Kırklareli İl Genel Meclisi’nin dünkü birleşimine katılan
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser; Valilik Makamı koruma hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 ve yine güvenlik amaçlı 1 adet binek araç ihtiyacı olduğunu, ancak meclisin onayının ardından söz konusu araçların giderini kendilerinin karşılayacağını söyledi. Teklif meclis’ten oy birliği ile geçti…
Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Aralık ayı ikinci birleşimi dün gerçekleştirildi. Saat 11.00’de İl Genel Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen birleşim Safet Üresin Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak son birleşime ait tutanak özetinin görüşüldü.
Ardından gündemin ikinci maddesine geçildi. Bu madde kapsamında;
“İl Özel İdaresinin 02/12/2016 tarih ve 13140 sayılı; Valilik Makamı koruma hizmetlerinde kullanılmak üzere koruma ve güvenlik amaçlı bir adet binek araç ile İl Özel İdaresi genel hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet binek tipi aracın İl Özel İdaresi Bütçesinden satın alınması teklifi” görüşüldü.
Konu hakkında bilgilendirme yapmak üzere İl Genel Meclisi’nin dünkü birleşime katılan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, ilk olarak Kırklareli Valisi Esengül Civelek’in tüm İl Genel Meclisi üyelerine selam söylediğini, Perşembe günü (yarın) tüm üyeleri Polisevi’nde kendilerine vereceği yemeğe beklediğini duyurdu.
Söz konusu gündem maddesi hakkında da bilgilendirme yapan Eser; “Valiliğimize 1 adet koruma araçlı, 1 adet de kurumumuzun ihtiyacı doğrultusunda kullanacağımız iki adet binek araç tahsis edilmesi yönünde bir talebimiz var. Bu araçlara gerçekten ihtiyaç var. Bizler zaten Meclisimizden herhangi bir para istemiyoruz. Sizler onayı verdiğinizde, bizler başımızın çaresine bakacağız” dedi.
Bunun üzerine AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam, CHP Grup Başkan Vekili Cavit Çağlayan ve MHP Grup Başkanı İbrahim Akten, teklifi uygun bulduklarını belirttiler. Böylece gündem maddesi İdareden geldiği haliyle oylandı ve oy birliği ile teklif kabul edildi. Eser, kendilerine duydukları güvenden ötürü tüm Meclis üyelerine teşekkürlerini sundu.
Gündemin bir sonraki maddesi kapsamında; “İl Özel İdaresinin 05/12/2016 tarih ve 13245 sayılı; Trakya Kalkınma Ajansına 2016 yılı Doğruda Faaliyet Desteği Programı kapsamında sunulan “Batı Trakya Doğa Sporları Parkı ve Akademisi Projesi”nin uygulanması, taahhüt edilen 30.381,86 TL tutarındaki eş finansmanın sağlanması, proje yürütümü sırasında proje hesabını açma, proje hesabına para aktarma, bu hesaptan para harcama yapma ve oluşacak diğer belgeleri imzalama konularında Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser’in yetkilendirilmesi teklifi” görüşüldü. Yine yapılan bilgilendirmede söz konusu projenin Kofçaz ilçesine bağlı Elmacık köyünde Yamaç Paraşütü için ayrılan bölgede uygulanacağı belirtildi. AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam, CHP Grup Başkan Vekili Cavit Çağlayan ve MHP Grup Başkanı İbrahim Akten, teklifi uygun bulduklarını belirttiler ve yapılan oylamanın ardından teklif kabul edildi.
Dünkü birleşimin görüşülen son gündem maddesi “İl Özel İdaresinin 02/12/2016 tarih ve 13171 sayılı; İl Özel İdaresi bünyesinde Şehir Plancısı, Fizikçi, Tekniker, Eğitmen, Ekonomist, Mimar, Elektrik Mühendisi, Bilgisayar Mühendisi ve 3 adet İnşaat Mühendisi kadrolarında çalışan ve 2017 yılında da çalıştırılmaları planlanan sözleşmeli personele ödenecek net ücretlerin belirlenmesi teklifi” oldu.
Yapılan değerlendirmenin ardından konunun Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine karar verildi. Ardından birleşim kapatıldı. Bugün gerçekleştirilecek Aralık ayı 3’üncü birleşim saat 11.00’de başlayacak.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol