Merhaba Kirklareli
Uygunluk degerlendirmesi ve piyasa gözetimi alaninda fiziksel altyapinin
gelistirilmesi-Otomotiv
Bu program, uygunluk degerlendirmesi ve piyasa gözetimi üzerinde odaklanarak, iç pazar alanindaki AB Müktesebati'nin uygulanmasina katkida bulunmak ve otomotiv sektörünün test kapasitesini iyilestirilebilmesi için gereken laboratuar altyapisinin kalitesini artirmak amaciyla tasarlanmistir.
Programin toplam bütçesi 3 milyon Euro tutarindadir. Kasim 2004'te mal alim sözlesmesi imzalanmistir. Laboratuarin 2005 yili sonuna kadar faaliyete geçmesi beklenmektedir. Programdan yararlanan kurum Istanbul Teknik Üniversitesi (ITÜ) otomotiv laboratuaridir.
irtibat yetkilileri
Istanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisligi Fakültesi Otomotiv Mühendisligi Bölümü'nden Ali Göktan (e-posta goktan@itu.edu.tr) ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu'ndan Ela Yazici (e-posta delegation-turkey@cec.eu.int)
Yeni yaklasim yönergelerinin uygulanmasinda Sanayi ve Ticaret Bakanligi ile Türkiye'de uygunluk degerlendirme kurumlarinin desteklenmesi
Program, piyasa gözetimi destek laboratuarlari ve islevsel uygunluk degerlendirme kurumlari aginin yaratilmasi üzerine odaklanarak, AB Müktesebatfmn iç pazar alaninda uygulanmasina katkida bulunmaktadir. Aralik 2003'te baslayan program iki yil sürecektir. Programin 7 milyon Euro'luk toplam bütçesinin 4,97 milyon Euro'sunu Avrupa Komisyonu saglamaktadir.
Spesifik olarak proje, ulusal Uygunluk Degerlendirme Kurumlari (UDK'lar) ve piyasa gözetimi destek laboratuarlari sistemini su öncelikli 65 alanlarda güçlendirmektedir LVD (düsük voltaj farki), EMC (elektronik medya talepleri), telekomünikasyon, makineler, basinçli donanimlar, oyuncaklar, tibbi cihazlar ve deterjanlar. Burada, UDK'lar ile piyasa gözetimi destek laboratuarlarinin münasip uygunluk degerlendirme usullerini yürütecek donanima ve kabiliyete sahip olmalari, amaçlanmaktadir. Proje, üç bilesenden olusmaktadir Donanimla ilgili teknik sartnameyi dogrulayacak ve projeden nihai olarak yararlanacaklari seçecek bir fizibilite çalismasi; inceleme laboratuarlari için gerekli malzemenin saglanmasi ve inceleme yeteneklerinin artirilmasi; ve eslestirme. Projenin eslestirme ortagi Ingiliz Standartlar Enstitüsü, Avusturya Standartlar Enstitüsü ve Federal Almanya Malzeme Arastirma ve Inceleme Enstitüsü'nden olusan bir konsorsiyum olmustur.
Sanayi ve Ticaret Bakanligi personelinin piyasa gözetim faaliyetlerine iliskin idari yetkinligi ile teknik becerileri AB düzeyine çikarilmistir. Mevzuat, AB Müktesebative AB uygulamalari isiginda halen degerlendirilmekte ve gerekli taslak çalismalari hazirlanarak Sanayi ve Ticaret Bakanligi tarafindan onaylanmaktadir.
Merkezi Finansman ve Sözlasme Birimi (MFSB), programin uygulanmasi ve ihale sürecinin, sözlesmelerin ve proje faaliyetlerinin mali yönetiminin usule iliskin tüm yönlerinin sorumlulugunu üstlenmektedir.
irtibat yetkilileri
Sanayi ve Ticaret Bakanligi AB Koordinasyon
Genel Müdürlügü'nden Güller Güney
(e-posta guIlergu@sanayi.gov.tr).
Saglik Bakanligi AB ile Iliskiler Dairesi'nden
Dr. Arslan Ümit Giray
(e-posta agiray@saglik.gov.tr) ve
Telekomünikasyon Idaresi Teknik Düzenlemelerve
Standardizasyon Dairesi'nden
Dr. Mehmet Altuner (e-posta maltuner@tk.gov.tr)
yarin sinirötesi isbirligi
Bulgaristan ile Sinirötesi Isbirligi Ekmekçizade Kervansarayi'nin
restorasyonu
haticekunt@gazetetrakya.com
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol