Merhaba Kirklareli

Sigorta Genel Müdürlügü'nün ve Sigorta Denetleme Kurulu'nun kurumsal kapasitesinin güçlendirilmesi
Türk sigorta sektörünün rekabet gücünü artirmak amaciyla düzenlenen bu programin spesifik amaci, Türk sigorta mevzuatini AB Müktesebati'run ilgili bölümleriyle uyumlastirmaktir. Program kapsaminda en az 100 personel, AB tüzüklerinin uygulanmasi konusunda egitim görecek ve AB standartlarina uygun bir sigorta hesaplama sistemi uygulanmaya konacaktir.
Nisan 2004'te baslatilan ve iki yil sürecek olan programin bütçesi 3,1 milyon Euro'dur. Programin uygulayicisi olan Merkezi Finansman ve Sözlesme Birimi (MFSB), ihale islemlerinin tüm prosedürlerinden, sözlesme islemlerinden ve finans yönetiminden de sorumludur. Federal Alman Maliye Bakanligi, proje anlasmasinin hukuki yönünden sorumlu eslestirme ortagi olarak seçilmistir. Finansal izleme ve istatistiki raporlama için gerekli bilgisayarlarin, sunucularin ve uygun bilgisayar yazilimlarinin kurulmasini saglayacak bir Bilgi Teknolojisi sistemi için uluslararasi tedarik ihalesi 2003'te yayinlanmistir. Ihale 2005 yilinda açilmis ve teklifler alinmistir.
irtibat yetkilileri
Hazine Müstesarligi Sigorta Genel Müdürlügü'den
Ahmet Genç (Tel 0312-212-8730),
Sigorta Genel Müdürlügü'nden Dilek Özer
(Tel 0312-212-9463) ve Avrupa Komisyonu Türkiye
Delegasyonu'ndan Güray Vural
(e-posta delegation-turkey@cec.eu.int)
Türkiye'deki kamu alimlari sisteminin güçlendirilmesi
Bu proje, Türkiye'de saglam, seffaf ve rekabetçi bir kamu alimlari sisteminin gelistirilmesi ve güçlendirilmesine katkida bulunmayi amaçlamaktadir. Daha açik bir ifadeyle, kamu fonlarinin etkili ve verimli kullanimini tesvik etmek ve sahtecilik ile yolsuzluk potansiyelini azaltmak için AB Müktesebative AB standartlarina uygun olarak Türk kamu alimlari sisteminin yasal, kurumsal ve metodolojik çerçevesinin güçlendirilmesini hedeflemektedir.
Nisan 2004'te baslayan ve 18 ay sürecek olan programin toplam bütçesi ise 1,82 milyon Euro'dur. MFSB projenin uygulanmasindan ve ihale, sözlesme ve muhasebesiyle ilgili tüm islemlerin yönetiminden sorumlu olacaktir. Aralik 2004'te Italya ile bir eslestirme sözlesmesi imzalanmistir. Tedarik ve hizmeti kapsayan bir sözlesme de 2005 yilinda imzalandi.
irtibat yetkilileri
Kamu Ihale Kurumu Uluslararasi Iliskiler ve AB Koordinasyon Dairesi'nden Kadir Akin Güzel (e-posta kadirakinguzel@kik.gov.tr) ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu'ndan Umut Özdemir (e-posta delegation-turkey@cec.eu.int)
Türk kamu iç mali kontrol sisteminin uluslararasi standartlar ve AB uygulamalari ile uyumlu hale getirilmesi
Maliye Bakanligi'nin koordinasyonu île gerçeklestirilen bu program, uluslararasi standartlar ve AB uygulamalariyla uyumlu iç denetimler de dahil olmak üzere, Türkiye'de yeniden düzenlenmis bir kamu iç mali kontroI sisteminin kurulmasini amaçlamaktadir. Projenin hedefi, Kamu Mali Yönetim ve Mali Kontrol (KMYMK) Yasasi'ni uygulamaya koymak ve Türkiye Hükümetinin, -v KMYMK Yasasi'na, uluslararasi standartlara ve AE? uygulamalarina dayanan kamu iç mali kontrol sistemlerini kurmasina yardimci olmaktir. Subat 2004'te baslayan proje 18 ay sürecektir. Toplam 3 milyon Euro'luk proje bütçesine Avrupa Komisyonu 2,7 milyon Euro ile katkida bulunmaktadir.
Temel teknik yardim bir eslestirme projesi yoluyla yapilacaktir. Gerekli yazilimin temin edilmesi ve gelistirilmesi ile bilgi teknolojileri donanimi satin alinmasi, eslestirme sözlesmesini destekleyen bir tedarik sözlesmesi yoluyla saglanacaktir. Eslestirme projesi Eylül 2004'te baslatildi ve sözlesme Ocak 2005'te imzalanmistir. Tedarik ihalesi 2005'te sonuçlanmistir.
irtibat yetkilileri
Maliye Bakanligi Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlügü'nden Abdullah Kaya (e-posta hakaya@bumko.gov.tr; Tel 312- 415 14 62) ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu'ndan Umut Özdemir (e-posta delegation-turkey@cec.eu.int)
Türk Vergi Idaresi'nin kapasitesinin güçlendirilmesi 2004
Iki bileseni bulunan bu proje, Türk Vergi Idaresi'nin vergi geliri toplama kapasitesi ve verimliligini, AB vergi Müktesebati'ni uygulamak amaciyla iyilestirmeyi amaçlamaktadir. Bilesenlerin birincisi, ilgili yazilimin gelistirilmesiyle Bilgisayarli Risk Analiz Yöntemleri'nin getirilmesini, ikincisi ise, vergi mükelleflerine yardimci olacak bir vergi mükellefi çagri merkezinin kurulmasini öngörmektedir. Ocak 2005'te baslayan program 24 ay sürecektir.
Programdan Gelirler Genel Müdürlügü Hesap Uzmanlari Kurulu araciligiyla Maliye Bakanligi yararlanacaktir. Programin toplam bütçesi ise 6,175 milyon Euro'dur.
Eslestirme için teklif çagrilari yapilmis ve Almanya ile Ingiltere'den olusan bir konsorsiyum eslestirme ortagi olarak seçilmistir. 2005 yilinin son çeyreginde tedarik ve hizmet sözlesmeleri için ihale olanagi olacaktir.
irtibat yetkilileri
Maliye Bakanligi Gelirler Genel Müdürlügü'nden Bülent Tas (Tel 0312-415 32 51),
Maliye Bakanligi Hesap Uzmanlari Kurulu'ndan
Serdar Koyutürk (Tel 0312-434 51 02 ve
Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu'ndan Umut Özdemir
(e-posta delegation-turkey@cec.eu.int)
yarin sanayi politikasi/KOBI'ler
AB On-Line Bilgi Agi KOBINET
haticekunt@gazetetrakya.com

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol