Mercan; "Okulumuza bir tugla da biz koyalim"

Istiklal Ilkögretim Okulu'nun, Okul Aile Birligi çayi dün Kirklareli Ögretmen Evi'nde gerçeklestirildi.
Programa çok sayida ögrenci velisi ve ögretmen katilim gösterdi. Okul Aile Birligi Baskani Sükriye Mercan gelen davetlileri kapida karsilayarak düzenledikleri çaya geldiklerinden dolayi, katilimcilara tesekkür etti.
Programa baslamadan önce bir konusma gerçeklestiren Sükriye Mercan sunlari söyledi;
"Okul Aile Birligi'nin düzenlemis oldugu çayimiza hepiniz hosgeldiniz. Sizlerinde tahmin edecegi gibi Aile Birligi'nin görevi okul, ögretmen, veli kaynasmasina yardimci olmak maksadiyla faaliyetlerde bulunmaktir. Diger yandan ögrencilerimize egitiminde yardimci olmak adina okulumuza maddi katki saglamaktir. Bu nedenle bir çay düzenlemeye karar verdik.
Bu benim ikinci yilim. Geçen yil düzenledigimiz çaydan elde ettigimiz gelirle okulun koridorlari ve siniflarinin tamamina badana yapildi. Bu yil da buradan toplayacagimiz gelir ile ögrencilerimizin yapacagi harcamalarin bir kismini ödemeyi düsünüyoruz.
Geçen seneye oranla katilimin daha düsük oldugunu görüyorum. Bunun nedeni olarak devetiyelerimizin pahali oldugu söylendi. Fakat diger okullarin hazirladigi çaylari arastirmaya kalkarsaniz fiyatlarimizi uygun tutmaya çalistigimizi anlayacaksiniz. Sizlerden ricam göstermis oldugunuz duyarliligi örnek gösterip çevrenizdeki diger velillerin bilinçlenmesine ve daha duyarli toplum haline gelmemize yardimci olmanizdir.
Nasil ki televizyonlarda insanlarin vicdanlarina seslenerek çocuklarimizin cahil kalmamasi, egitimli, kültürlü, ülkesine faydali birer birey olmalari adina yardim kampanyalari düzenleniyor okullar yapiliyor, "Kardelenler" okutuluyorsa, hepimizin birer örnek olarak evlatlarimiz için okulumuza birer tugla koyabilecegimize inaniyorum. Hepinize çayimiza katildiginizdan dolayi tesekkür ederim."
Okul Aile Birligi Baskani Sükriye Mercan yaptigi konusmasindan sonra okul aile birligi çayina gelen misafirlerle birlikte, müzik esliginde eglenmeye ve halaylar çekmeye basladi. Daha sonra pilav ve tatli ikrami yapildi. Yapilan ikramin hemen ardindan çekilise geçildi. Çekilis esnasinda davetlilerin heyecanli olduklari da gözlerden kaçmadi. Yapilan çekilisin hemen ardindan eglenceye devam eden okul aile birligi ve ögrenci velileri gerçeklestirdikleri çaydan memnun kaldiklarini ve bunun her sene yapilmasi gerektigini söyleyerek salondan ayrildilar.

Paylaş

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol