hastalik belirtileri görülmeden ve sürgünler 20-40 cm boylandiginda ilk ilaçlamaya baslanir.
1.Ilaçlama Çiçekten önce, sürgünler 20-40 cm boylaninca, saf kükürtten dekara 1,5-2 kg veya 3-4 kg bag kükürdü,
2. Ilaçlama Çiçeklenmenin sonunda salkimlar tane bagladigi zaman dekara 3-4 kg veya 6-8 kg bag kükürdü,
3.Ilaçlama ikinci ilaçlamadan 15 gün sonra koruklar saçma iriligini aldigi zaman saf kükürtten dekara 4.5-5 kg veya 7-10 kg bag kükürdü,
4. Ilaçlama Son ilaçlamadan 15 gün sonra dekara 4.5 kg saf kükürt veya 7-10 kg bag kükürdü atilir. Toz kükürdün disinda hazir kükürtlü islanabilir toz preparatlarda gerektiginde hastaliga karsi kullanilabilir.
devam edecek...
haticekunt@gazetetrakya.com

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol