"Meclis'ten kaçarak hizmet olmaz"

Il Genel Meclisi'nde büyük tartismalara sebep olan Duble Yol projesinin, Iller Bankasina borçlanarak gerçeklestirilmesi ve Özel Idare Bütçesinin tertiplerinden proje için Köylere Hizmet Götürme Birligi Yardim tertibine aktarilmasi konusunda AKP Grubu ile CHP Grubu arasindaki söz düellolari devam ediyor. CHP Grubu'nun Yerel bir gazetede çikan "Hizmete degil, yapilis sekline karsiyiz" açiklamalarina AKP'den cevap geldi.
Konu ile ilgili olarak dün parti binasinda, AKP Il Baskani Ahmet Ibrikçi ve Il Genel Meclisi AKP Grup Baskani Yurdaer Ulus bir basin toplantisi gerçeklestirdiler.
Parti binasinda, saat 14.00'da yapilan toplantiya AKP Il Teskilatinin bir kismi da katilim gösterdi.
Yurdaer Ulus açiklamalarinda sunlari kaydetti; "Kisa bir süre önce Sayin Valimizin baskanliginda bir toplanti gerçeklestirdik. Toplantida Duble Yol Yapim Seferberligi çerçevesinde, ülke çapinda 3000 kilometrelik duble yol yapimi hedeflendigi belirtildi. Bu kapsamda Kirklareli ile ilgili olarak toplam 3 tane proje var. Babaeski-Lüleburgaz, Lüleburgaz-Misinli ve Ilimiz ile Organize Sanayi bölgesi arasindaki yollarin, duble yol olmasi için projelerimiz hazirlandi.
Toplam maliyetimiz 41 Milyon YTL. 3 Milyar YTL paranin içinden alacagimiz pay için ilk olarak kendi imkânlarimiz kullanmamiz söylendi. Daha sonra devamini Karayollari üstlenecek.
Bizler bu konuyu grubumuzun diger üyeleri ile paylastik, degerlendirdik. Ben Meclis toplantilarinda da yaptigim konusmalarda hep üstüne basa basa vurguladim; Il Genel Meclisi olarak çok sansli oldugumuzu, 4 verip 44 alacagimizi, kisacasi bunun ilimiz için çok önemli ve hayirli bir hizmet olacagini belirtim.
Ayrica KÖYDESten 11 Milyon YTL, para gelecegini, bunun 8 Milyon YTLsinin TREDASa tahsis edilecegi, geri kalan 3 Milyon YTLnin de diger hizmetlere harcanacagini, kisacasi diger hizmetlerde herhangi bir aksama olmayacagini söyledim. "Bizler böylesine bir görevin onur verici oldugunu düsünüyoruz. Hizmet için borçlanmaya "Evet" diyoruz" ifadelerini kullandim. Çünkü bizler, binlerce aracin haraketli oldugu bir alanda trafik kazalarini engelleyebilmek adina, bunun önemli bir firsat oldugunu düsünüyoruz.
Bu konu 10 gün boyunca Il Genel Meclisi'nde degerlendirildi. Ilgili komisyonlar gereken inceleme ve arastirmayi yaptilar. Sonuç olarak; projenin gerçeklesmesi için gereken 3.000.000 YTL'nin Iller Bankasi'na borçlanarak karsilanmasi komisyon tarafindan uygun görülmedi. Ama demokrasinin geregince yapilan oylamada, çogunluk hizmet için borçlanmaya "Evet" dedi.
CHP Grubu bu kez 2008 yili Özel Idare Bütçesinin tertiplerinden 1.580.000,00 YTLnin, proje için Köylere Hizmet Götürme Birligi Yardim tertibine aktarilmasi konusuna tepki gösterdi. Bizler her zaman, her konuya sagduyulu bir yaklasim gösterdik. Karsi gruba "Gelin bunu hep beraber paylasalim" dedik. Ama onlar istemedi.
Geçtigimiz günlerde Olaganüstü bir toplanti gerçeklestirdik, ancak CHP Grubu'nun toplantiya katilmamasi nedeniyle çogunlugu yakalayamadik. Daha sonra karsi grup yerel bir gazetede bazi açiklamalar yapti. Su bilinsin ki; "Hizmete degil, yapilis sekline karsiyiz" basligi tasiyan bu açiklamalar bizim yapacagimiz hizmeti asla engelleyemeyecektir. Bu bir hayir isidir. Il Genel Meclisi tarihinin en büyük çalismasina imza atacaktir. Hizmetlerimiz meydandadir ve artarak da devam edecektir. Bu hizmet iddia edildigi gibi bir "oldu, bittiye" veya "gelen emirler üzerine" gerçeklesmemektedir. Oldukça ciddi çalismalar neticesinde hayata geçecektir."
AKP Il Baskani Ahmet Ibrikçi ise CHP Grubu ve yönetimine zehir zemberek açiklamalarda bulundu. Ibrikçi; "Proje kapsaminda bulunan yollarda 2004-2007 yillari arasinda 1109 trafik kazasi, 21 ölüm, 332 yaralanma ve 776 maddi hasarli kaza meydana gelmistir. Sadece 1 hayati bile kurtaracak böylesine önemli bir projeyi engellemeyi anlamak mümkün degildir.
Tam bir CHP zihniyeti tasiyan Il Genel Meclisi CHP Grubu; "Hizmete degil, yapilis sekline karsiyiz" demisler. Ben kendilerine su cevabi veriyorum; "Sevsinler sizi!"
Sizler hizmeti biliyormusunuz da konusuyorsunuz? Çivi çaktiginiz bir hizmet gösterebilir misiniz? Hizmet, Meclis'ten kaçarak olmaz. Hem kaçiyorlar, hem de hizmetten bahsediyorlar. Halk onlari Meclis'te bulunmalari için oraya gönderiyor. Bu durumu halka nasil açiklayacaklarini düsünmelidirler. Bu yüzden aldiklari oylari, halka bir "ihanet" olarak tanimliyorum.
Yaptigimiz hizmetler ortadadir. Sadece 2 yilda ilimize 25 Milyon YTL'lik hizmet getirildi. Atatürk'ün hedefledigi müreffeh seviyeye ulasmak için çaba harcamaktayiz. Bizi asla bu yoldan döndüremeyecekler. Bizi izlemeye devam edin" dedi.

Paylaş

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol