Merhaba Kirklareli

Türkiye karayolu sektörünün gelistirilmesine yardim
Bu program, Türkiye karayolu sektörünün AB Müktesebati dogrultusunda gelistirilmesini hedeflemektedir. Mart 20Û5'te baslayan program 24 ay sürecektir. Program için 5,55 milyon Euro'luk bütçe ayrilmistir.
Program kapsaminda, karayolu ulasimi için yasal ve kurumsal çerçeve gelistirilecek, yaptirim ve kontrol mekanizmalari daha ileri teftis, test ve kontrol sistemleri ile güçlendirilecektir. Devlet yetkililerinin karayolu ulasim yasalarini yürürlüge koyma ve uygulama konularindaki bilgi ve becerileri gelistirilecektir. Ulasim politikasini destekleyici bilgi toplama çalismalarina imkan hazirlayan bir Karayolu Ulasim Sektörünü Izleme Plani hazirlanmis bulunmaktadir.
Projenin uygulama kurumu, ihale sürecinin tüm prosedürlerinden sorumlu olan Merkezi Finansman ve Sözlesme Birimi (MFSB)'dir. Ana yararlamci kurum ise Ulastirma Bakanligi Karayollari Müdürlügü'dür.
Eslestirme seçiminin ardindan bir eslestirme anlasmasi imzalanarak, hizmet sözlesmesi yoluyla teknik yardim saglanmasi için ek ihale açilacaktir. Seyyar veri terminalleri ile, seyyar kontrol istasyonlari ve ilgili altyapi Için bir tedarik sözlesmesi de ihaleye açilacaktir.
irtibat yetkilileri
Ulastirma Bakanligi AB Koordinasyon
Bölümü Baskani Gülcan Demirci
e-posta gdemirci@ubak.gov.tr) ve
Avrupa Komisyonu Türkiye
Delegasyonu'ndan
Göktug Kara
(e-posta de!egation-turkey@cec.eu.int)
Ulasim, altyapi ihtiyaçlarinin
degerlendirilmesi
Bu program, katilim ve Avrupa Birligi'nin Ulasim için Trans Avrupa Agi'nin (TEN-T/Trans European Netvvork for Transport), Avrupa çapinda ulasimda sürdürülebilir hareket yetenegini kolaylastirmak amaciyla aday ülkeleri de kapsayacak biçimde genisletilmesi için Türkiye dâhilinde çok yönlü bir ulasim aginin gelistirilmesi için ilk adimlari atmaktadir. Program, ayni zamanda Türkiye ile Avrupa Birligi arasinda mallarin, hizmetlerin ve kisilerin serbest dolasimini teminat altina almayi da amaçlamaktadir. Programda yer alan kuruluslar Avrupa Birligi Genel Sekreterligi, MFSB, Ulastirma Bakanligi ve Devlet Planlama Teskilati'dir. Aralik 2004'te baslayan ve 12 ay sürecek olan programin bütçesi ise 920.000 Euro'dur.
irtibat yetkilileri
Devlet Planlama Teskilati'ndan Hülya Tokgöz, Merkezi Finansman ve Sözlesme Birimi'nden Murat Ilbars
(e-posta murat.ilbars@cfcu.gov.tr) ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu'ndan Göktug Kara
(e-posta delegation-turkey@cec.eu.int)
demokrasi ve insan haklari
Demokrasi, insan haklari ve sivil katilim agi
Program, Türk toplumunda insan haklari konusundaki bilinç ve destegi artirmaktadir. Programin hedef kitlesi olarak, 18-30 yas arasi gençler belirlenmistir. Özellikle Ankara ve Istanbul'un merkez bölgeleri disinda yasayanlara önem verilmektedir.
2002 yilinin Aralik ayinda baslayan ve 36 ay sürecek olan programin bütçesi ise 750.000 Euro'dur.
Program, gençligin evrensel insan haklari ve hukukun üstünlügü konularinda daha fazla bilinç sahibi olmasini saglamistir. 24 ilde forum, 2 de yillik konferans düzenlenmis, insan haklari ve ilgili konular hakkinda 5 kitapçik yayimlanmistir. Ayrica, konuya iliskin bilgi ve geçmise dönük malzemelerin yer aldigi bir web sitesi kurulmustur.
Toplumsal Katilim ve Gelisim Dernegi ile Aralik 2002'de bir hibe sözlesmesi imzalanmistir. Bu program çerçevesinde baska ihale olanagi öngörülmemektedir.
irtibat yetkilileri
Toplumsal Katilim ve Gelisim Dernegi'nden Özgür Ünlühisarcikli (e-posta ozgur@ab.com.tr) ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu'ndan Enver Çapçi
(e-posta delegation-turkey@cec.eu.int)
yarin Demokrasi ve Insan haklari için Avrupa Girisimi
hosça kalin
haticekunt@gazetetrakya.com

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol