Merakla takip edilen büyüme devam ediyor

Kırklareli Üniversitesi 3 gün sürecek olan ek yerleştirmelerin kayıt işlemlerine dün 250 Öğrencinin kaysını yaparak başladı. Toplamda 733 öğrencinin ek yerleştirmelerle Kırklareli Üniversitesinde eğitim hayatlarına devam edeceklerinin bilgisini veren Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mükerrem Erol, "Bütün öğrencilerle beraber yürümekteyiz." dedi. Kırklareli Üniversitesi Kurucu Rektörü Mustafa Aykaç ise Önadım Medya Grubu Vasıtası ile tüm yeni öğrencilere "Hoş geldiniz" mesajı gönderdi

Kırklareli Üniversitesi Kurucu Rektörü Mustafa Aykaç ve arkasına aldığı desteğin Kırklareli Üniversitesi için öngördüğü hedefleri tek tek gerçekleştirmesinin gururunu yaşayan Kırklareli'nin Şimdiye kadar tanıtılmadığı kadar reklam vizyonunu üstlenen Kırklareli Üniversitesi 2013 - 2014 eğitim yılında bünyesine ek yerleştirmeler hariç kattığı 4897 öğrencisinin kayıt işlemleri, 35 Öğretim ve araştırma görevlisi ve birçok öğretim üyesini de bünyesine katmanın gururunun ardından açıklanan ek yerleştirme kayıtlarının startını da dün resmen verdi.
Kırklareli Üniversitesi Kurucu Rektörü Mustafa Aykaç'ın önderliğinde ve 61'nci Hükümetin Bakanlarının desteği ile Kırklareli'nde fark yaratan, Gelişmenin ve büyümenin en önemli vagonu durumunda ki Kırklareli Üniversitesi YÖK'ten talep ettikleri 6609 yerleştirmenin ilk etapta 4897'sine cevap alabilmişti.
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Mustafa Aykaç Önadım Medya Grubu aracılığı ile, eğitim hayatlarına "Kırklareli Üniversitesi" diyerek devam edecek olan 4897, yeni ve halen eğitim hayatlarına Kırklareli üniversitesinde devam eden 15,000, toplamda 20,000, ve ek yerleştirmeler ile Kırklareli Üniversitesi diyen 733 yeni öğrencisine hoş geldiniz dediği mesajında şunları söyledi; "2007 yılında kurulan ve hızla sınırlarını aşan, 2013-2014 eğitim öğretim yılına yeni Kampusun de derslerine başlayacak olan Kırklareli Üniversitesi'nde hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Çalışmalarımız tüm hızı ile devam ediyor amacımız 2013 - 2014 eğitim ve öğretim yılında aksaksız bir şekilde eğitim vermeye ve Kırklareli'ni örnek bir üniversite şehri haline getirme hedefimizden vazgeçmeden her geçen gün yere biraz daha sağlam basarak ilerlemeye devam ediyoruz. YÖK'ten talebimiz 6609 öğrenciydi, Kırklareli Üniversitesi olarak 4897 öğrenci kaydının ardından, ek yerleştirmelerde de 733 öğrencinin kaydını yapmaya başladık. Ek yerleştirmeler ile bu hedefimize ulaştık mı? Hayır. Çünkü Kırklareli Üniversitesinde hedefler bitmez. Daha güçlü bir idari yapı, yapısal artılar, üniversite sonrası çocuklarımızın geleceği gibi konularda devamlı üzerimize koymalıyız. Kırklareli Üniversitesinin 2013 - 2014 eğitim yılında nüfusu 20,000. Kırklareli merkez ilçede nüfusu ise 12,000. Kırklareli Üniversitesine ek yerleştirme ile yerleştirilen ve kayıt işlemleri için ilimize gelecek olan yeni öğrencimiz için, hem yapısal hem idari hem de kayıtlar ile ilgili hazırlıklarımız tam kayıt işlemleri için Kırklareli'ne gelecek olan tüm öğrencilere başarılar diliyorum."
Kırklareli Üniversitesinin bir aile olduğunu belirten Aykaç açıklamasının devamında ise şunları söyledi, "Kırklareli Üniversitesi büyüyen ve gelişmekte olan bir yer. Nasıl bir yer derseniz aile ortamında herkesin  omuz omuza yürüdüğü bir yer.
Kırklareli'nin güvenilir ve sakin yapısı ile örtüşen bir yer. Kırklareli Üniversitesi diyerek ilk kez Kırklareli'ne gelecek olan Öğrencilerimi de Kırklareli'nin ne kadar güvenilir ne kadar sakin bir il olduğunu görecek. Hem Kırklareli'nin kendileri için doğru bir yer olduğunu öğrenirken hem de Kırklareli Üniversitesinin aile ortamında olan yapısı ile tanışacaklar. Bizlerin amacı Büyük sayısal değerleri olan bir Üniversite yaratmak değil. Bizlerin amacı tercih edilen tercih edildikten sonrada eğitim hayatları boyunca bütün bünyemizde ki öğrencilere aynı mesafede yaklaşarak mağduriyet deyimini öğrencilerimizde yaşatmamak. Bunun için geceli gündüzlü bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kırklareli Üniversitesine yeni kayıt yaptırmak için Kırklareli'ne gelemeye hazırlanan yeni öğrencilerimize ikinci ailelerinin yanına hoş geldiniz diyorum."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol